Bitkileri Canlı Tutmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar evde geniş yapraklı bir çiceğim var. Bunun yaprakları pek canlı değil... Netten araştırdığıma göre bir bardak suya şeker ve sirke katıp, onu çiceğe verirsem çicek canlanır diyorlar. Bu ne kadar doğrudur. Bende yapıp çiceğe versem bir zararı olur mu?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek
    hoca sana bir tavsiye internetten her buldugunu deneme.. Cicegin adini yazabilirmisin ?

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

onlar için özel maddeler satılıyor büyük süper marketlerin çiçekçi reonlarında vardır muhtemelen her bitkiye göre ayrı şeyler annem menekşeler için kullanıyordu sanırım

tahribat.com a can feda
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

TheColtfire bunu yazdı:
    -----------------------------
    hoca sana bir tavsiye internetten her buldugunu deneme.. Cicegin adini yazabilirmisin ?

hacı çiçeğin ismini bilmiyorum... Ama geniş yapraklı, yazın böle yapan soğanı gibi beyaz çicek çıkarıyor...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cerololo
    Cerololo's avatar
    Erkek

Fotoğrafını koyabilirsen adını söyleyebilirim sanırım yada diğer arkadaşlardan bilen biri vardır.

Çapayı bırakırıp eve dönmek gibi seviyorum seni.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

senin çiçeğin için derman olurmu bilmiyorum ama çiçeğin toprağına toplu iğneler, ufak civatalar at. çiçeğini de yumurta kaynattığın su ile sula (soğukken :) ) 

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

kartalkethuda bunu yazdı:

senin çiçeğin için derman olurmu bilmiyorum ama çiçeğin toprağına toplu iğneler, ufak civatalar at. çiçeğini de yumurta kaynattığın su ile sula (soğukken :) ) 

bu tam olarak ne işe yarıyor? çok sayıda çiçeğim var.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Erkek
    ben sudolu vazoya konulmuş güle 1 tatlı kaşığı oksijenli su katmıştım ömrü baya uzamıştı hatta filizlendi şimdi saksıya aldım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlock
    warlock's avatar
    Erkek

Pikacu bunu yazdı:

Arkadaşlar evde geniş yapraklı bir çiceğim var. Bunun yaprakları pek canlı değil... Netten araştırdığıma göre bir bardak suya şeker ve sirke katıp, onu çiceğe verirsem çicek canlanır diyorlar. Bu ne kadar doğrudur. Bende yapıp çiceğe versem bir zararı olur mu?

Hocam aman haa onasaıl bir karışım öyle sakın verim deme çiçeğe kafa yapar sonra... demedi deme :D

Aynı şarkıyı 100 kere dinleme manyaklığı olan, sabah suyu yüzüne çarparken suyun bileklerden dirseklerine akmasına uyuz olan, buzdolabını açıp boş boş baktıktan sonra kapayan, kulağında mp3 ile gezerken klip tadında yürüyen, doğru insanı bekleyip yalnız kalan, ellerini bi türlü ısıtamayan, çift bölmeli çakmakta her iki tarafta gaz seviyesini dengeleme ihtiyacı duyan, girdiği kapalı bir mekanda ilk önce çıkış kapısının nerede olduğunu arayan bir insan oğluyum...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Erkek

Çiçek yetiştirme işinden pek anlamıyorum ama çiçeğin ömrü için ona sevgi gösterilmesi gerektiğine kesinlikle inanıyorum. Annem iki ufak saksıda bir tür çiçek almış , 12 ay çiçeği duruyormuş morlu beyazlı çok hoş bir bitki.  Birini alın işyerine götürün diğeride evde kalsın dedi.

İşyerine götürdüğümüz çiçek 1 hafta içinde kurumaya başladı. Düzenli sulamamıza ve güneş gören yerde tutmamıza rağmen.

Evde duransa hala ilk günkü gibi capcanlı duruyor , hatta daha güzel şu an.

Bunun en büyük sebebi işyerimizde ortam çok stresli. Kavga dövüş küfür kıyamet , sigara dumanı altı heryer , herkes hayata öfkeli , hergün stres daha fazla stres.

Evdeki diğer çiçeğin şartları bakım olarak aynı. Tabi evde sigara içilmiyor stres çok az ve annem sürekli çiçekleri çocuk sever gibi seviyor.

Bütün bu durumu bir tablo olarak görmeye çalışınca sanırım bu çiçekler insan kaynaklı metafizik etkileri hissediyorlar. Bu da ömürlerini doğrudan etkiliyor diyebiliriz.

Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar çicekçiye gittim,sordum.. Barış çiceği dedi... Oradan Floraenka adlı bir ilaç aldım... Akşam onu verceğim...

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNoXhnH6VyspTuGZvAWsGZmln1XFlTIWhQ1v4g0I9DaRfuDO_T&t=1

Toplam Hit: 2368 Toplam Mesaj: 12