Bu Hayvanın Cinsi Varmıdır? Varsa Nedir Bu Yahu?
-
Stargazer bunu yazdı:
-----------------------------
ToR5 bunu yazdı:
Hacı çok kindar hayvandır bunlar. İntikamıcdırlar. Uludağ Otellerdeki bir efsaneye göre piknik yapan bir aile çaydanlıktaki kaynayan suyu bu hayvanların yuvasına dökmüş bunu gören anne gelincik bu piknikçi ailenin üyelerini tek tek öldürmüş.! Efsane işte. Ama yinede çok acımasız hayvandır. Benim depoya fare sürüsü dadanmıştı. Uludağ'dan bi tane tuzak kurup yakalayıp depoya saldık bütün fareleri halletti 2 saatte.
-----------------------------hocam ayıya falanda kafa tutuyomuş manyaklar :|
-----------------------------o kadar da değil:D
-
ToR5 bunu yazdı:
Stargazer bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
Hacı çok kindar hayvandır bunlar. İntikamıcdırlar. Uludağ Otellerdeki bir efsaneye göre piknik yapan bir aile çaydanlıktaki kaynayan suyu bu hayvanların yuvasına dökmüş bunu gören anne gelincik bu piknikçi ailenin üyelerini tek tek öldürmüş.! Efsane işte. Ama yinede çok acımasız hayvandır. Benim depoya fare sürüsü dadanmıştı. Uludağ'dan bi tane tuzak kurup yakalayıp depoya saldık bütün fareleri halletti 2 saatte.
-----------------------------hocam ayıya falanda kafa tutuyomuş manyaklar :|
-----------------------------o kadar da değil:D
-----------------------------ben wikinin yalancısıyım :/
-
büyükbaş hayvanlara saldırdığı doğrudur.gelinciğin yada ailesinden birisinin canını yakarsan o da senin canını yakar.inekleri bile boğar bu hayvan.
-
gelincik bu çok kindar bir hayvandır birini öldürdüğünde eşi intikamını alıyormuş :) ama çok sevimli puşt evcil olanı varsa beslerim :D
-
kıllığına puştluk yapasım geldi bak şimdi :D
-
JohnD bunu yazdı:
suç dosyası kabarık.
----------------------------- -
bunlar her türlü yılanın,özellikle boğa yılanının azılı düşmanlarıdır.ama her seferinde gelincik boğa yılanının ağzına s.çar
-
doğrudur beyler,inek öldürme muhabbetini çok duydum,yalnız boğma işi abartı olabilir,koca ineği kasap zor kesiyo bu nası boğsun.Nine ve dedelerimizin söylediğine göre bu hayvanlar zehirliymiş,aynı yılan gibi ısırıp zehirliyormuş.Köyde inekleri öldürüp sütünü içermiş.Bunu köylüler hep söylüyor ve kinci oldukları da doğrudur,bir yerde görüp öldürmeye sıkıştırmaya kalkmayın hayvanlarınıza zarar verir diye de çok bahsediliyor.Eğer böyle ise insana da yapar bişeyler.Ben de ilk kez görmüş oldum ama çok sevimliymiş şerefsiz
-
Gelincik üzerine ön yargıyla ilgili güzel bir hikaye vardı. O aklıma geldi.
------------"Uzaklarda bir köyde,kocası,çocuğu doğmadan ölmüş,tek başına yaşayan hamile bir kadın kendisine arkadaş olması için dağda yaralı olarak bulduğu bir gelinciği evinde beslemeye başlar. Gelincik kadının yanından biran bile ayrılmazmış. Her ne kadar evcil bir hayvan olmasa da,oldukça uysalmış.Bir kaç ay sonra kadının çocuğu doğmuş.Günler geçmiş ve kadın bir gün birkaç dakikalığına evden ayrılmak ve yavrusunu evde bırakmak zorunda kalmış.Gelincik ile bebek evde yalnız kalmışlar.Aradan biraz zaman geçtikten sonra anne eve gelmiş.Gelinciğin ağzını kanlar içinde görmüş. Anne çıldırmışçasına gelinciğe saldırmış ve oracıkta öldürmüş hayvanı.Tam o sırada odadan bebeğin sesini duymuş.Anne odaya girmiş ve odada beşiğin içindeki bebeğini ve bebeğin yanında duran parçalanmış bir yılan görmüş.Oysaki gelincik bebeği değil,bebeğe zarar verecek olan yılanı öldürmüştü."
-
vay canısına dikenlerim tüy tüy oldu güzel hikaye bro