folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Bozulan Ette Kurtlar Nasıl Oluşur?



Bozulan Ette Kurtlar Nasıl Oluşur?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    Bayram ziyareti memlekete geldim, babamların arabada enteresan bir koku var, 1-2 gün bulamadık, koku arttı.

    Sonra bulduk, bagajda, piknik sepetinin içerisinde, güzelce poşete sarılmış et, içi-dışı tırtıl ebatında kurtlar dolu(piknikte pişirilmek üzere yanımıza alınmış unutulmuş) 

    merak ettiğim hususu başlıkta belirttim, herhangi bir yer ile temas yok, sinek geldi larva bıraktı gibi bir durum olamaz, bu kurtlar yoktan mı var oluyor? Yoksa yediğimiz her ette kurt larvaları mı var bekleyince büyüyor..

    Google'da bizimki gibi izole durumda etteki kurta dair izah bulamadım, topraktaki leşe açıktaki ete sinek gelir falan denmiş.. var mıdır bizim durumun bilimsel bir açıklaması?

    muaythaist tarafından 12/Tem/16 21:39 tarihinde düzenlenmiştir

    Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena'nın Babası
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    @izzmarit konuya davetlisin :)


    Almanya Fatihi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swalker
    swalker's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2012
    Erkek

    Hocam sonuçta hayvan kesilirken et bir çok yerden geçiyor havayla temas ediyor. Etmese bile hayvanın yediği şeylerden bir şey bulaşıp yumurta bırakmış olma ihtimali var. Çiğ et o yüzden tehlikeli bir şey. 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    hocam bir çok besinin üzerinde bir takım gözle görülemeyen bakteriler bulunuyormuş mikroskobik boyutlarda zaten bizlerin göremediği farketmedende yiyoruz 

    bu bakteriler zamanla büyüyp çoğalmasıyla kurtları oluşturuyor  

    bakteri kurtlarının yayaılabileceği ortam yaratılınca bu gerçekleşiyor  

    diye bir yerlerde okumuşluğum var 

    Not: işin ehlini konuya davet ettim

    SeRDaR tarafından 12/Tem/16 21:58 tarihinde düzenlenmiştir

    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    Bakteri ayrı birşey değil mi arkadaşlar, bakteriden kurt evrimleşmiyordur heralde, amip ya da terliksi hayvan sıcağı bulduk lan bi kurt olalım misal şekle bürünmez diye biliyorum :)

    diğer ihtimal bizim yediğimiz her et kurt larvaları mı içeriyor? Gayet steril ortamda hayvan yetiştirsek kessek sonra eti aynı şekil izole olarak araçta bagajında bıraksak kurt olmayacak mıdır?

    olacaktır sanırım, ama nasıl neden ?


    Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena'nın Babası
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyoteknoloji
    Biyoteknoloji's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Temmuz/2015
    Erkek

    Arkadaşlar bir çok kaynak olabilir bunlar

    hayvanin kendi icinden gelen enfeksiyon olabilir 

    havadan olabilir ki en buyuk etmen bu 

    bicaktan gelebilir

    dokunan kisiden gelebilir

    kurtçuk dediginiz sey aslinda bakteri mantar küf gibi şeylerin çoğalarak etin yapısını bozmasıdır hayvanin kaninda da bu etmenler olabilir bu yuzden etin iyi yikanip o sekilde tuketilmesi gerektigi tabsiye edilir. Biraz acikta kalsa ki kurban bayrami yaz aylarina geliyor ortam baya sicak ve mikroorganizmalarin buyumesi icin ideal bir ortam ki bazen 4 santigrat sicaklikta bile buyuyebiliyorlar sadece daha yavaşlar çünkü enzimleri yavaş çalışır. Bu yuzden et kiyma gibi seyler hizlica kesildikten sonra once +4de daha sonra hemen -20ye kaldirilmalidir ayrica -20de bile max 1 yıldır sonra bile bozulurlar (bakteriden olmasa bile proteinler denatüre olur) 

    Hareketli olan kurtlar ise yaniki yoktan varolmayacaklarina göre sinek arı yada hayvanin kendi dolaşıminda bulunan etmenlerden direk olarak yada yumurta larva olarak gelebilirler ve normalde hayvanin savunma sistemleri sayesinde buyuyemediklerinden hayvan oldüğünde hizlica büyüyebilirler bu yüzden hayvan etleri iyi pişirilmezse sizi hasta edebilir.


