folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bonsai Yetiştirmek

Bonsai Yetiştirmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Birkaç arkadaş doğrusunu söylemiş; dedikleri gibi bonsai tohumu diye birşey yoktur. Bir çeşit aşı şekline benzer. Zaten tohumu ekip, fotoğraftaki haline getirmen 5 - 10 seneni alacaktır. Gelgelelim köklerini budadığın için kısa kalan bir ağaçtır, o kadar.

Eskiden bu tip kenarda köşede kalmış şeyler için konu açtığımda saçma bulunduğu veya çeşitli şekillerde alay edildiği için bu konuda birşey yazmamışım ancak, 2 tane bonsaim oldu şimdiye kadar. Bakımı gerçekten çok zor. Toprağı asla kurumayacak, ne tam güneşe maruz kalacak, ne de karanlıkta kalacak. Gün ışığının en iyisini yakaladığın bir köşe noktan olacak. O köşe noktaya koyduğun andan itibaren yıllar geçse de yerini değiştirmeyeceksin. Gerekmedikçe dokunmayacaksın. Bazı terimler konusunda cahilim ancak, şehir ortamında yetirdirmeye çalıştığında bazı maddelerden yoksun kalacağı için yalış hatırlamıyorsam bana azot tavsiye etmişlerdi. Köküne haftada 1 döküyordum. 2 ay kadar baktım ve kurudu. Şimdi kuru halini saklıyorum aynı köşesinde.

Anlayacağın bir kedi, köpek bakımından zordur. Tuzla tarafında bir botanikte çok çok şık olanlarını görmüştüm. 250 tl den başlıordu. İlk başından kötü bakılmış bir bonsai çok yaşamıyor. 

Selametle.

deneyip görecez bakalım 

gübreye atılan vitaminler varmış hangi zamanda atılması gerekiyor bilgin var mı ?

KNOWLEDGE IS POWER!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    OCEANUS bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Birkaç arkadaş doğrusunu söylemiş; dedikleri gibi bonsai tohumu diye birşey yoktur. Bir çeşit aşı şekline benzer. Zaten tohumu ekip, fotoğraftaki haline getirmen 5 - 10 seneni alacaktır. Gelgelelim köklerini budadığın için kısa kalan bir ağaçtır, o kadar.

Eskiden bu tip kenarda köşede kalmış şeyler için konu açtığımda saçma bulunduğu veya çeşitli şekillerde alay edildiği için bu konuda birşey yazmamışım ancak, 2 tane bonsaim oldu şimdiye kadar. Bakımı gerçekten çok zor. Toprağı asla kurumayacak, ne tam güneşe maruz kalacak, ne de karanlıkta kalacak. Gün ışığının en iyisini yakaladığın bir köşe noktan olacak. O köşe noktaya koyduğun andan itibaren yıllar geçse de yerini değiştirmeyeceksin. Gerekmedikçe dokunmayacaksın. Bazı terimler konusunda cahilim ancak, şehir ortamında yetirdirmeye çalıştığında bazı maddelerden yoksun kalacağı için yalış hatırlamıyorsam bana azot tavsiye etmişlerdi. Köküne haftada 1 döküyordum. 2 ay kadar baktım ve kurudu. Şimdi kuru halini saklıyorum aynı köşesinde.

Anlayacağın bir kedi, köpek bakımından zordur. Tuzla tarafında bir botanikte çok çok şık olanlarını görmüştüm. 250 tl den başlıordu. İlk başından kötü bakılmış bir bonsai çok yaşamıyor. 

Selametle.

deneyip görecez bakalım 

gübreye atılan vitaminler varmış hangi zamanda atılması gerekiyor bilgin var mı ?

Herhangi bir bilgim yok ancak, herhangi bir botanikçi bu gibi asgari bilgiye sahiptir. Gidip sorman gerekecek.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı

Forumun alayı keş :)

:))

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

Canadian Maple yetstrmk lazm dognin tum tonlarini barindrir kerata 

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

zahmetli ve özen isteyen iş benim birader iki defa kuruttu. Bi defada tohum aldık o daha vahim hiç çıkmadı bile.

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stabilo
    stabilo's avatar
    Erkek
    Media bunu yazdı

çok yanlış anlamışım :| siz devam edin

vanity is definitely my favorite sin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

adını yanlış yazmışın demeye gelmiştim :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

gittim aldım bu gun bı tane akcaagac :D 7 tane pardon :D

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

Ben de banyan için bi ara epey araştırmıştım çinden toplu satıyorlar baya ucuza geliyor tane fiyatı. getirtip tohumu satılabilir aslında

bonsai yi ne sandınız hocalar çok merak ettim :D  küçük ağaç dan başka ne mana da kullanılıyor

edit: ok, i got it :/   http://www.kaanmed.com.tr/images/bonzai-main-img.jpg

asa42 tarafından 25/Şub/14 19:43 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı
    OCEANUS bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Selametle.

deneyip görecez bakalım 

Herhangi bir bilgim yok ancak, herhangi bir botanikçi bu gibi asgari bilgiye sahiptir. Gidip sorman gerekecek.

tamamdır .)

KNOWLEDGE IS POWER!
Toplam Hit: 14082 Toplam Mesaj: 69