Blog Yardım-2
-
selamlar hocalar geçen blogumu nasıl taşırım diye konu açmıştım pessimistic sağolsun isimi aldı hipokondriyak'ta domain verdi siteyi açtık yani blogumu yavaş yavaş yazılarımı felan taşıyorum wordpress kurdu hipo karıştırdıkça bişeyleri buluyorumda bikaç sorum var şimdi
misalen www.sungerinkalemi.com linkini facebookta paylaştığımda resim ve altında bilgi olarak bişeyler çıkması için neler yapmam gerekir bide bu mesela tarayıcıda url kısmının solunda ufak bi resim gözüküyo ya onuda yapmak istiyorum
www.sungerinkalemi.com site bu aklıma geldikçe bişeyler eklerim şimdilik bunları nasıl halledeceğim konusunda yardım edebilir misiniz?
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------
selamlar hocalar geçen blogumu nasıl taşırım diye konu açmıştım pessimistic sağolsun isimi aldı hipokondriyak'ta domain verdi siteyi açtık yani blogumu yavaş yavaş yazılarımı felan taşıyorum wordpress kurdu hipo karıştırdıkça bişeyleri buluyorumda bikaç sorum var şimdi
misalen www.sungerinkalemi.com linkini facebookta paylaştığımda resim ve altında bilgi olarak bişeyler çıkması için neler yapmam gerekir bide bu mesela tarayıcıda url kısmının solunda ufak bi resim gözüküyo ya onuda yapmak istiyorum
www.sungerinkalemi.com site bu aklıma geldikçe bişeyler eklerim şimdilik bunları nasıl halledeceğim konusunda yardım edebilir misiniz?
-----------------------------tarayıcının yanındakı fav,con dur tema dosyalırınabak orada vardır yada
wordpress favicon degıstırme yaz nete bulursun
head takısıdır oda facebookta cıkanda
-
Biraz sitenin kodlarıyla alakalı. SEO'ya uyum gerekiyor Facebook'un düzgün çekebilmesi için.
Ayrıca META etiketlerinin uygun olması gerekiyor.br> Burayı incelersen anlayabilirsin: http://developers.facebook.com/docs/opengraph/
ben kullanıyorum çok hoş oluyor :D -
yapmak istediğim olay resimdeki 1. paylaşım gibi olsun 2.si şuan benim sitemde herhangi bir yazıyı yada direk yazıyı koyduğumda çıkan şey ben 1.si gibi çıksın istiyorum ve ceo felan anlamıyorum wordpress kurulu bi html kod felan mı var acaba

-
hallederiz yegen bakarız onada 2 tane bıra soyle sen haftasonu hepsını yaparım ben
-
blogundaki o içerikte resimler varsa onları otomatik çekiyo zaten ama yazıların içinde resim yok ondan öyle
<head> kısmına
<meta property="og:image" content="resim linki burada olacak" />
bunu yapıştır
kodda herhangi bi tehlike yok NoktaliVirgul 'ün dediği gibi opengraph 'da bu kodlar yazıyo ordan da inceleyebilirsin güvenilir yanifavicon için tahribatın kaynak kodlarındakileri yapıştırıyorum kendine göre düzenlersin
<link rel="icon" href="images/favicon.ico" type="image/x-icon">
<link rel="shortcut icon" href="images/favicon.ico" type="image/x-icon">.ico uzantısını kasamam diyosan modern tarayıcılar .png, .jpg uzantısınıda gösteriyor 16x16 boyutlarında olmalı.
-
aynı konudan devam ediyim ben ;
şimdi istediğim olay ; mesela yeni bi yazı ekliyorum bloguma facebookta hemen kendi profilim üzerinden paylaşılmasını nasıl yapabilirim uygulama mı oluşturmam gerekir?
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
şimdi istediğim olay ; mesela yeni bi yazı ekliyorum bloguma facebookta hemen kendi profilim üzerinden paylaşılmasını nasıl yapabilirim uygulama mı oluşturmam gerekir?
-----------------------------facebook eklentisi var onun reis ayarlayalım istersen müsaitim.
-
BarisYigit bunu yazdı:
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------facebook eklentisi var onun reis ayarlayalım istersen müsaitim.
-----------------------------çok iyi olur ya :|
-
temanın adı ne acaba?
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
temanın adı ne acaba?
-----------------------------Site5.com tarafından Diary/Notebook yazıyo hocam