Bu Dükkan İşinin Sonu Ne Olur?
-
merhabalar.
3 ay önce bir bilgisayar satış tamir dükkanı devraldım. dükkan benim adıma oldu.
20 binlira nın 4 bin lirasını ödedim . ve içine biraz mal ilave ettim ve girdim işe.
dükkanı aldığım ibne ile birkaç anlaşma ile işe başladık. 3 ay içinde anlaşamadıkl ayrıldık.
dükkanı geri alır ken 3 aylık vergi, stopaj, muhasebe ücretleri vs. kredi kartı borcumu geri ödeyecek diye anlaştık.
yani sıfır zararla ayrılacağım ve tek zararım 3 aylık emeğim ve 3 aylık yatmayan bağkurum olacak.
ve ayrıldığımız gün bir kağıt imazladık kendi aramızda. x tarinde zalimadamdan dükkanı geri devralıyorum kartborcu x kadar ödeyeceğim ödediğimde hiçbir hakkı klamayacaktır diğer zararlarını karşılayacağım. filan . imzaladık.
an itibari ile ibnelik yapmaya başladı ve ödemeyeceğini söyleyerek beni tehdit etti.
gel senle bu işi bir yerde hal edelim dedi. gittim oraya gelmedi. aradım niye gelmedin dedim . işim çıktı senle sonragörüşşecez dedi.
şimdi bunu dükkana yanına gitsem öldürecem. birüsür borcum var . sorun yaşamadan polis yoluyla nasıl çözerim olayı ?
polise ne desem en haklı ben olurum ? dükkan benim adıma zaten. o kağıdın bir önemi varmı ?
bana bir yok gösterin. bu iş adiliyeye giderse benim nasıl bir yol izlemem lazım ?
bu ibne başımı ağrıtacak kahpeler gibi kıvırıp duruyor. elimde kalacak.
birsürü zarar ettiim zoruma gitmedi şu kart borcu ile verigler toplam 1500 yapıyor sadece onlar zoruma gitti. kafaya koydum ödemeyecem . sonu ne olursa olsun.
-
bir avukat arkadaşım anlaşmayı peçeteye bile yazdırsan adamın anasını bellerim demişti.sende yazılı bir anlaşma olduğuna göre sorun yaşamassı bence.ancak önce bir avukata danış.
-
dükkan senin adına dediğint tapu mu yoksa işyeri ruhsatı mı hocu
eğer dükkan ise elemanı ara. yarın ya siktir çık yada mahkemeye başvurup attırıyorum seni dükkanıda satıyorum diye haber ver.
sonra kalan borçlarını da ödet ibneye devret. böylesine bunu yapmak gerek.
-
dükkan kiralık. sadece iş yeri açma belgesi var . işta adına ne deniliyorsa artık.
polise gitsem bana derki aranızda kağıt izmalamışsınız. inkar etsem imaz banim. ne yapacam bilmiyorsum :S
-
Yanına iki tanede adam al imzalarken yanlarında bizde vardık desinler.
-
Sakin ol reyis , para mal mülk hepsi gelip gecici. sakinligini herzaman koru şu yalan dunyada hırsla, ofkeyle karar verme.
-
doğru anlamışmıyım?
sen bir adamla ortak oluyorsun. ama devir olarak bütün evrakta resmi olarak sen dükkan sahibi gözüküyorsun.
sonra bu adamla anlaşamıyorsun ve sana devrettiği dükkanı , tekrar adama devretmek istiyorsun.
ama bu arada dükkana mal almışsın vergi gibi masraflar çıkmış.
adam deviri kabul ediyor ama senin sonradan yaptığın masrafı sana ödemek istemiyor.
sadece senin devir paranı (20 binin 4 binini )verip geri çekilmek istiyor
bu mu?
-
Şu an dükkan senin üstüne ve adama 16 bin borcun mu var? 4 bin ödedin? Adam bu 4 bini geri ödeyince dükkan onun olacak diye sözleşme imzaladınız? Adam 4 bini vermiyorum dükkan da benim mi diyor? Şu an işyeri kimin üzerinde?
daha detaylı ve sakin yaz
-
edit: iki defa post etmis.
Triumph tarafından 19/Eki/14 19:44 tarihinde düzenlenmiştir -
digerleri cevap vermis. ben de cevaptan ziyade yorum yapayim. kredi kartiyla, borcla, harcla dukkan acman yetmezmis gibi ortak gibi acman tuy dikmek olmus. agir olacak ama kendi dusen aglamaz. bundan sonra akillanirsin umarim.
Triumph tarafından 19/Eki/14 19:44 tarihinde düzenlenmiştir -
futurist bunu yazdı
doğru anlamışmıyım?
sen bir adamla ortak oluyorsun. ama devir olarak bütün evrakta resmi olarak sen dükkan sahibi gözüküyorsun.
sonra bu adamla anlaşamıyorsun ve sana devrettiği dükkanı , tekrar adama devretmek istiyorsun.
ama bu arada dükkana mal almışsın vergi gibi masraflar çıkmış.
adam deviri kabul ediyor ama senin sonradan yaptığın masrafı sana ödemek istemiyor.
sadece senin devir paranı (20 binin 4 binini )verip geri çekilmek istiyor
bu mu?
evet öyle ama hiçbişi vermek istemiyor. sadece akrt borcumu kapatacaktı ama daha sonra vergi filan çıkınca ben karışmam dedi.
ben karısı hamile diye sadece devlete ve karta olan zararlamı karşılasın istedim. koyduğum mal ile harcadığım elden para ona kalsın dedim. ama işin içine etti iyice.
evet 16k borcum var ve 4 bin geri vermedi. ama öyle bir sözleşme imzalamadık. sadece zararlarımı karşılayacak diye kendi aramızda imzaladık.
sözde karısı hamile diye ben birçok şeyden vazgeçtim. beni sıfır temize çıkar dedim olsun bitsin.
ama işin içine muhasebe ücretleri vergi borçları filan girince yan çizmeye başladı.
yani anlayacağınız dili çok sivri ve laf cambazlığı yapmayı seviyor. pis şeyler yapacam gibime geliyor.
ama ben huhukla çözmek isityorum. çünkü kan çıkabilir.
sonuç olarak 3 aylık emeğim ve 4binliramdan vazgeçtim sadece vergi kart şu bu ödensin. hiç girmemiş gibi ayrıalyım istedim.
kahpelik yapıyor şimdi. daha birde işin içinde 3 aylık bağkur duruyor mk.
zalimadam tarafından 19/Eki/14 20:08 tarihinde düzenlenmiştir