Bu İnsanların Günhları Var Mı Yok Mu ?
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------
tugra bunu yazdı:
-----------------------------bilemeyük :|
neyi bilemiyorsun birader eğer peygamberlerine kitablarına iman edip dediklerini yerine getirdiyseler yoktur bu günahsızlar anlamına gelmiyorbende inanıyorum ama günahım var ve cehenneme şöle bi selam verip gidicem illa ki yani aynı olay demek istiyorum are you kapişş?? (hay a.ku. yatma saatim gelmiş are you kapiş ne abi :S )
-
insanın iyi yada kötü olması yeterlidir din ile iyi oluyorsan hiç olma. içinde olması gerek bu zorla deil.
-
iyi de arkadaşlar şunu bilmelisiniz ki kendisine tebliğ ulaşmayan, peygamberlerden haberleri olmayan, akılsızlar(Deli olanlar yani), anne karnında ölen bebekler 7yaşını geçmeyen çocuklar günahsızlardır. Diğer bir soruya cewap da kuran-kerim değişmediğini kanıtlayın demişler. Şimdi öncelikle içinde "bu kitap bizim korumamız altındadır hiç bir zaman değişmeden kalacaktır" (tam olarak bu olmasa da buna yakın) ifadesi bir tek kuran-ı kerim için yazılmıştır.
-
İyide Hz ademden beri her dönem peygamberler vardı zaten ilk çağ dediğniz şey hz ademden önce değilki
-
ilk insan hz. Adem dir. Adem a.s den itibaren dünyada islam dini hüküm sürer hz. adem de dahil olmak üzere her insan islam fıtratı üzerine doğar. daha sonra ailesi veya başka birileri onu hristiyanlaştırır veya musevileştirir.
dünyada hristiyanlık ve musevilik diye bir din yoktur. Allah (c.c.) katında tek din islamdır Allah-ü teala kuran-ı kerim de şöyle buyurur.
"hak katında tek din İslamdır. başka din kabul edilmeyecektir"
başka bir ayette ise "hz. ibrahim ne hristiyandı ne de musevidi. O ki tam bir hakiki müslümandı"
arkadaşlar bunların tümü ayetlerle hadislerle sabittir. inkar edilemez. yani buradan şu kanıya varıyoruz. bütün gelmiş geçmiş peygamberler islam dininin temsilcisiydi. hepsi dünyaya islam dinini anlattılar. ama insanlar farklı anladıkları veya farklı anlamak istedikleri için kendilerine göre din uydurdular mesela hristiyanlık gibi. böyle bir din de yoktur. hz. isa a.s bile dünyaya islam dinini anlatmak için gelmiş ve islam dinini anlatmıştır. incil ilk indirildiğinde peygamberimizin geleceğini müjdeliyor ve dünyada hak dinin islam olduğunu anlatıyordu. tabiki bazı kişiler gruplar bunu benimsemeyi istemediği için incili değiştirdiler ve birkaç çeşit incil ortaya çıktı. halbuki Allah katından indirilmiş olan incil günümüzde mevcut değildir. hepsi insanlar tarafından değiştirilmiştir. hz Adem zamanında da namaz vardı kurban vardı hepsi vardı o zamanda da islamın kuralları hakimdi. ama insanlar inanmak istemedikleri için kendi çıkarmış oldukları dinlere inanmaya başladılar ve birkaçtane din ortaya çıktı. halbuki kuran-ı kerimde de bahsedildiği gibi tüm peygamberler müslümandı islamiyeti dünyaya öğrettiler ve hak katında da tek bir din vardır. maalesef insanlar kitabına uymak yerine kitabına uydurmayı seçtiler ve kendilerinin ortaya çıkarmış oldukları din kurallarına inanmaya başladılar. kuran-ı kerimde de bahsedildiği gibi tüm peygamberler müslümandı ve bizim peygamberimiz hz. Muhammed (s.a.s) hepsinin sonu ve reisidir.
bir diğer ayette de şöyle buyrulur. "islamın hak din olduğuna inanmayan ve muhammedin son peygamber olduğuna inanmayan hristiyan ve museviler cehenneme gireceklerdir"
açıkçası dünyada yaşamış gelmiş geçmiş tüm insanlar zamanında islam vardı. ve bazı kesim islamı tam olarak yaşadı ve bazısı reddetti. reddedenler kendilerine göre dinler ortaya çıkardılar ve onlara inandılar. tabiki cezalarını çekecekler sonuç olarak islamı benimseyen ve tam manasınla yaşayanlar kurtuluşa ereceklerdir mutlaka. islamın tüm kurallarına inanıp iman etmek gerekir bunun için. tam bir müslüman olmak için gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin müslüman olduğuna da inanmak gerekir
-
Kuran'ın Allahtan geldiğine inananların zaten değiştirilmediğine inanması gerekir. Allah c.c Kuran'ı kıyamet gününe kadar koruyacağını Kitabında belirtmiştir. inanmayanlara bişey söyleyemem..
