Boyun Kemiği Eğriliği.
-
Selam hocalar. 5-6 gündür kafamda bi ağırlık vardı. Cuma günü doktora gittim, muayene oldum. Boyun filmi çektirdim, boyun kemiği eğriymiş :)
Normal; Olması gereken kemik tipi.
Düzleşmiş; Düzleşen kemik.
Ters Kavis; Bu ise benim sorunum. :)
İki tane ilaç + krem verdi geçmezse gel fizik tedavi dedi ama. Kafamdaki ağırlık geçmedi. Dün gittim Pazartesiyi bağlayan gece 05:00'te Beyin MR'ı ve Boyun MR'ı çektirmemi söyledi ona göre sonucuna bakalım dedi.
Öneriler; Saatlerce bilgisayar başında durmayın. Duruyorsanız bile 40 Dakika durun ondan sonra bi boyun eğzersizi yapın; Sağa sola hareket ettirin. :)
Alçak yastıkta yatın her zaman. Bu kadar. :)
Arkadaşlar ne lanet bir şey. Aranızda bunu yaşamış olan var mı :) Endişeleniyorum bazen. -
şu anda bile boyun ağrısı var ama hiç aklıma gelmedi röntgen çektirmek. şimdi kim uğraşacak hastaneye git randevu al muayene sırası bekle muayene ol röntgen sırası bekle tekrar sonuçları göster :)
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------
şu anda bile boyun ağrısı var ama hiç aklıma gelmedi röntgen çektirmek. şimdi kim uğraşacak hastaneye git randevu al muayene sırası bekle muayene ol röntgen sırası bekle tekrar sonuçları göster :)
Boyun ağrısı yapmıyor ama şu sıralar bende de oluyor ve müthiş bir ağırlık var kafamda davul gibi. Röntgen için o kadar beklemiyorsun yahu. :) MR sorun sadece. -
karde hastanede çalışıyorum inan zaman bulup gidemiyorum doktora :)
-
sanane bunu yazdı:
karde hastanede çalışıyorum inan zaman bulup gidemiyorum doktora :)
Ne olarak calisiyosun. :) Bence bi git. :) -
ters kavis = fıtık başlangıcı.Verdiği ilaçlar kas gevsetici+ağrı kesicidir.Sürekli boyun egzersizleri yapacaksın + Sana kremden önce fizik tedavi vermesi lazımdı yerinde olsam gidip başka bir doktora daha gösterirdim röntgeni.
-
geçmiş olsun hocam..
bilgisayar kullanan kişilerin coğunluğunda bu tip hastalıklar görülür. arada sırada kalkıp hareket etmemizde fayda var ama bizler içine düştüğümüzden dolayı, hmm demek ki napacağız hareket edicez. 2 dakka sora okuduğumuzuda unutuyoruz .. Aynı şekilde devam :)
-
majestiquo bunu yazdı:
ters kavis = fıtık başlangıcı.Verdiği ilaçlar kas gevsetici+ağrı kesicidir.Sürekli boyun egzersizleri yapacaksın + Sana kremden önce fizik tedavi vermesi lazımdı yerinde olsam gidip başka bir doktora daha gösterirdim röntgeni.
Bilinçsiz boyun egsersizi zarar verir. Bu gösterdiğim film bana ait değil. Ama benimki de ters kavis :) Geçmezse gel fizik tedavi demişti ama gittim beyin ve boyun mr'ı çektir gel dedi. Verdiler randevuyu teeeeeeeee 4 nisana.
Amd-x : Sağolasın hocam. -
geçmiş olsun neyden kaynaklanıyormuş bu duruş bozukluğundan felanmı ? oluş sebebi ?
-
Explosive bunu yazdı:
geçmiş olsun neyden kaynaklanıyormuş bu duruş bozukluğundan felanmı ? oluş sebebi ?
Sağolasın. Evet duruş bozukluğunun yanı sıra düzensiz hareketler, Bilgisayar başında fazla boyun eğri şekilde oturulması. Yüksek yastıkta yatma felan. -
Belki profosyonel masaj iyi gelebilir tedaine yardımı dokunabilir
Uzakdoğuda br çok hastalığı masaj ile tedavi ederler