Bu Ehliyet Değiştirme Düzenlemesi Ne Ayak
-
selam din kardeşlerim son bir haftadır ehliyetlerle ilgili yeni düzenleme geliyorr güzel şeyler var diyorlar ab ülkelerinde uygulanıyor diyorlar sağlık kontrolü sınav vss....... bunlar varsa güzel
lakin şöyle bişeyde düşünmeden edemiyorum ilk başta yanlış değilsem 200 üstünde bir mebla çıkardılar sonra 101 tl ye indirdiler şimdide 15 tl diyorlar benim burnuma pis kokular geldi valla sizin düşünceleriniz neler gerçekten bu düzenleme gereklimi
-
devlet üretmezse kaynağı nasıl yaratır? ya özelleştirir ya da vergi arttırır. Bu ehliyetlerde de yapılan iş buydu, para akıtmak, ama millet tepki
gösterince geri adım attılar. millet azcık uyanık olsa, her şeyde böyle tepki verse hükümeti adam eder ama biz de iş yok. "Allah başımızdan eksik
etmesin boğazımıza iki gram lokma giriyorsa onlar sayesindedir" mantığını sokup insanı köleleştirdiler.
101 lira olarak duydum ilk başta sonra tepki gelince 15 düşürmüşrler, demek ki başka bi yerden geçirecekler, mesela yeni kimliklerden
-
Düzenleme gerekli ama bu haliyle olur anca.
Vergilerden aldılar yetmedi bi de burdan sokacaklardı.
Bu arada çip uygulaması bizim ülke için bana göre uygun değil
Nasıl ki telefon dinlemesi özel bişey benim gittiğim yeri de birinin bilmesi gerekmez.
Bana göre bi fişleme şeklidir bu.
Özgürlük ilkelerine ters bişey avrupada uygulanıyorsa da yanlış.
Avrupada uygulanan herşey doğrudur diye bişey yok zaten.
-
MbK bunu yazdı
Düzenleme gerekli ama bu haliyle olur anca.
Vergilerden aldılar yetmedi bi de burdan sokacaklardı.
Bu arada çip uygulaması bizim ülke için bana göre uygun değil
Nasıl ki telefon dinlemesi özel bişey benim gittiğim yeri de birinin bilmesi gerekmez.
Bana göre bi fişleme şeklidir bu.
Özgürlük ilkelerine ters bişey avrupada uygulanıyorsa da yanlış.
Avrupada uygulanan herşey doğrudur diye bişey yok zaten.
hoca o kimlikler iyidir bakma sen, kayıt dışı ekonominin önünü kesmeyi planlıyorlar iyi olacak. herkesin bilgileri tek bir çatıda olacak orası da dezavantaj. Ama bu bahsedilen sistem dünyadaki sayılı ülkelerde var, her ülke bu sistemi üretip kullanamaz.
-
ahhh....ahhhhhh.....
ahhhh çekiyorum sadece elimden başka bişey gelmiyor. -
yani banada öyle geliyor iktidardaki hükümet sanırsam vatandaştan çok kendilerine destekleyen şirketler için bu düzenlemeyi getiriyorlar yoksa düzenleme 10 numara diyecek yokk ama 200 den 101e ordanda 15e indirirsenn kusura bakmasın vatandaş için değilde yandaşlar için hazırlanan bir oyun olduğunu düşünürüm
-
ordan çekecekler başka bi yerden vergi olarak sokacaklar. para kalmadı. sıcak para artık götürmüyor. belki yarın belki 10 yıl sonra ama ciddi bi ekonomik krize giricez diye düşünüyorum. haberimiz yok. ekonomiyi iyi sanıyoruz. şimdilik iyi de. ama yapay bi iyilik. çöküşe gidiyoruz.
-
sözcüde yazılan asıl istatistikler vardı, onları bir incelemeniz lazım. Bu kadar vergi hiç hayra alamet değil, ülkemiz ithalata karşın ihracatta pek birşey yapamıyor. her gelir kapısı ithalat üzerinden alınan vergiden olmuş. Çalışmayan insandan bile gss prim alıyorlar daha ne olsun?
Devlet erkanı'nın israflarını saymıyorum bile. Devletin o kadar çok israfı var ki inanamazsınız.
Noyan tarafından 05/Tem/13 21:39 tarihinde düzenlenmiştir -
ilk başta kolay yoldan para için yaptılar şimdide imalattan imalattan diye veriyorlar.
-
konu basit :) özelleştirme dolasılığıyla akan musluklarda durdu 30-40 yıllık peşin aldılar.özelleştirmelerden aldıkları paralar suyunu çekmek üzere kaynak lazım ülke üretemediğine göre dayan vergiye dayan hava su parasına millet koyun ya verir nasılsa diye düşündüler :d geri adım attıklarına bakma başka yerden gene alırlar ülkede gemicik filosu kuracak şehzadeler var nasılsa para lazım para :))
-
gezi parkında küçük bir tartışmada yapmıştık, bu zararı devlet hangi yollarla kapatır diye.