Bruce Lee Komünist Mi?
-
Dün gece bruce lee nin bi filmini izledim.. ve aklıma geldi.. bruce lee film yaparken çin de sosyalist rejim vardı.. Acaba bruce lee de komünist bir kişiliğe mi sahip. Bi yerde okuduğuma göre bruce lee nin babası komünist liderlerden saklamak için abd ye yollamıştır.. ayrıca bruce çinden dışarı çıkması yasaklanan Whing Tzun dövüş sanatını avrupaya taşımıştır ve o gruptan atılmıştır.. Sonra tabi çin biraz esneklemiştir ve sonra izin falan vermiştir. :) bruce abimiz Whing Tzun dövüş sanatını tamamen öğrendikten sonra Jeet kune do adlı bi sanatı kendisi oluşturmuştur.. v.s. v.s. diye devam ediyor..
Şimdi bruce komünist olsa abd ye neden sığınıyor? Ama filmleri hep bir başkaldırı..Bu yönetmenle mi alakalı acaba? Bilen biri var mı bunu... -
Bruce lee komünist olsaydı nasıl amerikalılarla çalışırdı? bence bunu bi sor kendine , çünkü amerikalılar komünistlerden nefret ediyordu o dönemler
-
Holywooda gitmedigi icin vuruldu diye biliyorum
-
a.qq adam dövüş yaparken ne ses cıkarıyorr onu nerden cıkarıyorr anLamadım gitti :|
-
Tüm filmlerini izledim dövüş tekni ği süper

Bruce Lee'yi sevmek ve ona hayranlık duymak için dövüş sporlarıyla ilgilenmek gerekmez, insan olmak yeter. Sporu ve herkese benimsettiği felsefesiyle bir efsane olan Bruce Lee'ye saygı..
özlü sözü :
Su gibi şekilsiz ol. -
kacaaaaaaaaaaaaaa ayyyyyyyttttttt =)
-
hoca ben az çok kendimde ilgilendigimden uzak dogu dövüş teknikleriyle sadece santaı ile ilgileniyorum..ne oldugu bence çok önemli degil..
-
flybatwin bunu yazdı:
-----------------------------Tüm filmlerini izledim dövüş tekni ği süper
-----------------------------
paylaşır mısın ben de izlemek istiyorum -
st_anger_turk bunu yazdı:
-----------------------------
Holywooda gitmedigi icin vuruldu diye biliyorum
-----------------------------uzaktan yakindan alakasi yok
olum nedeni hala tam olarak bilinmiyo
bir gun beyninde aniden olu$an odem ve $i$me sonucu hayatini kaybetti, buna da aldigi agri kesicideki equagesic ve kaninda cok az miktarda bulunan cannabisin neden oldugu tahmin ediliyo
komunizm konusuna gelince, komunist olsa o dovu$ sanatini neden kapitalist ulkelere ta$isin?
-
ertan hocam sen forumda sewip saydıgım insanlardansın sözümü yanlıs anlama ama artık bi sisteme başkaldırış direk komunist hareket olarak algılanıor sanırım.. oysaki bence her baskaldırı komunistliği gerektirmez.. (yazından anladıgım kadarıyla bruce lee nin baskaldırısı yuzunden komunist oldugunu dusunmussun bence ole değil yani..)
-
hoca çinde baş kaldırıyı yapan kimlerdir? komünistlerdir o yüzden öyle söyledim..ha türkiyede baş kaldırsaydı biri komünist demem elbette.ama çinin nesnelliği, konküktörü farklı :)