Borsa Hakkında Birkaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mihrali
    Mihrali's avatar
    Erkek

Uzun vadeli borsa yatırımı kazandırır..Bundan 10 yıl önce Netflix hissesi alsaydınız şuan zengindiniz :)

Hırs bir teknenin, yelkenini şişiren rüzgara benzer. Fazlası tekneyi batırır. Azı da tekneyi olduğu yerde saydırır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek
    NighT_JudGe bunu yazdı
    siyahbereli bunu yazdı

Araştırıkça bilgi edindikçe işlerin o kadarda kolay olmadığını anladım. Para, ekonomi finans okudukça günlük jayat keyfimde düşüşler olmaya başladı. Neyse.. şu anda bankaların karma fonları var belirli hisseleri alıyorlar bizim yerimize araştırdıkça ona bile cesaretim kalmadı. Ama büyük ihtimalle, büyük bist 30 gibi şirketlereden 3 er beşer hisse alıp, bir taraftanda büyüyebilecek ama şu an küçük olan şirketlerin mali defterlerini okuyup yorumlamayı öğrenmel istiyorum. 

örnek  bi kaç  şirket  ver  birlikte  bakalım  hocam   8  yıldır  aktif  borsanın  içinde olan biri olarak  sana  tek  tavsiyem  git tarla  tapan al   tokiye yazıl   kira  öder  gibi ev sahibi ol bulaşma  bu işlere  sikdir et  yok şunu  al bunu  al diyenlerede  inanma detaylı bilgi istersen   PM  at istedin konuda yardımcı olurum sorun değil ama  Tavsiyem  UZAK  dur  0.070 kağıt  alıp  6-7  fırladığını  söyleyen  çok  adam  gördüm  sonuç  okeye  dördüncü  arıyor :)  

benim yazdıgıma istinaden yazmışsın sanırım 0,70 kağıdın 6-7 lere fırladıgını falan hisse adıda verdim 8 yıllık aktif borsacı olarak rakamlarıda görebilirsin

ayrıca var böyle kağıtlar sasa vardı mesela , tabi sabır lazım doğru kağıdı bulmak lazım , lazımda lazım zor işler

le le le sakine
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek
    umit bunu yazdı
    NighT_JudGe bunu yazdı
    siyahbereli bunu yazdı

Araştırıkça bilgi edindikçe işlerin o kadarda kolay olmadığını anladım. Para, ekonomi finans okudukça günlük jayat keyfimde düşüşler olmaya başladı. Neyse.. şu anda bankaların karma fonları var belirli hisseleri alıyorlar bizim yerimize araştırdıkça ona bile cesaretim kalmadı. Ama büyük ihtimalle, büyük bist 30 gibi şirketlereden 3 er beşer hisse alıp, bir taraftanda büyüyebilecek ama şu an küçük olan şirketlerin mali defterlerini okuyup yorumlamayı öğrenmel istiyorum. 

örnek  bi kaç  şirket  ver  birlikte  bakalım  hocam   8  yıldır  aktif  borsanın  içinde olan biri olarak  sana  tek  tavsiyem  git tarla  tapan al   tokiye yazıl   kira  öder  gibi ev sahibi ol bulaşma  bu işlere  sikdir et  yok şunu  al bunu  al diyenlerede  inanma detaylı bilgi istersen   PM  at istedin konuda yardımcı olurum sorun değil ama  Tavsiyem  UZAK  dur  0.070 kağıt  alıp  6-7  fırladığını  söyleyen  çok  adam  gördüm  sonuç  okeye  dördüncü  arıyor :)  

benim yazdıgıma istinaden yazmışsın sanırım 0,70 kağıdın 6-7 lere fırladıgını falan hisse adıda verdim 8 yıllık aktif borsacı olarak rakamlarıda görebilirsin

ayrıca var böyle kağıtlar sasa vardı mesela , tabi sabır lazım doğru kağıdı bulmak lazım , lazımda lazım zor işler

yok  hocam  yanlış  anladın  senin ile alakası yok  genelde  piyasada  simsarlar çok   dipde  yakaladık   şu kağıdı al diyenlere   yazdım  yanlış  anladın  kusura bakma  

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek
    NighT_JudGe bunu yazdı
    umit bunu yazdı
    NighT_JudGe bunu yazdı
    siyahbereli bunu yazdı

yok  hocam  yanlış  anladın  senin ile alakası yok  genelde  piyasada  simsarlar çok   dipde  yakaladık   şu kağıdı al diyenlere   yazdım  yanlış  anladın  kusura bakma  

estafullah hocam ben yanlış anladım o zaman sıkıntı yok :)

umit tarafından 02/Eki/18 16:28 tarihinde düzenlenmiştir

le le le sakine
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koraykrk
    koraykrk's avatar
    Erkek

herhangi bir bankadan altın hesabı açtır. her ay ne kadar birikimin varsa gram altın al.

Hizmet nimettir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek
    Wort bunu yazdı

Uzun vadeli yatırım için grafik analizin iyi olması gerekiyor örneğin meshur bitcoinin 19 bin dolarlara kadar cıkmasının ardından gelen düzeltmeler yaklasık 9 10 aydır sürüyor ve düzeltmenin sonuna geldi sayılır buralardan tekrardan yükselişler başlar.

