folder Tahribat.com Forumları
linefolder Kriptoparalar & Blockchain
linefolder Bu Projenin Geleceği Var Mı ? - OM Lira ( Tartışma Ve Tanıtım Konusu )



Bu Projenin Geleceği Var Mı ? - OM Lira ( Tartışma Ve Tanıtım Konusu )

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Ön Bilgilendirme : Arkadaşlar, genel olarak iş , güç ve ticaret odaklı konuları takip eder ve bilgilendirme amaçlı burada paylaşırım. Kazanç elde etmekten ziyade amacım, sürekli gelir odaklı bir proje kovalamaktır. Geçenlerde bir tanesini keşfettim. Sizle de bunu paylaşmak istedim.


    OM LİRA nedir?

    OM Lira, proje sitesindeki whitepaper ( Beyaz Kağıt ) beyanına göre, yemek siparişi üzerine faaliyet gösterecek olan bir kripto para projesidir. Bütün halinde bir projedir. OM Lira, OM Kart , OM Cüzdan ve OM Platform olarak 4 farklı varlığı var.

    Yemek siparişi sistemi olarak genel bir ticari aksiyon amaçları var. Türkiye'deki tekel olan sistem dışında, üstelik kripto para teknolojisi ile piyasada kendilerine yer bulmayı hedefliyorlar.


    ERC-20 Ethereum tabanlı bir token esasen. Tüm projelerin başlangıcı da, bildiğim kadarıyla bu şekilde başlıyor bu alanda. Madencilik ile üretim ilkesi yok. Şuan uygulanan üretim stratejisi Airdrop ile token dağıtımı ve ön satış.

    White Paper'i İncele: https://omlira.com/beyazsayfa.pdf

    Neden ilgimi çekti?

    Dediğim gibi bu kripto para piyasası içerisinde çok tecrübem ve başarım yok. Fakat, projenin genel hedeflerine göz attığımda, Türkiye'de gerçekten geleceği olan bir alanı hedef edindiklerini gördüm. Bu alan, gerçekten günden güne değer kazanacak bir sektör bana kalırsa. Özellikle, Pandemi sürecinde neredeyse hepimiz ayda 1 kez olsa şu tekelleşmiş platformu kullanmışızdır. Piyasaya baktığımızda ise, ciddi bir rakibi yok.  O nedenle, tıpkı bir zamanlar büyük ilan ve e-ticaret platformu sahibinden.com 'un faiş mağaza fiyatlarına benzer şekilde - faiş komisyon oranları uyguluyor üye işyerlerine. Bu çok dillendirilmiyor ama, %30'lara varan sipariş komisyonu uyguladığını gördüm araştırdıkça.

    OM Lira, bu alanda hem ideal bir komisyon ücreti hem de belirli dönemlerde özellikle üye işyerleri ile %50'ye yakın bir kazanç pastasını paylaşmayı vaat ediyor. Tabi, bu vaat! Benim açımdan henüz elle tutulur ve inanılır bir tarafı yok. Ama , projenin oluşturulma ve geliştirme ilkesi bu sektör olunca, gerçekten diğer kripto paralarını incelediğimizde havada kalan, hayal ürünü vaatler olmadığını düşünüyorum. Tabi, yinede zaman gösterecek bunu!

    Airdrop ve Ön Satış

    Eylül ayı itibariyle , Airdrop ile genel arzın %15'ini üyelerine dağıtıyor. Bu Airdrop, 2020 'nin son gününe kadar sürecek.
    Ön Satışı ise, yeni başladı. Bende, ufak bir yatırım ile katılım sağladım.  Ana sayfasında da bu konuda gelen bilgilere ulaşabilirsiniz arkadaşlar.

    Airdrop Katılım ve Genel Proje Bilgi Sitesihttps://omlira.com/
    Ön Satış Alanı :  https://satis.omlira.com/

    Not : Airdrop'a benim aracılığım ile katılmak isteyen arkadaşlar olursa burayada referans bağlantımı bırakıyorum.

    Refli Airdrop Kayıthttps://omlira.com/airdrop.html#c504c49b   ( Referans Kodum :  c504c49b )

    Şimdi gelelim artıları ve eksilerine?

