folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bu Laptop Hakkında Yorum Ve Öneri

Bu Laptop Hakkında Yorum Ve Öneri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Donanımdan pek anlamam o yüzden sizlerede danışayım dedim, normalde 1000 Liraya kadar internete girebileceğim bir laptop arıyordum fakat bir arkadaş 300-400 lira daha kat oyunda oynayabileceğin bir şey al dedi bunu önerdi, sizin tavsiyeleriniz nelerdir, laptop dalında samsung önerir misiniz ?

http://kisalink.tk/nn3

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tariqat_Sapiii
    Tariqat_Sapiii's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Daha iyileride olabilir , buda iyidir !  Fakat şunu söyleyebilrim. Eğerki çok ağır bir proğramlama yapmıcaksan cinemax vb gibi proğramlar kullanmicaksan genel internet kullanıcısıysan seni bayaağı bir götürür.

Evli,Mutlu,Çocuklu (H) 70 Milyonda 1... Yapıcak Bişi Yok !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam bilgisayar özelliklerine göre yorum yapacak olursam, fiyatına göre çok iyi. Hatta, çoğu üst düzey dizüstü bilgisayarlarda bulunmayan 7200 rpm HDD var ki genellikle kullanılan 5400 rpm HDD'lere göre performansı gözle görülür seviyede yüksektir. Ekran kartı 2. sınıftır ki açamayacağı oyun yok. En yüksek ayarlarda oynatmaz elbette ama makul çözünürlük ayarlarında oynayabilirsiniz. İşlemcisi de 3. nesil, 1600 MHz RAM frekansı bulunuyor.

Benim gözümdeki tek kötü tarafı, ekran kartının ATI oluşu. Ben genellikle dizüstü bilgisayarlarda nVidia ekran kartı öneriyorum. Ancak  bu fiyata bu özelliklerde eşdeğer nVidia ekran kartlı bir model bulamayabilirsiniz. Ekran kartı olarak pişman olacağınızı da sanmıyorum.

Samsung markasına gelirsek, daha geçende HolyOne hocam Samsung dizüstü bilgisayar almıştı :) Kullananlardan kötü bir yorum duymadım şimdiye kadar, yine de Samsung dizüstü bilgisayar kullananlar yorumlarını eksik etmezlerse iyi olur.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

hacılar o laptop teknosa da 1800 lira, benim kredi kartım olmadığı için yerel mağazadan alıcam ya da evkurdan felan alırım o fiyatı iyice uçururlar. Normal internete bağlanmalık alayım, şöyle akarı kokarı çok olmayacak bir şeyler önerebilir misiniz

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Almayı düşündüğünüz mağazada hangi bilgisayar markalarının hangi modellerinin olduğunu bilemeyiz. Siz birkaç model verin, biz onlara yorum yaparak sizin düzgün bir ürün seçmenize yardımcı olalım.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maycamp85
    maycamp85's avatar
    Erkek

kardelşim alcaksan  kaçırma  bence 10 numara cihaz  fiyatlar başka yerde çok yüksek  performans bakımından  çok iyi olduğunu söyleyebilirim 

maycamp85
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Alt linkteki laptop hakkında da görüşlerinizi alabilir miyim, oyunlarda felan verimi nasıl olur ?

http://kisalink.tk/o9j

GusFring tarafından 15/Oca/13 13:20 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı

Alt linkteki laptop hakkında da görüşlerinizi alabilir miyim, oyunlarda felan verimi nasıl olur ?

güzelmiş bu posta hitaben yazıyorum.

hangi oyunları oynuycaksın ? 540-630 ehh işte.

http://www.leyladansonra.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı

hitman absolution, GTA IV, total war shogun 2 gibi

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı
    BarisYigit bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı

hitman absolution, GTA IV, total war shogun 2 gibi

hitman gta işlemciye takılır gibi.. oynatır mı hea oynatır ama düşük grafikte.

http://www.leyladansonra.com/
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam bilgisayarın üzerinde 2. sınıf ekran kartı var. Açamayacağı oyun yok ancak makul çözünürlüklerde :)

Benim asıl kafama takılan RAM frekansları. i5 3. nesil işlemci olmasına rağmen 1066 MHz RAM frekansı var. 2. nesil işlemcili bilgisayarlara bile 1333 MHz takıyorlarken 3. nesil işlemcili bu bilgisayara neden 1066 MHz RAM takmışlar anlayamadım. 3. nesil işlemciler 1600 MHz RAM frekansı destekleyebiliyor halbuki.

Uzun lafın kısası, RAM frekanslarından ötürü pek önermem. Bilgisayarın mevcut gücünü tam anlamı ile kullandırmaz diye düşünüyorum. 1333 MHz'lik RAM'ler ile 1600 MHz'lik RAM'ler arasında %20 gibi bir performans farkı varken 3. nesil işlemcili olmasına rağmen 1066 MHz RAM takılı bir bilgisayarı ben önermem arkadaş :P İleride RAM'leri değiştirebilirsin diyen çıkabilir elbette, ama anakart desteğinin ne olduğunu bilemediğim için ileride takar kullanırsınız diye bir şey de diyemiyorum.

Daha fecisi, HDD 4200 rpm yazmışlar. Gerçi altında da 5400 rpm yazıyor ki hangisinin doğru olduğu konusunda çelişki yaratıyor. 4200 rpm olarak düşünürsek, bu bilgisayardan çok daha düşük çalışma gücü üreten bilgisayarlarda bile HDD 5400 rpm takılı. Bilgisayar kullanan herhangi bir kullanıcı dahi 7200 rpm ile 5400 rpm HDD dönüş hızı farkını hissedebilirken 4200 rpm adama kağnı arabası gibi gelir. Güzel diyen arkadaşlar neresine bakıyor, merak ediyorum doğrusu.

HDD 5400 rpm dahi olsa RAM frekanslarından ötürü pek de ahım şahım bir model değil. Ben şahsen önermem.

Toplam Hit: 1649 Toplam Mesaj: 13