Boğazlıyan Kaymakamını İdama Götüren Müftü Hangi Ünlü Gazetecinin Amcası?
-
Boğazlıyan Kaymakamını idama götüren müftü hangi ünlü gazetecinin amcası?
Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in dramatik hikayesinden alınacak dersler vardır.
Hikayeyi hatırlayalım:
Birinci Dünya Savaşı yılları..
Savaş ortamında terör yaratan ve düşmanla işbirliği yapan Gregoryan Ermenileri dönemin hükümetinin çıkarttığı bir kararname ile tehcire (zorunlu göçe) tabi tutulur.
Tehcir esnasında hastalık ve kış şartlarından ötürü doğal ölümler de olur.
Savaşın sonunda yaşanan işgal sürecinde İngiltere ve Fransa bu doğal Ermeni ölümlerini ilerini sürerek Osmanlı’dan diyet ister.
İşte bu diyetin kurbanlarından biri de Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’dir.
Kemal Bey türlü isnatlarla Yozgat İstinaf Mahkemesinde yargılanır, ancak beraat eder.
Bu beraat kararı üzerine işgal kuvvetleri dayatır ve ikinci bir yargılamayı kabul ettirir.
Bu kez mahkeme İstanbul’da kurulur.
Yargılamayı yapan Mahkemenin 8 üyesinden 4’ü azınlıklardan oluşturulur.
Divan-ı Harp Reisi Mahmut Hayret Paşa, uzun yargılamadan sonra Kemal Bey’e, “Merak etme Kaymakamım suçsuzsan bu mahkeme onu ibra etmekle mükelleftir” der ve bunu dediğinin ertesi gün başkanlıktan alınır.
Mahkemeye Mahmut Hayret Paşa’nın yerine Kürt Mustafa atanır.
Peki bu Kürt Mustafa kim midir?
Cumhuriyet’in ilanı ile beraber vatan hainliği isnadıyla sınır dışı edilen 150 kişiden biridir.
Mahkemede onlarca tanık dinlenilir.
Ve hüküm beklendiği gibi idam olur.
İdam Beyazıt Meydanında infaz edilir.
İnfazdan önce Kaymakam Kemal Bey son sözleri olarak şunları haykırır:
“Allah şahidimdir ki ben kimsenin öldürülmesi için emir vermedim.. Borcum var, servetim yok. Üç çocuğumu milletime emanet ediyorum. Allah vatanıma ve milletime zeval vermesin.”
10 Nisan 1919 tarihi, yaşanan bu olayla Türklüğün utanç günüdür.
Ama her şerden bir hayır doğar sözünde olduğu gibi bu idamla beraber bütün İstanbul galeyana gelerek sokaklara dökülmüş ve milli mücadelenin psikolojik ikliminin yeşermesine sebep olmuştur.
Cumhuriyet’ten sonra Mustafa Kemal’in teklifi ile TBMM tarafından şehid-i milli ilan edilen Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in ailesine de maaş bağlanır... Dahası Atatürk, Kemal Bey’in babası Arif Bey’i de, “Vatan’ın babası” ilan eder.
Şimdi sıkı durun.
İşte bu milli şehidin idam cezası almasına, işgal kuvvetlerinin arzusuna binaen yalancı şahitlik yaparak katkı sunanlardan biri de kim, biliyor musunuz?
Yozgat Müftüsü Hulusi Efendi.
Peki bu Hulusi Efendi kim midir?
Gazeteci-Yazar Taha Akyol’un özbe öz amcasıdır..
Tam bu noktada bir parantez açalım ve Güriş Holding’in sahiplerinden Tevfik Yamantürk’ün bizim aracılığımızla Taha Akyol’a yönelttiği iki soruyu soralım:
1) Taha Akyol’un oğlu Mustafa Akyol’un Soros vakıflarından burs ve proje çalışmaları için fon aldığı doğru mudur?
2) Mustafa Akyol’un Dinlerarası Diyalog toplantısında Türklerin, Cumhuriyetle beraber Kürtleri ve inançlıları ezip, asimile ettiği ve onlara zulüm yaptığını söylediği doğru mudur?
Tevfik Yamantürk’ün sorduğu bu soruların cevabı evet ise, tarih tekerrür etmiş, yani dün Hulusi Efendi ne ise bugün de Mustafa Akyol aynı konuma düşer mi dediniz?
Böyle durumlarda soya çekim olur mu ya da genler ne kadar etkilidir onu ben bilemem. Uzmanları cevap vermelidir. -
Bir adam kötü ise çocuğu da kötü olmak zorunda değildir. Ya da tam tersi; bir adam iyi biriyse çocuğu da iyi biri olmak zorunda değildir..
Bu arada Hintliler'in bi filmi vardı eskilerden. "Avare". Aklıma o geldi birden :)
-
StigmatA bunu yazdı:
-----------------------------Bir adam kötü ise çocuğu da kötü olmak zorunda değildir. Ya da tam tersi; bir adam iyi biriyse çocuğu da iyi biri olmak zorunda değildir..
Bu arada Hintliler'in bi filmi vardı eskilerden. "Avare". Aklıma o geldi birden :)
-----------------------------katranı kaynatsan olurmu şeker?
cinsini siktiğim cinsine çeker. Sen boşver kaval çalmaya devam et.