-
bu sizin dediğiniz konu, bir hocanın öğretmediği yerden sınav yapması gibibir. Kuran gönderilmeden önce yaşayan birine elbette neden Kurana uymadın diye sorulmaz. bu soruyu sormak için Allahın adaletine güvenmemek gerekir..
-
Darkroasted bunu yazdı:
-----------------------------Olaya hemen giriş yapacam hacılar.
Şimdi Kuran-ı Kerim ve islam dinine mensup peygamberler ilk çağdan sonra ortaya çıkmıştır.
İlk çağda yaşayan insanlar farklı din ve inanış sistemlerine sahipmişler.
Peki Kuran indirilmeden önce ki insanların günahları var mı yok mu ? Cennete mi , Cehenneme mi gidecekler ?
Bugün felsefeciye sordum cevap veremedi ... Sizlerden alayım cevabı :-/
Peki ben sana bir soru sorayım ?
Şimdi ergen yaşın altındaki çocukların günahı olmaz denir dimi ?
Ya da bebeklere günahsız yavrucaklar denir...Neden?
-
MaTRaX bunu yazdı:
Darkroasted bunu yazdı:
-----------------------------Olaya hemen giriş yapacam hacılar.
Şimdi Kuran-ı Kerim ve islam dinine mensup peygamberler ilk çağdan sonra ortaya çıkmıştır.
İlk çağda yaşayan insanlar farklı din ve inanış sistemlerine sahipmişler.
Peki Kuran indirilmeden önce ki insanların günahları var mı yok mu ? Cennete mi , Cehenneme mi gidecekler ?
Bugün felsefeciye sordum cevap veremedi ... Sizlerden alayım cevabı :-/
Peki ben sana bir soru sorayım ?
Şimdi ergen yaşın altındaki çocukların günahı olmaz denir dimi ?
Ya da bebeklere günahsız yavrucaklar denir...Neden?
-----------------------------yanıtını sende biliyorsun bana sormana ne gerek var ki ?
-
Böyle konular çok açıldığı için kendimce açıklama gereği duydum;
1. olarak her gelen islamiyette o varmıdır bu varmıdır die mantık yürütmeye çalışıyor daha hanginiz islamiyetin farzlarını haramları adam gibi biliyorsunuzda islamiyette felsefe yapmaya çalışıyorsunuz
2. si tahribat forumlarında farklı görüşten inançtan mezhepten dinden ırktan dilden insanlar var neden böyle uç konuları burda sorup ortalığın karışmasını istiyorsunuz zevk felan alıyosanız tartışmaktan gidin sağa sola yazın tel numaranızı kaşarım ara die tartışın arıyanlarla
3. insan dinyadaki herşeyi bilemez bu nedenle meslekler vardır (mimarlık tıp avukatlık tamircilik vs) islamiyette alimler veya onların yazdığı kitapalrdan öğrenilir ( tabi burda alim derken bi sürü sahte hoca var yarım hoca imandan eder bunada dikkat etmek lazım)
4. sen açıklama istemeden evet yada hayır diye cevap istiyorsun bunla ilgili bi olay anlatıym;
peygamber efendimiz döneminde bi müşrik eline yiycek bişey alıp peygamber efendimize bu benm kısmetim midir diğilmidir die sormuş kısmetin dese yemicek diğilmiş diycek diğil dese yiycek kısmetimdir dicek peygamber efendimizde eğer yersen kısmetindir cevabını vermiş.
bazı sorular heleki dini konular açıklama ister sen bana diyosun ki benm günahım varmıdır yokmudur onu Allah bilir. (Onların günahları olup olmadığınıda)
Ama peygamberler dinler bozuldukça gönderilir bezen yeni din getirirler o dine uyanlarda cennete uymayanlar cehenneme gider. din bozulunca yeni dn gelir böylece gitmiştir son peygamber gelene kadar. şimdi neden din geliyo diyceksin insan nefsi her zaman kolayı ister rahatı ister böylece dinlerde bozulur. o süredeki dinin kuralları içinde incelenip neleri günah nelerin olmadığına göre bunun cevabı verilir.
bunun cevabını vermek için diğer kitapların asıllarını okumak lazım (kaldıki hepsi bozuldu kuranı kerim hariç)
son olarak yeni öğrendiğim bi olayı anlatarak bitiriym;
bir talebe hocasına hocam harama el uzatmak nası mümkün olur kaçar yolu varmıdır diye sormuştur hocasıda eğer dedikleirmi yaparsan işlediğin haramlardan dolayı bişey olmaz demiştir herkes şaşırıp nasıl demiştir hocada 3 madde demiştir;
1. si Yaratıcının mülkünde oturup ta ona isyan etmek olmaz çıkabilirsen bu mülkten çık öyle harama el uzat.
2. si onun gördüğü yerde ona isyan etmek olmaz onun görmediği bi yere gidip harama el uzat
3. sü onun verdiği nimeti yiyip ona isyan etmek olmaz onun nimetinden yemiyip harama el uzatabilirsiniz