    + Bence ileriye dönük bir proje. Hedef sektörlerinde gelecek vaat eden bir potansiyel var.
    + Ekibe göz attığımda, sırf parası var diye " yerli ve milli kripto para " imajıyla, çalma-çırpma gibi amaç taşıyan bir kitle görmedim açıkçası.
    Yani zamanında, biliyorsunuz ilk yerli milli kripto paramız diye meydana çıkıpta,  ortalığı dolandıran tiplerle kıyasladığımda bende dolandırıcı imajı çizen bir ekip görmedim karşımda. Hiç yoksa, blok zincir projelerinde daha önce yer almış ekip elemanları var.
    Ama , milli teknoloji atılımı kapsamında, gençler bana güven verdi. Hatta, ekibe dahil olmak için yöneticileri ile irtibattayım. Sonucu buraya yine yazarım.
    + İlk baştaki vaadlerinden , yani Road Map'te bildirdikleri hedeflere geçte olsa ulaşmaya devam ediyorlar.
    + Ön Satışta 1 gün içinde 162 bin Türk lirası hacmine ulaştılar. Bence bu ne kadar çok güven duyulan bir proje olduğuna dair, Türkiye şartlarında iyi bir mebla. 
    + Yasal prosedürleri uyguluyorlar. Şirket bünyesinde hareket ediyorlar. Sistemlerindeki her aksiyonda detaylı bilgilendirme mevcut.

    --------------------------------------------

    - Çok genç bir ekip. Tecrübe olarak birkaçı bu alanda geçmişe sahip olsalarda, öyle büyük bir sektörde kısa vadede bekleneni karşılayamayabilirler. Yatırım almaları şart.
    - Şuan ticari kullanım için en önemli proje elemanı olan OM Platfrom a dair hiçbir elle tutulur birşey yok ortada.
    - VİSA ve MASTERKART gibi global kredi kartı şirketleri ile anlaşmayacaklarını söylüyorlar. Kendi kartlarını , üye işyerlerine adapte etmeleri bayağı uzun sürecek bence.



    İnanıyor muyum?

    Ufak bir yatırım yaptım, birkaç kişiyi de davet ettim ve katıldılar. Projeye inanıyorum, ama ekibin neler yapabileceği konusunda henüz kesin yargılarım yok. Şimdilik izliyorum. İleride, kabul ederlerse projelerinde yer almak istiyorum. Bakalım ne olacak=) 


    Tavsiye ediyor muyum ?

    Göz atılabilir. Mavi yumurta vaat etmedikleri sürece de, takip edilebilir =)



    Sizlerinde bu proje hakkında görüşlerinizi almak isterim =)

    Saygılar.




    Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    "Ethereum tabanlı kripto para"

    çöp.


    https://www.youtube.com/watch?v=jQk82bpUy1Y
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    Tutmaz tırt

    Çaresizlik ve çıkmaza giriş insanı dolandırıcı da tokatçı da yapar insan beşer şaşar hele böyle KOLAY PARA kovalıyorsa :)) . Bu arkadaşların sonu da öyle olacaktır


    Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek

    Bu kadar dengesiz, altyapısız para birimlerini insanlar gündelik hayatta kullanmazlar.

    Para kalksın, her şey sanal olsun argümanıyla yediriyorlar da zaten kredi kartları o görevi görüyor. 7 aydır para kullanmıyorum mesela.

    Yüklüce alım alıyorlar, ardından proje açıyorlar başkalarını aldırtıp satış yapıp kar edip projeyi kapatıyorlar.

    Borsa oynayacaksanız iyidir coin, onun dışında anlatılan her şey hikaye.

    Biraz daha ağır konuşmak gerekirse; sazan.avi, keriz silkeleme

    neverland tarafından 03/Kas/20 23:08 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Genel olarak yorumların olumsuz olduğunu gördüm, mutlaka tecrübelerinizden ötürü böyle diyorsunuz arkadaşlar. Emin olun, kendi adıma her görüşü ciddiye alıyorum. Teşekküler.

    Takipteyim =) 


    Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    üşenmedim ve beyaz kağıdı okudum.

    ben tutmaz diyorum.

