folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Hangi Hayvan Acaba ?

Bu Hangi Hayvan Acaba ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kırkayak mıdır nedir ?

evimiz yeni, yani daha yeni bina ve 7. kattayız.

ilk geldigim hafta evde tek kalırken bir gece sagımda belirmisti ilk gördügüm ve gördüklerimin arasında en büyük olanı, bir ara kaybetmistim ve 1-2 saat sonra yeniden diger duvarda belirmisti. zaten fobim var bu tip hayvanlara, o gece fazladan mesai yapıp onu öldürene kadar uyumamıstım.

yani fotograftaki, ilk gördügümün yarısı kadar ya da daha kücük.

o gece odada sadece benim yatagım vardı, onun haricinde herhangi bir esya yoktu, o yüzden duvar ve yer arasındaki tahtanın arasından cıktıgına adım gibi eminim, az önce altta fotografını cektigim bir tanesini daha halıda giderken yakaladım.

muhtemelen o tahtaların arasında bir yerde yuvaları var.

ev arkadaslarıma söyledim, onlar da rastlamıs 1-2 kere.

biz simdi evi komple ilaclasak ise yarar mı yoksa o tahtaları actırmamız gerekir mi ? gerci o ihtimal sıkıntı olur sanırım, kiracıyız sonucta.

bu tür konuları acan ögrenci müridlere acırdım, simdi bizim basımıza geldi, önerileriniz nedir ?

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bico
    Bico's avatar
    Erkek

Öncelikle hocam bu kırkayak değil emin ol , duvarla yerin arasındaki tahta derken neyden bahsediyosun anlamadım biraz daha detaylı acıklarsan yardımcı olabilirz belki.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bana da kırkayak gibi gelmedi ama arkadaslarımdan birisi öyle düsündü.

mesela su fotografta, tabanla duvar arasındaki olayın aynısı var bizim odada.

ögleden sonra onun da fotografını koyabilirim.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

http://en.wikipedia.org/wiki/Centipede

turkce wikide resmi yok,

sag altta asagi dogru git var orada resmi

ciyan diyor turkcesinde. adi Scutigera coleoptrata biyolojide.

genelde agacin bol oldugu evlerde oldugnu duydum ki eski kaldigim ev ahsapti.ve lavabolardan deliklerden gelir diyorlar.

cordelian tarafından 11/Kas/12 03:43 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

yapabileceğim en kaba tahminle çiyan diyebilirim ama değil gibi büyütünce bulanıklaşıyo resim. ama ona yakın bi cinstir. simphyla yada işte chilopoda sınıflarından birine ait olabilir diye tahmin ediyorum anca resme bakında. boşlukları kapatacaksınız hocam silikon fln çekin ilaçlatın evi.

edit: sanırsam çiyangillerden scutigera

ugur0 tarafından 11/Kas/12 03:42 tarihinde düzenlenmiştir

imza
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

su büyük olanı bana da ciyan gibi gelmisti ilk ama yine de tam anlamıyla benzemiyor.

silikon iyi fikir.

@ugur0

sagol hocam, aynen fotograftaki abilere benziyor.

Andrei tarafından 11/Kas/12 03:44 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

süpürgeliklerden bahsediyosun sanırsam. onları silikonla yada mastik al daha ucuz olur onla kapatın ne kadar varsa. bizim evdede vardı böcek sorunu silikon çektik o süpürgeliklere fln 2kerede ilaçlattık hiç bişi kalmadı aynı yöntemi tavsiye edebilirim(=

imza
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bico
    Bico's avatar
    Erkek

Süpürgeliklerden bahsediyosun heralde hocam :D evi ilaçlatsan bi yararı olmaz diye düşünüyorum , en iyisi süpürgelikleri söküp sprey ile öldürmek.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

internette,

buldugunuz yerde oldurun,girebilcek yerleri kapatin,bosluklari kasdediyor duvarlarda yerlerde,bide nemli ortamlari temizleyn diyor,genelde nemli yerleri severmis.

isirirsa da kotu bir zarari yok sadece kirmizilik yapip hafifce sisirebilirmis ari isirigi gibi o kadar.

dogal olarak ilaci ise plant-derived pyrethrin diyorlar,

aciklamasi ise,

cicek baslarini koparip un ufak edin,su ve birazcik bulasik deterjani ile karistirip spray halinde sikin diyor,

eger elemanlar olmezse suyu azaltin diyor bidahakine

cordelian tarafından 11/Kas/12 04:01 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

Resimdeki canlı Scutigera coleoptrata dır. İnsana karşı herhangi bir zararı yoktur. Paniğe gerek yok.

Daha çok evdeki diğer canlılarla beslenir, sinek,örümcek,hamam böceği vb gibi. Gececil hayvandır.

Dişleri insanı ısırabilecek kadar büyük değildir! Hadi oldu da ısırdı diyelim, arı sokması gibi bir his verir, kaldı ki durduk yere de sizi ıssırmaz,anca elinize alırsanız hayvanı sıkıştırırsanız savunma ihtiyacından dolayı doğal olarak ıssırmaya kalkışacaktır.

Öldürmeyin.

Bortubocek sever
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bensiz_aglama
    bensiz_aglama's avatar
    Erkek
    Bloom bunu yazdı

Resimdeki canlı Scutigera coleoptrata dır. İnsana karşı herhangi bir zararı yoktur. Paniğe gerek yok.

Daha çok evdeki diğer canlılarla beslenir, sinek,örümcek,hamam böceği vb gibi. Gececil hayvandır.

Dişleri insanı ısırabilecek kadar büyük değildir! Hadi oldu da ısırdı diyelim, arı sokması gibi bir his verir, kaldı ki durduk yere de sizi ıssırmaz,anca elinize alırsanız hayvanı sıkıştırırsanız savunma ihtiyacından dolayı doğal olarak ıssırmaya kalkışacaktır.

Öldürmeyin.

son sözü tbt nin örümcek adamı söyledi :D

Toplam Hit: 3634 Toplam Mesaj: 22