-
yav taha akyol düzgün bi adamdır güzel yazılar yazar amcasıysa amcası nolacak konuyu açan arkadaşa soruyorum amcan şerefsizin önde gideni olsaydı misal sana gelip senin amcan şerefsiz sende şerefsizsindir kesin deseydik ne derdin? evet cinsimi sikiyim çektim bende şerefsizim dermiydin?
gerçi bu yazıyı muhtelemen işi gücü sadece komplo teorisi üretmek olan bi yazar yazmıştır eminim yok amcası şuymuşta vs bırakın bu işleri taha akyol sağlam bi yazardır hele oğlu mustafanın yazılarını bu siteye koysam bi kesime çok güzel kapak yapılabilir o yazılarla ama kabul etmeyeceklerini bildiğimden pekte umursamıyorum
-
Geçmişe Saplanmadan geleceğe Bakmak lazımdır. Geçmişden Al Dersini yeter.
-
eee sonra nolmuş?
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------yav taha akyol düzgün bi adamdır güzel yazılar yazar amcasıysa amcası nolacak konuyu açan arkadaşa soruyorum amcan şerefsizin önde gideni olsaydı misal sana gelip senin amcan şerefsiz sende şerefsizsindir kesin deseydik ne derdin? evet cinsimi sikiyim çektim bende şerefsizim dermiydin?
gerçi bu yazıyı muhtelemen işi gücü sadece komplo teorisi üretmek olan bi yazar yazmıştır eminim yok amcası şuymuşta vs bırakın bu işleri taha akyol sağlam bi yazardır hele oğlu mustafanın yazılarını bu siteye koysam bi kesime çok güzel kapak yapılabilir o yazılarla ama kabul etmeyeceklerini bildiğimden pekte umursamıyorum
-----------------------------hele düzgünlügünden türkiye de 30 milyon kürt vardır diyor bagıra bagıra demi ? :| onların devlet kurmaya hakkı vardır diyor demi.bi şey deyim mi.adamın amına koyarlar.boşverin şimdi...etraf sakin gibi.herkes diledigi gibi at koşturuyo.agalık paşalık taslıyor.ortada bir sessizlik var.bu halen devam ediyor.ama bir yere kadar.o gün geldiginde bu gibi hainlerin kaçı kalack meydanda merak ediyorum.şunu da deyim.Az kaldi. :)
bu vatan sahipsiz degil.yiyosa amk...gelin hadi.alabiliyorsaniz alin. ;)
halk içinde muteber bir nesne yoktur devlet gibi
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.Türk milleti zekidir....
-
maydonoz07 bunu yazdı:
-----------------------------katranı kaynatsan olurmu şeker?
cinsini siktiğim cinsine çeker. Sen boşver kaval çalmaya devam et.
-----------------------------Sen kaval çalmaya devam et de ne demek şimdi? Hocam düzeyli konuşsak biraz?
-
edit-ül mesaj=)
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------yav taha akyol düzgün bi adamdır güzel yazılar yazar amcasıysa amcası nolacak konuyu açan arkadaşa soruyorum amcan şerefsizin önde gideni olsaydı misal sana gelip senin amcan şerefsiz sende şerefsizsindir kesin deseydik ne derdin? evet cinsimi sikiyim çektim bende şerefsizim dermiydin?
----------------------------kendisi mecliste kocası dağda itlik yapan vekil konusunda böyle söyleniyordu nolmuş kocası teröristse diye. Yada molla mustafa barzaniyi ele alalım oğlu kim mesut barzani onun oğlu kim adı herneyse barzani bunlar da bize her türlü hıyaneti yapan kişiler değilmi şimdi bu barzaniyedemi amaaaann babasıysa babası nolacak yani mi diyelim. Zaten görmezden gele gele gözümüze girdiler böle görmemeye devam ederseniz götümüzede girecekler
ha sen o mustafa gerizekalısının yazısıyla buyur bakalım ne kapağı yapıyomussun görelim laf atıp kaçmakla olmaz bu işler
-
yav ne kaçacam arkadaşım güzel bi yazı oldumu atarım sende engin bilgilerinle aydınlatırsın bizi ama ben senin gibi her önüme gelen yazıyı okumadan c/p yapmayacğmdan şu an için gerekli görmüyorum. he taha akyola gelince lafımın arkasındayım taha akyol iyi adamdır severim okurum güzel yazar bilgili adamdır iyi analiz eder sorunları okumadğn okusanda anlmaya çabalamadğn için bunların farkına varamazsın sen ancak böyle bunun anası şuydu babası buydu ebesi şu işle uğraşırdı diye adamın geçmişini kurcalayıp bok atmaya çalışırsın çünkü başka bi işleviniz yok sen ve senin gibilerin öze bakamaz asıl incelenmesi gerekeni göremezsiniz kaç taha akyol yahut mustafa akyol yazısı okudunda kaba yerlerinden element uyduruyorsun kafana göre. taha akyol iyi yazardır ötesi boş. taha akyolun bilmem kaç sene önce yaşamış amcasının yaptğnı,dtpli vekilin kocasının dağda olmasıyla aynı kefeye koymuşunya helal olsun sana... yazazacak bişeyde bulamıyorumki savundğn bişey yok yazıyı c/p yapıyorsun sora mahalle azğıyla milletle kavga ediyorsun muhatap alınmayacak bi tip olsanda sinek küçük mide bulandırır hesabı.. neyse hadi sen kumda oyna c/p yapmaya devam et evladım