    Yanlış düşünüyor olabilirim: Ben karnı aç olan, ortalama bilgisayar kullanıcısı bir insanım. Girdim omYemek.com adresine. Dönerciden sipariş vermek istedim. 250gramlı dönerimi seçtim. Ödeme sayfasında diyor ki 5omLira. Benim omLiram' yok. Yandaki "Hemen omLira Alın Fırsatları Kaçırmayın" linkine tıklıyorum. omPlatform.com açılıyor. omLira alma borsası. Kayıt olayım da döner alayım, 5omLira çünkü. Gözüme küçük gözüktü fiyatı. Kayıt oluyorum omPlatform'a. Kimlik ve selfie istiyor. (KYC muhabbeti) Haydaaaa. Karnım aç, gözüm dönmüş. omLira alacağım da döner alacağım. kimliğimi gönderdim, beklemedeyim. En iyi ihtimalle yarım saat sonra adminler baktı, onayladı. Ee nasıl alıcaz omLira? Borsaya önce biraz TL göndermek lazım, sonra onunla omLira almak lazım. Al telefonu eline, bankaya gir, sms şifresini yaz, eft bölümüne gir, adamların dediği EFT adresine para göndercem. ee ne kadar? 1 omL = 2,5 TL ---> 5omL = 12,5 TL. Neyse diyip 15 lira atıyorum. Param 15dk sonra hesabıma geçti (En iyi olasılıkla). Tamam artık omlira alıp dönerimi alabilirim. Piyasa fiyatına bakmadan 15 liralık omlira alıyorum. Dönüyorum omYemek.com sekmesine. Ödeme sayfasında kalmıştım. Sipariş ver butonuna basıyorum, şu adrese omLira gönderin diye yazı çıkıyor. omPlatform'a dönüyorum. verdikleri erc20 adresine 12,5 omL gönderiyorum. Sonra yemek sayfasına dönüp (yaklaşık) yarım saat erc20 tokenin transferini bekliyorum. omL dönercinin hesabına düştü. Dönerciye bildirim gitti. Döner hazırlandı. Gitti 15 dk daha. ee paket hazır, kurye yok? 10 dk sonra kurye geldi, aldı, yola çıktı, bana geldi. bi 10 dakika daha. Ne oldu? omLira ile döner aldım.

    ((( satış kısmı daha basit düşünülebilir ancak süre olarak bir etki olur mu bilmiyorum)))

    Diyelim ki airdrop, ref ile bol bol topladınız. Düşükken de aldınız, yükseldi. Satın aldınız dönerin parası havadan mı gelmiş olacak? Airdrop ile 5omL aldım, sistem açıldı 1omL=5TL, Hemen gidip 25 liralık döner aldım. Bu dönerin parası da dönerciye 5omL olarak geçti. Ama havadan gelen bir para, dönerci o eti lira ile aldı. Ayrıca ilk hype arkasından düşüş yaşadığı zaman dönerci zarar edecek. Dönerin karşılığı sizin airdrop sistemindeki 1 ve 0'lardan ibaret hale gelecek. Dönerci bu işe neden girsin?

    Bu şekilde yemek konusundaki komisyona çözüm buluyoruz yada x işlemindeki komisyona çözüm buluyoruz, gönderme ücretleri düşecek vb. şeyler bana göre iş yapmaz. Adam 100 liralık siparişte 10 lira komisyon ödüyor. Düşmüyor artmıyor, maliyetine yansıtır o parayı müşteriden çıkarır. Böyle olunca adamın sipariş anındaki kazancı ve hesabına düştüğündeki kazancı bile aynı olmuyor. Madem Erc20 kullanılıyor, smartcontract da girsin işin içine ürün gelince para hesaba geçsin, geç kalırsa hesabından kesilsin, müşteriye geri dönsün para. 50 lira sipariş verdin, 30 dakikada gelecek dedi ama 40 dakikada mı geld, müşteri 45 lira ödesin. Müşteri de korunur, firma da kendine çekidüzen verir.

