Bitkileri Canlı Tutmak
-
Arkadaşlar evde geniş yapraklı bir çiceğim var. Bunun yaprakları pek canlı değil... Netten araştırdığıma göre bir bardak suya şeker ve sirke katıp, onu çiceğe verirsem çicek canlanır diyorlar. Bu ne kadar doğrudur. Bende yapıp çiceğe versem bir zararı olur mu?
-
hoca sana bir tavsiye internetten her buldugunu deneme.. Cicegin adini yazabilirmisin ?
-
onlar için özel maddeler satılıyor büyük süper marketlerin çiçekçi reonlarında vardır muhtemelen her bitkiye göre ayrı şeyler annem menekşeler için kullanıyordu sanırım
-
TheColtfire bunu yazdı:
-----------------------------
hoca sana bir tavsiye internetten her buldugunu deneme.. Cicegin adini yazabilirmisin ?
-----------------------------hacı çiçeğin ismini bilmiyorum... Ama geniş yapraklı, yazın böle yapan soğanı gibi beyaz çicek çıkarıyor...
-
Fotoğrafını koyabilirsen adını söyleyebilirim sanırım yada diğer arkadaşlardan bilen biri vardır.
-
senin çiçeğin için derman olurmu bilmiyorum ama çiçeğin toprağına toplu iğneler, ufak civatalar at. çiçeğini de yumurta kaynattığın su ile sula (soğukken :) )
-
kartalkethuda bunu yazdı:
-----------------------------senin çiçeğin için derman olurmu bilmiyorum ama çiçeğin toprağına toplu iğneler, ufak civatalar at. çiçeğini de yumurta kaynattığın su ile sula (soğukken :) )
-----------------------------bu tam olarak ne işe yarıyor? çok sayıda çiçeğim var.
-
ben sudolu vazoya konulmuş güle 1 tatlı kaşığı oksijenli su katmıştım ömrü baya uzamıştı hatta filizlendi şimdi saksıya aldım
-
Pikacu bunu yazdı:
Arkadaşlar evde geniş yapraklı bir çiceğim var. Bunun yaprakları pek canlı değil... Netten araştırdığıma göre bir bardak suya şeker ve sirke katıp, onu çiceğe verirsem çicek canlanır diyorlar. Bu ne kadar doğrudur. Bende yapıp çiceğe versem bir zararı olur mu?
Hocam aman haa onasaıl bir karışım öyle sakın verim deme çiçeğe kafa yapar sonra... demedi deme :D -
Çiçek yetiştirme işinden pek anlamıyorum ama çiçeğin ömrü için ona sevgi gösterilmesi gerektiğine kesinlikle inanıyorum. Annem iki ufak saksıda bir tür çiçek almış , 12 ay çiçeği duruyormuş morlu beyazlı çok hoş bir bitki. Birini alın işyerine götürün diğeride evde kalsın dedi.
İşyerine götürdüğümüz çiçek 1 hafta içinde kurumaya başladı. Düzenli sulamamıza ve güneş gören yerde tutmamıza rağmen.
Evde duransa hala ilk günkü gibi capcanlı duruyor , hatta daha güzel şu an.
Bunun en büyük sebebi işyerimizde ortam çok stresli. Kavga dövüş küfür kıyamet , sigara dumanı altı heryer , herkes hayata öfkeli , hergün stres daha fazla stres.
Evdeki diğer çiçeğin şartları bakım olarak aynı. Tabi evde sigara içilmiyor stres çok az ve annem sürekli çiçekleri çocuk sever gibi seviyor.
Bütün bu durumu bir tablo olarak görmeye çalışınca sanırım bu çiçekler insan kaynaklı metafizik etkileri hissediyorlar. Bu da ömürlerini doğrudan etkiliyor diyebiliriz.
-
Arkadaşlar çicekçiye gittim,sordum.. Barış çiceği dedi... Oradan Floraenka adlı bir ilaç aldım... Akşam onu verceğim...
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNoXhnH6VyspTuGZvAWsGZmln1XFlTIWhQ1v4g0I9DaRfuDO_T&t=1