Bu Ne Hatasıdır?
-
-
Ben bu hatayla geçen gün birisine format atarken karşılaştım. Flash disk ile kurulum yaparken bios'tan hard disk bölümünü flash bellekte unutmuşum. Belleği çıkartıp yeniden başlattığımda böyle bir hata aldım. Sonrasında tekrardan hard disk olarak ayarladığımda düzelmişti. Bios'u bir kurcala bakalım.
-
soyle bi durum var, orda kimse biosa girmez giremez sadece ablam kullanıyor zaten bilgisayarı, kendiliğinden oldu yani
-
Hmm. O zaman şirkette sistemlerle ilgilenen bölüme (varsa tabi) yönlendirmekte fayda var. Hatanın tam nedenini ben de tam bilmiyorum. Fakat bununla karşılaştığımda dediğim olayı yaptığımda düzelmişti. Farklı bir nedeni de olabilir.
-
Slothere bunu yazdı
Hmm. O zaman şirkette sistemlerle ilgilenen bölüme (varsa tabi) yönlendirmekte fayda var. Hatanın tam nedenini ben de tam bilmiyorum. Fakat bununla karşılaştığımda dediğim olayı yaptığımda düzelmişti. Farklı bir nedeni de olabilir.
bende aynen oyle dedim yanlıs birşey yapıp dahada karıstırmak istemedim sistemi, o değilde kafama takılan nasıl googleda bununla ilgili bir yardım bulamam yada daha once karsılasan birilerini :S
http://tinyurl.com/8eloxxa -
ilginç bende ilk kez karşılaştım bununla.
-
X:\> c:
C:\>bootrec /FixMbr
C:\>bootrec /FixBootcmd den bunları bi dener misin hocam. çalıştırdan değil de görev yöneticisine girip ordan yönetici olarak çalıştırırsan iyi olur sanırım.
edit: bu şekilde açabilirsen açınca hemen disk sıkıştırmayı devre dışı bırak muhtemelen o açıktır.
o da olmazsa live cd yapıp girip kapatcan. işletim sistemi hakkında bilgi verirsen eminim daha yardımcı olan olur.
joe_black tarafından 30/Eki/12 12:27 tarihinde düzenlenmiştir -
joe_black bunu yazdı
C:\>bootrec /FixBootcmd den bunları bi dener misin hocam. çalıştırdan değil de görev yöneticisine girip ordan yönetici olarak çalıştırırsan iyi olur sanırım.
edit: bu şekilde açabilirsen açınca hemen disk sıkıştırmayı devre dışı bırak muhtemelen o açıktır.
o da olmazsa live cd yapıp girip kapatcan. işletim sistemi hakkında bilgi verirsen eminim daha yardımcı olan olur.
hocam bilgisayar hiç acılmıyor, acmaya calıstıgında direk bu geliyor, sistemden emin değilim daha once hiç kullanmadım bu bilgisayarı ablamda anlamaz ama bizim evdekiyle aynıydı diyor, yani win7 sistem
-
RotKerim bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
hocam bilgisayar hiç acılmıyor, acmaya calıstıgında direk bu geliyor, sistemden emin değilim daha once hiç kullanmadım bu bilgisayarı ablamda anlamaz ama bizim evdekiyle aynıydı diyor, yani win7 sistem
pardon uykum var çelişmişim kendimle :D :D
F8 e basıp güvenli modda dene bi kardeşim.
olmadı komut istemiyle dene ya da flasha dvdye win7 aynı sürüm atıp onar de.
-
joe_black bunu yazdıRotKerim bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
pardon uykum var çelişmişim kendimle :D :D
F8 e basıp güvenli modda dene bi kardeşim.
olmadı komut istemiyle dene ya da flasha dvdye win7 aynı sürüm atıp onar de.
sanırım guvenli moduda vermiyor yani direk bu ekran geliyor ama bir daha gidicem deniyecem dedikleri.
-
o nasıl bir hatadır öyle :D
bilgisayarda nekadar usb takılı ise çıkartıp çıplak çalıştırmayı dene hocam