    Ben böyle projelere, hele ki türklerin yaptığı projelere, ve işin içine borsa da girince havadan para kazanma yöntemi olarak bakıyorum. Mine edilemiyor, Sınrlı sayıda. airdrop ile topladı, yada kendi hesabına koydu. Sonra yükseldikçe sattı sattı sattı. 1oml=0,00001tl olunca. "abi napayım yaptık kimse kullanmıyor" diyip kenara çekilecek. üniversitelere "başarı hikayesi" adı altında çağırılıp milletimiz buldukça bunuyor diyecek :)


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    böyle saçma bir proje tutabilir mi allah aşkına :D 

    yemeksepetinin çok komisyon almasından şikayetçiysen gider komisyon almayan yemeksepeti açarsın. başka bir gelir modeli yaratırsın kendine (reklam vs). yok kripto para yok ethereum boş beleş şeyler.

    tether gibi karşılığı olanlar dışında kripto paralar ponziden başka bir şey değildir. zaten hiç biri deep webden uyuşturucu almak dışında bir şey için kullanılmıyor


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

    böyle saçma bir proje tutabilir mi allah aşkına :D 

    yemeksepetinin çok komisyon almasından şikayetçiysen gider komisyon almayan yemeksepeti açarsın. başka bir gelir modeli yaratırsın kendine (reklam vs). yok kripto para yok ethereum boş beleş şeyler.

    tether gibi karşılığı olanlar dışında kripto paralar ponziden başka bir şey değildir. zaten hiç biri deep webden uyuşturucu almak dışında bir şey için kullanılmıyor

    karşılığı olan diğer coinler neler?


    goo.gl/qBNZmW
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

    böyle saçma bir proje tutabilir mi allah aşkına :D 

    yemeksepetinin çok komisyon almasından şikayetçiysen gider komisyon almayan yemeksepeti açarsın. başka bir gelir modeli yaratırsın kendine (reklam vs). yok kripto para yok ethereum boş beleş şeyler.

    tether gibi karşılığı olanlar dışında kripto paralar ponziden başka bir şey değildir. zaten hiç biri deep webden uyuşturucu almak dışında bir şey için kullanılmıyor

    karşılığı olan diğer coinler neler?

    hiç kullanmadım fakat sadece yerli alternatifi diye biliyorum:   biLira

    yatırdığın kadar lira hesabına geçiyor, dijital para oluyor. ama kullanım yeri hiç görmedim.

    böyle şeffaf bir kripto para açsan bankayı aradan çıkarsan al sana komisyonsuz mis gibi


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

    üşenmedim ve beyaz kağıdı okudum.

    ben tutmaz diyorum.

    Yanlış düşünüyor olabilirim: Ben karnı aç olan, ortalama bilgisayar kullanıcısı bir insanım. Girdim omYemek.com adresine. Dönerciden sipariş vermek istedim. 250gramlı dönerimi seçtim. Ödeme sayfasında diyor ki 5omLira. Benim omLiram' yok. Yandaki "Hemen omLira Alın Fırsatları Kaçırmayın" linkine tıklıyorum. omPlatform.com açılıyor. omLira alma borsası. Kayıt olayım da döner alayım, 5omLira çünkü. Gözüme küçük gözüktü fiyatı. Kayıt oluyorum omPlatform'a. Kimlik ve selfie istiyor. (KYC muhabbeti) Haydaaaa. Karnım aç, gözüm dönmüş. omLira alacağım da döner alacağım. kimliğimi gönderdim, beklemedeyim. En iyi ihtimalle yarım saat sonra adminler baktı, onayladı. Ee nasıl alıcaz omLira? Borsaya önce biraz TL göndermek lazım, sonra onunla omLira almak lazım. Al telefonu eline, bankaya gir, sms şifresini yaz, eft bölümüne gir, adamların dediği EFT adresine para göndercem. ee ne kadar? 1 omL = 2,5 TL ---> 5omL = 12,5 TL. Neyse diyip 15 lira atıyorum. Param 15dk sonra hesabıma geçti (En iyi olasılıkla). Tamam artık omlira alıp dönerimi alabilirim. Piyasa fiyatına bakmadan 15 liralık omlira alıyorum. Dönüyorum omYemek.com sekmesine. Ödeme sayfasında kalmıştım. Sipariş ver butonuna basıyorum, şu adrese omLira gönderin diye yazı çıkıyor. omPlatform'a dönüyorum. verdikleri erc20 adresine 12,5 omL gönderiyorum. Sonra yemek sayfasına dönüp (yaklaşık) yarım saat erc20 tokenin transferini bekliyorum. omL dönercinin hesabına düştü. Dönerciye bildirim gitti. Döner hazırlandı. Gitti 15 dk daha. ee paket hazır, kurye yok? 10 dk sonra kurye geldi, aldı, yola çıktı, bana geldi. bi 10 dakika daha. Ne oldu? omLira ile döner aldım.

