folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder BMW 3.20D İle BMW 5.20D Arasındaki Fark, Herkesin Önünde Bi Teşekkür Etmek İstedim.

BMW 3.20D İle BMW 5.20D Arasındaki Fark, Herkesin Önünde Bi Teşekkür Etmek İstedim.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Bir konuda   RaNGeR   adlı muridden yardım istedim sorduğum şuydu bu 2 araba arasındaki fark nedir, Tabi p.m den gönderdim.

Adam aşmış gidiyor. Bende herkesin önünde teşekkür etmek istedim. Belliki en az 1 saatini ayırmış bu yazı için.

Hem ilgilenen adamlar varsa okur diye ekledim.

Eyw. Dostum yinede harika anlatmışsın. İznin ile ekliyorum... Bravoo yaaa.. Bu kadar emek verip yazmışsın. Teşekkürler tekrardan.

BMW 3.20d 
    Şehir içi 5,4 lt/100km 
    Şehir dışı 3,9 lt/100km 
    Ortalama 4,4 lt/100km 
    Azami hız 230 km/h 
    0-100 km/h hızlanma 7,4 sn 

BMW 5.20d 
    Şehir içi 5,7 lt/100km 
    Şehir dışı 4,2 lt/100km 
    Ortalama 4,8 lt/100km 
    Azami hız 225 km/h 
    0-100 km/h hızlanma 8,1 sn 

Araba alacaksanız, araçtan ne bekliyorsunuz, ona karar vermeniz gerekir. Eğer sadece bu iki araç arasında kaldı iseniz aralarındaki farklara göz atalım ki ona göre karar verebilesiniz. 

Öncelikle, 3.20d nin öne çıktığı alanlara bakalım. 3.20d, 5.20d modeline göre daha atik bir arabadır. Boş ağırlık 5.20d modeline göre 200 kg daha azdır. Ayrıca 5.20d ile yakın sayıda opsiyonel teknolojik özellik eklenebilir. 3.20d modeli, 5.20d modeline göre aks aralığı (siteden görebildiğim kadarıyla) 150 mm daha kısadır, bu da boyutunu bir miktar düşürmektedir. Bu da park esnasında avantaj sağlar. 

Yalnız, broşürlerinde 3.16i modeli için bile TwinPower Turbo olduğunu söylüyorlar. Ancak arkadaşımla aynı düzeydeki başka araçların teknik verilerini karşılaştırdığımızda o modelde turbo olmadığı yönünde bir tahminimiz oldu. Ancak 3.20d modelinde olması lazım, çünkü 5.20d modelinde olduğunu biliyorum. Buna göre karşılaştırma yapıldığında 3.20d modelinde kesinlikle turbo olmalı. 

Sıra 5.20d modelinde. Bu araçta bagaj hacmi 0,520 lt., 3.20d modelinde ise 0,480 lt. Dahası, 5.20d modelinin depo kapasitesi 70 lt iken 3.20d modelinde bu değer 57 lt dir. Ayrıca broşürlerden edindiğim izlenime göre 3.20d modelinde arka koltukların yatırılarak ek bagaj hacmi yaratma şansı yok, ancak 5.20d modelinde (sanırım sağ ve orta koltuktu) iki koltuğu birlikte yatırarak ek bagaj hacmi elde edebiliyorsunuz. 5.20d modeli 3.20d modeline göre 30 mm daha yüksek bir araba. 3.20d modelinde göremediğim ama 5.20d modelinde gördüğüm orsiyonel teknolojik özellikler; 
    - 4 bölgeli klima (opsiyoneldir) 
    - ön tampondan iki yana bakabilen kamera sistemi (sokağı görmeden çıkmak istemiyorsanız navigasyon ekranından aracın önündeki kamera sistemi size sağı ve solu net bir şekilde gösteriyor, opsiyoneldir) 
    - gece görüş kamerası (ışığın az olduğu yerlerde navigasyon ekranından yolu rahalıkla seçebilecek kadar görebiliyorsunuz, ayrıca yaya ya da hayvan çıktığında bunu farkederek sizi uyarıyor, opsiyoneldir) 
    - 5.20d modelinde standardın dışında iki adet gösterge tipi bulunuyor (opsiyoneldir), 3.20d de yalnızca standardın dışında geliştirilmiş gösterge paneli var (opsiyoneldir). 
    - Geri görüş kamerası daha gelişmiştir (opsiyoneldir). 

