Bu Kablo İle İnternete Bağlanamıyorum
-
öncelikle cat5 cat6 farkını bile bilmiyordum zaten alırkende adam sormadı açıkcası cat6 verdim dedi. eve geldim 2 makinayada ayrı ayrı deneme yaptım kablo çalışmıyor sınırlı ağ uyarısı alıyorum bu cat6 kablo olduğu için midir ?
-
cat6, cat5 den daha güvenlidir. güvenlik den kastım dış ortamlara karşı daha sağlam durur. verilerine parazit bulaşmaz, daha sağlıklı veri transferi gerçekleşir.
-
peki kablonun girişini elle takıp bir aletle sıkıştırdı adam yanlış bağlama gibi bir şey olabilir mi? çünkü sınırlı bağlantı alıyorum bir yerde hata var yada modem desteklemiyor olabilir mi ? (Asus un bir modemi gerekise bakarım )
-
sınırlı bağlantı hatasını alma sebebini bilmiyorum ama kabloları yanlış çakmış olabilir. internetten kontrol et kablo renk sırasını.
-
manuel IP almaya çalış ?
-
kabloları hangi sırayla bağladığını söylermisin hocam. cat6, cat5 e oranla daha iyi verim almanı sağlar. sınırlı bağlantının sebebi birçok şey olabilir. modemde sorun olabilir makine ip alamayabilir vs vs. manuel ip tanımlamaya çalış olmadı modemi resetle. tabi bunları yapmadan kabloların sıralamasını yaz buraya :)
-
kablo bozukdur uğraşma getir geriye
-
En son aklına kablo sırası geldi netten baktım. Yanlış daha doğrusu doğru yerinde olan yok makinaya başka kablo ile bağlayınca giriyorum bu kabloyu başka makinaya takınca girmiyor yani kablo sorunlu bir adamdan 5 m istemiştim 4.5 m vermiş zaten çok sınırlı oluyor yarın nevru eksik oluşu sinir etti yarın hepsini halledicem
-
renk sıralaması çok önemli değil hocam sonuçta hepsi bakır kablo. ama aynı renkler diğer uçta da aynı yerlere takılı mı diye bak. büyük ihtimal orada br yanlış yapmıştır.
-
Crossover bağlantı lazım sana iki pc yi birbirine bağlayacaksan eğer, alırken söyleseydin öyle bağlardı.
Sendeki bu kabloyla modemden pcye düz bağlantı kurabilirsin ancak.
-
jacklari iyi cakamamistir.