Neye gore duzeltmelerin sonuna geldi sayilir hocam neye gore yukselise balsamasi gerek? 2013 un sonunda   BTC 1300 usd den 200 duzelmesinden sonra Bitcoinin yine 1300 tirmanmasi 2017 kadar surdu, teknik analize gorede 1-2 hafta daha beklemesi gerekir arkadasin en azindan, cunku su an 7 aylik formlasan decending traingle-in sonuna geliyor ve hekrezin gozu buyuk bir hamlede (yukari yada asagi) en azindan bi onay beklemen lazim ve bu arada sorun su ki  technical analize gore  dusmeye devam etmesinin istatistikleri daha yukses, @siyahbereli eger ciddi bir yatirim yapmak istersen Bitcoin gibi spekulasyon marketlerinden uzak durman gerekiyor bu tur yatirilmlar yuksek risk yukses odul kategorisne giriyor ki eger diyorsan ki su kadar kaybetsme umursamam param var bunlarla bi sey yapmak istiyorum bu tur marketleri deneyebilrisin ama her ay ayligindan tasaruf etigin paralari bi yere yatirmak istoyrusm dersen @Promotheus hocacnin dedigi gibi enerji, ulasim ve ozelikle turkiyede banka uzun vadede baya ckiarli olabilir (eger imkanin varsa Turkiye disinda ki yatirim yapmaya bak).

geniuss tarafından 03/Eki/18 21:22 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    geniuss bunu yazdı
    Wort bunu yazdı

Uzun vadeli yatırım için grafik analizin iyi olması gerekiyor örneğin meshur bitcoinin 19 bin dolarlara kadar cıkmasının ardından gelen düzeltmeler yaklasık 9 10 aydır sürüyor ve düzeltmenin sonuna geldi sayılır buralardan tekrardan yükselişler başlar.

Neye gore duzeltmelerin sonuna geldi sayilir hocam neye gore yukselise balsamasi gerek? 2013 un sonunda   BTC 1300 usd den 200 duzelmesinden sonra Bitcoinin yine 1300 tirmanmasi 2017 kadar surdu, teknik analize gorede 1-2 hafta daha beklemesi gerekir arkadasin en azindan, cunku su an 7 aylik formlasan decending traingle-in sonuna geliyor ve hekrezin gozu buyuk bir hamlede (yukari yada asagi) en azindan bi onay beklemen lazim ve bu arada sorun su ki  technical analize gore  dusmeye devam etmesinin istatistikleri daha yukses, @siyahbereli eger ciddi bir yatirim yapmak istersen Bitcoin gibi spekulasyon marketlerinden uzak durman gerekiyor bu tur yatirilmlar yuksek risk yukses odul kategorisne giriyor ki eger diyorsan ki su kadar kaybetsme umursamam param var bunlarla bi sey yapmak istiyorum bu tur marketleri deneyebilrisin ama her ay ayligindan tasaruf etigin paralari bi yere yatirmak istoyrusm dersen @Promotheus hocacnin dedigi gibi enerji, ulasim ve ozelikle turkiyede banka uzun vadede baya ckiarli olabilir (eger imkanin varsa Turkiye disinda ki yatirim yapmaya bak).

Uzun vadede banka hissesi almayın diyorlar hani akademik kariyeri olan eğitmenler. Sen neye dayanarak banka olabilir diyorsun? Öğrenmek için soruyorum tecrüben var mı. 

Temettü emekliliği diye bir olay var, ama şirketlerin reeldeki durumları ile  borsadaki durumları biraz karmaşık, yani şirket reelde bilindik güvenli sürekli büyüyen bir şirket ama borsasına bakıyorsun, 15 yıldır bir iki yükselmiş olduğu yere yani halka arz olduğu yere geri gelmiş.yani al biriktir olayı da sakat 15 yıldır 100.000 lira biriktirdin 15 yıl sonra yine 100.000 liraya geri geldi düşünsene

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Erkek

Bir kaç hisse ismi söyliyim fakat bu konuda tecrübem veyahut kazancım yoktur zararsız küçük kârlar ile çıktım sadece onu belirteyim

Aghol var hisse adedi 30 olduğunu gördüm şimdilerde düştü tabi tüm hisseler gibi değer kaybetti. Teknosa 3 lere geriledi 5 seviyelerinde geziyordu. İsfin şuanda alınmaz zaten çıkışta 2.10 seviyesine inerse bilemem ama bir kaç ay beklenebilir. Garanti aynı şekilde 12 lerde olduğu dönemlerde almıştım şuan çok düştü eski seviyelerine döner mi bilinmez ama şuan 6 felan herhalde bakmadan söylüyorum. Petkim çıkacak dendi borsacı bi kadın 8 lerde kendisi almış bekliyorum demişti 1 sene olcak hala bekliyor zannımca:) anadolu cam 3 seviyelerinde oynuyor yorum yapamıcam benden bu kadar. 

Not: dediğim gibi bildiğim hisseleri yada satın aldıklarımı yazdım bana bakarak almayın kendiniz analiz edin bakın geçmişine felan.

The End
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Mihrali bunu yazdı

Uzun vadeli borsa yatırımı kazandırır..Bundan 10 yıl önce Netflix hissesi alsaydınız şuan zengindiniz :)

10 yıl önce ne demek hocam ?

20 yıl önce de amazon hissesi alan şimdi yaşadı.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Uzun Vadeli yatırımlarda grafiğe(teknik analiz) bakılmaz. Temel analize bakarsın , şirketin mali yapısı sana güven veriyorsa "uygun fiyata" alım yaparsın. O uygun fiyatı belirlerken grafiğe bakarsın. 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
Toplam Hit: 4738 Toplam Mesaj: 48
borsa