Yine broşürlerden ve siteden edindiğim bilgiye göre 3.20d ve 5.20d modellerinde 6 ileri manuel vites standart olarak geliyor. 8 ileri steptronik otomatik vites opsiyonel. Ben bir düz vites delisi olarak otomatik vites düşünürseniz diye bu bilgiyi vereyim istedim. 

3 serisinde kabin içinde navigasyon paketini seçtiğiniz zaman, navigasyon ekranı sanki dizüstü bilgisayar ekranıymış da sonradan montelenmiş gibi duruyor :) 5 serisinde bu ekran döşemeye gömülü vaziyette takılmış. 

5 serisinin arka far tipi açıkcası benim çok hoşuma gidiyor. 3 serisinin far tipi de güzel ancak 5 serisi kadar ilham verici gelmiyor bana açıkcası :) 

Benim düşüncem, 3.20d ile 5.20d arasında çok da büyük bir yakıt masrafı farkı yok. Hele ki düz vites kullanıcısı iseniz ve inişlerde veya düz yolda aracı rölantiye alıyorsanız aradaki farkı rahatlıkla kapatırsınız. Buna göre depo kapasitesi, bagaj avantajı, ek opsiyonel teknolojik özellikler gibi beklentileriniz var ise 5 serisi daha uygun bir araç diyebilirim. Sonuçta her ikisinin de silindir hacmi aynı olduğu için vergi durumları arasında fark yoktur. Buna göre bütçe konusunda sorununuz yoksa, 5 serisi araç daha uygun bir seçenek olabilir. 

Eğer yakın zamanda BMW alacaksanız ve navigasyon paketi gibi ek özellikler de düşünüyorsanız, benim forumda sorduğum soruların yanıtlarını araştırmanızı öneririm. 

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Biz ne desek boş.Abi git bi galeride test sürüşü yap kendin karar ver.Sen kullanacaksın sonuçta.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bmw 3.20 alacağına bence audi a4 multitronik modelini almalısın biz öyle yaptın

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

3.16i lerin Twin Turbo olanları var hocam daha 2 hafta önce bir arkadaşım aldı ve 3.20d den çok daha atik.

since 2005 // tbt
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

BMW cidden iyi araba da su Cd-changer i bagaja koymuslar ya fitil oluyorum mk. Ya bi cd degistirmek icin arabayi durup bagaji acman gerekiyor.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı

BMW cidden iyi araba da su Cd-changer i bagaja koymuslar ya fitil oluyorum mk. Ya bi cd degistirmek icin arabayi durup bagaji acman gerekiyor.

o ne saçma bişeymiş öyle ya ilk defa duydum

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

valla bmw alcaksan e92 alcan gerisi traş...

ayrıca bunlara vereceğim paraya gider e200 kompressor w211 alırım...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Estağfurullah hocam, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Eğer herhangi bir hata varsa kusura bakmayın, sitedeki verilen bilgiler ve broşürlerden ancak bu kadar oluyor.

manyaki bunu yazdı

3.16i lerin Twin Turbo olanları var hocam daha 2 hafta önce bir arkadaşım aldı ve 3.20d den çok daha atik.

Vardır hocam, biz yalnızca BMW'nin TR sitesindeki verilen Teknik Bilgiler'e göre karşılaştırma yapmıştık. Oradaki gerek hızlanma değerleri, gerekse yakıt sarfiyatı bakımından Turbo olan bir model olmadığı kanısına varmıştık. Arkadaşınızın aldığı model muhtemelen sitede teknik teferruatı verilen model değildir. TR sitesinde 3.16i olarak verilen teknik değerler, benim 1.6 olan ve  turbo olmayan aracıma yakın değerler :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Evet gerçekten güzel anlatmış fakat bmw ye para vermem gider 2011 model Porsche Cayman S alırım misss

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

30 kuruş için 5,20 den vaz gerçmezdim heralde .yani arabaya o kadar para verebilene koymaz :D

Minimalist Değilim Tembelim
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

o ne saçma bişeymiş öyle ya ilk defa duydum

Benim bi arkadasimda z-3 roadstar vardi onunda da bagajdaydi.

@Cagatay: hocam dedigin alet kac para Tr de?

sniperscope tarafından 18/Nis/13 18:54 tarihinde düzenlenmiştir

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
Toplam Hit: 11960 Toplam Mesaj: 24