    ((( satış kısmı daha basit düşünülebilir ancak süre olarak bir etki olur mu bilmiyorum)))

    Diyelim ki airdrop, ref ile bol bol topladınız. Düşükken de aldınız, yükseldi. Satın aldınız dönerin parası havadan mı gelmiş olacak? Airdrop ile 5omL aldım, sistem açıldı 1omL=5TL, Hemen gidip 25 liralık döner aldım. Bu dönerin parası da dönerciye 5omL olarak geçti. Ama havadan gelen bir para, dönerci o eti lira ile aldı. Ayrıca ilk hype arkasından düşüş yaşadığı zaman dönerci zarar edecek. Dönerin karşılığı sizin airdrop sistemindeki 1 ve 0'lardan ibaret hale gelecek. Dönerci bu işe neden girsin?

    Bu şekilde yemek konusundaki komisyona çözüm buluyoruz yada x işlemindeki komisyona çözüm buluyoruz, gönderme ücretleri düşecek vb. şeyler bana göre iş yapmaz. Adam 100 liralık siparişte 10 lira komisyon ödüyor. Düşmüyor artmıyor, maliyetine yansıtır o parayı müşteriden çıkarır. Böyle olunca adamın sipariş anındaki kazancı ve hesabına düştüğündeki kazancı bile aynı olmuyor. Madem Erc20 kullanılıyor, smartcontract da girsin işin içine ürün gelince para hesaba geçsin, geç kalırsa hesabından kesilsin, müşteriye geri dönsün para. 50 lira sipariş verdin, 30 dakikada gelecek dedi ama 40 dakikada mı geld, müşteri 45 lira ödesin. Müşteri de korunur, firma da kendine çekidüzen verir.

    Ben böyle projelere, hele ki türklerin yaptığı projelere, ve işin içine borsa da girince havadan para kazanma yöntemi olarak bakıyorum. Mine edilemiyor, Sınrlı sayıda. airdrop ile topladı, yada kendi hesabına koydu. Sonra yükseldikçe sattı sattı sattı. 1oml=0,00001tl olunca. "abi napayım yaptık kimse kullanmıyor" diyip kenara çekilecek. üniversitelere "başarı hikayesi" adı altında çağırılıp milletimiz buldukça bunuyor diyecek :)

    Hocam çok güzel anlatmışsın gerçekten, çok teşekkür ederim. Yöneticilerinin telegram kanalında söylediğine göre ilk hedef P2PB2B borsasıymış, hatta listeleme için anlaşılmış. Bakalım borsa durumları ne olacak?

    Ve dediğin gibi real de kullanımları için, işletmeleri nasıl ikna edecekler? Çok teşekkürler.


    Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

    böyle saçma bir proje tutabilir mi allah aşkına :D 

    yemeksepetinin çok komisyon almasından şikayetçiysen gider komisyon almayan yemeksepeti açarsın. başka bir gelir modeli yaratırsın kendine (reklam vs). yok kripto para yok ethereum boş beleş şeyler.

    tether gibi karşılığı olanlar dışında kripto paralar ponziden başka bir şey değildir. zaten hiç biri deep webden uyuşturucu almak dışında bir şey için kullanılmıyor

    karşılığı olan diğer coinler neler?

    tether var bildiğim, bunun dışında 1-2 tane daha var ama hatırlayamadım. 

    karşılığı var dediğim şu şekilde, adamın cebinde 100 dolar var, gidip 100 doalrlık coin basıyo. coinin fiyatıda 1 dolara sabit.

    kambiyo vergisinden kaçmak için tether alıyo mesela bir çok insan.


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 1927 Toplam Mesaj: 15
om li̇ra