    Love is nothing without fucking.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyoteknoloji
    Biyoteknoloji's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Temmuz/2015
    Erkek
    muaythaist bunu yazdı

    Bakteri ayrı birşey değil mi arkadaşlar, bakteriden kurt evrimleşmiyordur heralde, amip ya da terliksi hayvan sıcağı bulduk lan bi kurt olalım misal şekle bürünmez diye biliyorum :)

    diğer ihtimal bizim yediğimiz her et kurt larvaları mı içeriyor? Gayet steril ortamda hayvan yetiştirsek kessek sonra eti aynı şekil izole olarak araçta bagajında bıraksak kurt olmayacak mıdır?

    olacaktır sanırım, ama nasıl neden ?

    Steril bir sekilde hayvan yetistirmenin imkani yok cunku yedigi herseyi steril edemezsin steril edersen zaten hayvan olür bağışiklik sistemi olmadığından :) 

    Şuan sen bile olsen ve steril bir ortama koyup steril bir havalandırma saģlasak 37 derece bir sicaklik sağlasak icinden kurtcuklar bakteriler neler neler çıkar :)


    Love is nothing without fucking.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swalker
    swalker's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2012
    Erkek

    Hayır kurtlar bakteriden evrimleşmez. Bakteri çok basit bir canlıdır. Yediğimiz ette düzinelerce oluşur. Bazısı yararlıdır bazısı zararlı. Hatta şu an kendi barsaklarında bile vardır. Senin sindiremediğin şeyleri onlar sindirir. Kurtçuklar ise yumurtadan çıkar. Hayvanın yediği şeylerden ya da hayvan kesilirken maruz kaldığı şeylerden olur. Mesela eti kestiğin zaman, çok çabuk sürede işlemen gerekir. Üzerine sinekler ne kadar nüfuz eder ne kadar dışarıda kalırsa o kadar çok yumurta bırakılır üstüne. 

    Yani sen güzelce poşetlenmiş dışarıyla temas etmiyor diyorsun ama onun için hayvanın tamamen sterilize edilmiş bir ortamda kesilmesi hiç dışarıyla münasebette bulunamması gerekir.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2010
    Erkek

    hayvanın yaşarken dahi vücuduna girmiş sineğin böceğin larvasıdır o yersek ne olur -hep yediğimiz gibi - pişirdikten sonra hepsi protein hatta belkide tavuk la dananın kazın farklı tatta olma sebebi budur -bilmiyorum salladım - asıl benim merak ettiğim atmadıysan  o eti larvalarıyla birlikte bir kaba koyup bekletirmisin üstü kapalı tercihen ? bakalım o et bri gün bitecek larvalar açlıtkan ölecek -denedim 1 -2 gün yaşıyorlar açken - o larvalardan tekrar larva çıkacak mı ?  


    I am Jack's inflamed sense of rejection
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyoteknoloji
    Biyoteknoloji's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Temmuz/2015
    Erkek

    Sen bi de hekim olacaksin asiminnesli :)

    Et yok olmaz ortamdaki oksijen bitene kadar solunum bolunme vs devam edecek bir sure sonra oksijen bittiginde oksijensiz solunum yapan bakteriler buyumeye calisacak tabi eger ortamda varsa onlar da zaten bir sure sonra ortamdaki metandan dolayi buyuyemeyecek o yuzden havasiz ortamda öylece kalırlar bişry olmaz yani 


    Love is nothing without fucking.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    @asiminnesli

    Malesef, annem mide bulantısı etkileriyle boğuşarak bahçeye sallamış eti ve kedi köpek kurtlu falan dememiş icabına bakmış ((:

    muaythaist tarafından 12/Tem/16 22:24 tarihinde düzenlenmiştir

    Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena'nın Babası
Toplam Hit: 3820 Toplam Mesaj: 41
kurtlanmış et nerden çıkıyor lan bu kurtlar bozuk et