Bu Adaptorü Modeme Nasıl Bağlayabilirim
-
,
şimdi voip modem bu
baştaki 2 tane telefonlara giden sonraki ethernet ve internet kafamı karıştırıyor şöyleki
şimdi 1 tane adsl modem var
1 tane swich var 2 tane pc var
normal pcdekiler dağıtıcıya adsl mademde dağıtıcıya
ama bu ağın içine bu voip modemi nasıl dahil edecem ethernetdenmi bağlayacam internettenmi?
yada bu adsl modem gibide kullanılıyormu?
birşey daha var ben telefon çalıştığında internet kullanımının tümünü bu adaptöre nasıl transfer ederim
kafam iyice karıştı
unutmadan çinden geldiği için tahmininiz üzerine çince ve ingilizce yazıyo :)
-
swicten çıkan kabloyu çift çıkış alacak şekilde kabloyu dağıt yada bunun tek giriş 2 switch çıkış zımbırtısı olması lazım onu takabilirisn
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------swicten çıkan kabloyu çift çıkış alacak şekilde kabloyu dağıt yada bunun tek giriş 2 switch çıkış zımbırtısı olması lazım onu takabilirisn
-----------------------------switchden 2 kabloyu birden bunamı sokam? doğrumu anladım?
birşey daha modemden geleni internete sonsom dağıtıcıya gidene ethernete soksam modemin kullanımına öncelik verebilirmiyim?
bazı modellerde varmış besela download yapıyorsun telefon çalınca otomatik hattın büyük bölümünü voip alıyor konuşma sorunsuz olsun diye?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------swicten çıkan kabloyu çift çıkış alacak şekilde kabloyu dağıt yada bunun tek giriş 2 switch çıkış zımbırtısı olması lazım onu takabilirisn
-----------------------------switchden 2 kabloyu birden bunamı sokam? doğrumu anladım?
-----------------------------yok swicten pclere giden kabloyu 2 çıkış yapan dağıtıcı olması lazım
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------yok swicten pclere giden kabloyu 2 çıkış yapan dağıtıcı olması lazım
-----------------------------şuanki durum bu
ben bunu öyle bir bağlamalıyımki voip öncelikli olsun :)
hiç olmadı ethernet - internet girişlerinin farkılılığını anlatın :)
acaba bu modem aynı zamanda adsl modemmi? internetede telefon hattını ethernete normal hattı sokam? modemi saf dışı edem?
-
beyler hadi bi destek
-
Marka ve modelini yazabilirmisin?
-
modemden gelen kabloyu ınternete ethernetten cıkan kabloyu dagıtıcıya takman gereklı hocam bu sekıl yapparsan senın dedıgınde oolmus olur yanı tlefonu actıgında ınternetın buyuk bı bolumu telefona saglanır tabı o voip modemın bole bı ozellıgı mevcut ise.
-
Santraliniz boş bir dış hattını VoIP telefon adaptörüne bağlayın.
Adaptörü Kablo/DSL veya fiber İnternet'inize bağlayın.
Santrale bağlı ofisteki herhangi bir telefondan yeni dış hattınızdan hat alıp konuşmaya başlayın. Bu kadar basit.
edit: bunu dene bi hacı
-
müridler resim sizde de .ncık gibi mi duruyo?
bende mi problem ?
-
sw den bir kabloda buna çekip ethernete bağla muhtemelen olur. Hiç kullanmadım ama tahminimce ethernet dediği sw den gelen kablodur. internet dediği gelen interneti sadece telefonlara vermekle kalmayıp herhalde bir tanede pc için normal çıkış veriyordu. Dediğim gibi kullanmadım hiç ama öyle tahmin ediyorum. Hani tek port modem kullanan varsa bunu kullanırken sw almasına gerek olmasın diyedir. MUHTEMELEN :)
edit : @joeblack nasıl koydun o resmi oraya yaw :D