Bu Adam Matematik"İn Kralıymış...
-
Vidyoyu izleyin, kendiniz karar verin. Adam 24 haneli çarpma bölmeleri kafadan yapıyor...
http://video.stumbleupon.com/#p=i85su1w6uz
-
O neki ben Matematik Hocamın Gözlerinin içine baka baka Kitabı yazılıda Çıkarır bakar Sonrada Güzel bir Sıfır alırdım. Varmı bundan Güzeli eh eh eh :)
-
adamlar nasıl kullanacağını biliyo beyinlerini bunları bi takım tekniklerle yapıyolar sanırım bi ara da paylaşılmıştı forumda
-
aynı şeyi hesap makinesi de yapıyor..
hem daha az yer kaplıyor..
-
cold'a katılıyorum, zeka demek haksızlık olur olsa olsa belleğini iyi kullanıyor diyebiliriz. Misal 10 bilinmeyenli 5. dereceden denklemi falan çözsün de ben o zaman matematik zekasını anlayım :)
-
+ olarak zeka sadece matematikle ölçülebilen birşey değildir, olayları yorumlama gücü ve kişinin yaratıcılığı da zekayı ölçerken göz önüne alınması gereken şeylerdir kanımca.. o yüzden iq testlerine de fazla itibar etmem..
-
çamur atmayın nolur çalışın sizinde olur
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------
+ olarak zeka sadece matematikle ölçülebilen birşey değildir, olayları yorumlama gücü ve kişinin yaratıcılığı da zekayı ölçerken göz önüne alınması gereken şeylerdir kanımca.. o yüzden iq testlerine de fazla itibar etmem..
-----------------------------genelde IQ testlerinde bu tür yorumlamaya,anlamaya ve yaratıcılığa dönük sorular soruluyo zaten. ayrıca arkada$ın dedigi gibi, teknikleri ögrenen herkes yapabilir. bi denklem hazırlayalım cözsün o zaman görelim bravo dielim :D
-
Daniel Paul :|
Çarpma şeysinde bi yöntemi var. Kafadan çarpıyo gibi görünsede bi yöntemi kullanarak bunu yapıyo. Onun yaptığı işlemleri hesap makineside yapar :|
Önemli olan matematiksel üretim gerçekleştirmesi :| Ömer Hayyam gibi biri olsa bu adama matematikçi derim. Adam o zaman bi pergel yardımıyla bir parabolla çemberi kesiştirip 3. dereceden denklem çözümü için yöntem bulmuş.
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------aynı şeyi hesap makinesi de yapıyor..
hem daha az yer kaplıyor..
-----------------------------
klasik turk mantıgı her zaman en iisi. sonuna kadar takılıyorum. hem biz millet olarak zeki adamı severiz ama bizden zeki olduu zaman isler denisir. -
Bence bu adamın yağtığı şey "Matematik" kavramı ile uyuşmuyor matematik bu değil..