folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Bootable Cd Leri, Usb Bellekten Çalıştıran Program(Lar)

Bootable Cd Leri, Usb Bellekten Çalıştıran Program(Lar)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek

laptopların cd-dvd donanımı zamanla bozuluyor, benimkide bozulma emareleri göstermeye başladı. Bir zaman gelecek bootable acronis true image cd mi cd sürücüsüne takıp çalıştıramayacağım, sonucundada oluşturdum tertemiz xp yedeğini c ye geri yükleyemeyeceğim.

bunun önüne geçmek için, bu bootable çalıştırılabilir cd lerin iso imajlarını usb diske atacak(açacak) ve bilgisayarı usbden açılacak şekilde başlattığımızda bu bootable programların(isodaki) usb bellekten çalıştırılmasını sağlayacak bir program arıyorum.. Bunu gerçekleştirebilecek bildiğiniz programlar var mı?

UNetbootin adında bir program var ama bu sanırsam linux cd lerinin iso dosyalarını usb den başlatarak çalıştırmayla alakalı.

"Sen doğru dur, eğri belasını bulur"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4eye
    4eye's avatar
    Erkek

Aynen banada lazım. Format atıcam flash ile ama anlamadım yazılanları daha kolay yolu lazım:D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

usb den kurulum işine yarayabilir zamanında beya ugrasmıstım

videolu  http://www.bilgisayardestek.com/Usb-Diskten-Windows-Kurulumu-Yenilendi.html

http://www.uzmanim.net/Sorular/Windows/Windows-XP/Usb-flash-surucuden-windows-xp-nasil-yuklenir-usb-bellek-nasil-acilis-diski-yapilir/Q_26.aspx

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

ultraiso yla bootable cd yi iso olarak kaydedip bootable şekilde flasha yazabilirsiniz

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLman
    aLman's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

aradığın program

http://unetbootin.sourceforge.net/

hocam

videolu anlatım

http://www.youtube.com/watch?v=ss7vz32cfkw&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-1-HM

kolay qelsin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek

@aLman

hocam amacım linux cd lerin isolarını usb bellekten başlatmak değil. true image bootable cd sinin  içeriğini bir programla usb ye aktarıp bu bootable cd nin içeriğinin bilgisayar açılırken usb bellekten açılmasını sağlamak... aslında aradığım genel olarak tüm bootable cd lerin(bootable antivirus cdleri- format cdleri- backup cdleri vs...) isolarnın içeriğinin bilgisayar açılıkren usb bellekten çaışmasını sağlamak.. unetbootin sanırsam tüm bootable cd leri usb ye aktaramıyor.

@cosmic

bir bootable cd yi iso dosyasına dönüştürmek sorun değil bootable çalışacak şekilde usb belleğe attırmak... buda direkt iso dosyasını belleğe kopyalamakla olmuyor

@v1nyax

bahsettiğin linklerde iki adet program var(PeToUSB, UsbXp ) sanırım bunlar xp cd sini usb den başlatılabilir hale getirmek için... petoUSB yi bir araştıracağım genel bir program olabilir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

driveshaft bunu yazdı:
    -----------------------------

@aLman

hocam amacım linux cd lerin isolarını usb bellekten başlatmak değil. true image bootable cd sinin  içeriğini bir programla usb ye aktarıp bu bootable cd nin içeriğinin bilgisayar açılırken usb bellekten açılmasını sağlamak... aslında aradığım genel olarak tüm bootable cd lerin(bootable antivirus cdleri- format cdleri- backup cdleri vs...) isolarnın içeriğinin bilgisayar açılıkren usb bellekten çaışmasını sağlamak.. unetbootin sanırsam tüm bootable cd leri usb ye aktaramıyor.

@cosmic

bir bootable cd yi iso dosyasına dönüştürmek sorun değil bootable çalışacak şekilde usb belleğe attırmak... buda direkt iso dosyasını belleğe kopyalamakla olmuyor

@v1nyax

bahsettiğin linklerde iki adet program var(PeToUSB, UsbXp ) sanırım bunlar xp cd sini usb den başlatılabilir hale getirmek için... petoUSB yi bir araştıracağım genel bir program olabilir

sadece iso yapmıyo bootable isoyu flasha bootable şekilde  yazdırabiliyosun...

Bittik biz bittik
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

driveshaft bunu yazdı:

laptopların cd-dvd donanımı zamanla bozuluyor, benimkide bozulma emareleri göstermeye başladı. Bir zaman gelecek bootable acronis true image cd mi cd sürücüsüne takıp çalıştıramayacağım, sonucundada oluşturdum tertemiz xp yedeğini c ye geri yükleyemeyeceğim.

bunun önüne geçmek için, bu bootable çalıştırılabilir cd lerin iso imajlarını usb diske atacak(açacak) ve bilgisayarı usbden açılacak şekilde başlattığımızda bu bootable programların(isodaki) usb bellekten çalıştırılmasını sağlayacak bir program arıyorum.. Bunu gerçekleştirebilecek bildiğiniz programlar var mı?

UNetbootin adında bir program var ama bu sanırsam linux cd lerinin iso dosyalarını usb den başlatarak çalıştırmayla alakalı.

selamlar,

usprep var, onu araştırıver, bulamazsan dökümanlarla birlikte vereyim ben.

Twitter: @CanKirca
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

cosmic bunu yazdı:

driveshaft bunu yazdı:

@aLman

@cosmic

@v1nyax

evet windows7 yi ultraiso ile usb ye atıp kurmuştum

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek

cosmic bunu yazdı:

ultra isonun bunu yapabildiğini bilmiyordum, bendeki eski sürümünde bu özellik yoktu yeni sürümünü indirip bir bakayım

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

unetbootin

la liberte ne meurt jamais.
Toplam Hit: 4789 Toplam Mesaj: 12