BSA"Dan Telefon
-
Dün öğlen vakitlerinde işyerini BSA'dan aradılar ve photoshop yazılımının lisanslamasıyla ilgili bikaç bşiyler dediler.. Ben sordum sadece bizim şirkete yönelik bişy mi diye onlar da tüm türkiyeyi arıyoruz felan dedi. ciddi şekilde cezaları war dedi.150000 tl ve 5 yıl hapis falann
Bende herkes gibi photoshopu lisanssız olarak kullanıyorum :)
lisans alcak param yok ve ps'i silemem xD
ne yapıyım akıl verin ?? :)
-
Bu işler genelde ispiyonlamayla oluyor. bir kez aradılar mı ve lisanssız kullandığını anladılar mı peşini bırakmazlar. Eğer dikkate almazsan bir avukat iki polis bir de bilir kişiyle gelir inceleme yapar, tutanak tutar giderler. Uzlaşmaya girersen dava açmıyorlar. Dava açarlarsa kazanıyorlar ve cezaları çok ağır.
biraz kötü bir tablo çizdim ama durum bu.
-
programı kaldırsan bile, programın bıraktığı artıklar sayesinde korsan kullandığını anlıyorlar,
ayrıca bilgisayara savcılık izniyle el koyuyorlar inceleme için. :)))
artık ne zaman geri verirler onu da bilemezsin. ayrıca dava da açarlar, kalırsın öle :)))
-
bi tane flash disk al fotoshop portable onun içine at faso bi durum oldumu çıkarır çekmeceye atarsın ;)
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
bi tane flash disk al fotoshop portable onun içine at faso bi durum oldumu çıkarır çekmeceye atarsın ;)
-----------------------------mantıklı. portable yap biraz kasar ama sağlıklı olur başın ağrımaz. Tabii koca program nasıl olur portable onu denemek lazım (:
-
format imkanın varsa sağlam bi format at önceki izler kalmasın.
sonra deneme sürümünü kullan 30 gün, imkanın varsa 30 günde 1 format atıp sürekli deneme sürümü kullanırsın =)
olmaz dersen ücretsiz alternatiflere yönelmen lazım ki onlar da ps kadar tatmin edici olmaz.
çok profesyonel birşeyler yapılmıyosa ücretsiz alternatifler idare edecektir.
-
http://rapidshare.com/files/161405289/Adobe.Photoshop.CS4.Final-Portable.rar 50 mb
-
baskınlardan örnekler
-
peki ps dosyalarını sadece c'nin içine mi atıyo yoksa d ,e ,f sürücüsü de bişiyler atar mı ?
yani sadece c yi formatlamak yeterli olcak mı ?
-
işletim sistemi C: ise sadece oraya atar 150 000 içinde format atılır yani :) :)
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
http://rapidshare.com/files/161405289/Adobe.Photoshop.CS4.Final-Portable.rar 50 mb
-----------------------------hocam bu güzel oldu işte sağol:)