folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Şiirin Gerçeklik Payı Nedir?

Bu Şiirin Gerçeklik Payı Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

Niçin Kitab-ı İlahî'yi pâyımal ettin?
    Niçin Şeriat'ı murdar elinle kirlettin?
    Çıkıp tepinmeye yok muydu başka bir saha?
    Nedir bu salladığın çifte Kitabullah'a?
    Herif! Şu millet-i masume'den ne istedin?
    Ki doğru yol diye tuttun dalaleti gösterdin!

M.Akif Ersoy..

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.221324521234637.62098.211264482240641

nette gördüm araştırıp duruyorum sadece şiir karşıma geliyor.. bilen bilgisi olan var mı

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

gerçekliğini bilmem ama böyle bişey mümkün

böyle yazmamış olsa bile hemen hemen böyle düşündüğüne eminim

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

gerçekliğini bilmem ama böyle bişey mümkün

böyle yazmamış olsa bile hemen hemen böyle düşündüğüne eminim

akifin atamızı ne kadar çok sevdiğinide biliyoruz değil mi

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sekhus
    sekhus's avatar
    Erkek

Gazi Mustafa Kemal ile Mehmet Akif in arası iyi falan değildi. aksine kötüydü. okulda gördüklerinden sadece şu yılda savaş olmuş bu yılda bu devlet kurulmuşun dışında tarih hakkında yapılan hiç bir yoruma kesin gözüyle inanmamalıyız araştırdığında herşeyi bulabiliceğimiz bir dünya var artık ;)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokorecci
    kokorecci's avatar
    Erkek
    tarih bilimi, bu millete ne yazık ki ideolojik propaganda sisi altında yıllar boyunca istendiği kadarıyla gösterildi. Gerçek tarih, birçok kişinin bildiğinden veya inandığından çok farklıdır. Ufak bir tavsiye Kadir Mısıroğlu ndan tarih dinleyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

Mehmet Akif dindar bi insan olarak bilinir. Böyle birşey yazması şaşırtmaz. Atatürkle arası iyidir yada kötüdür önemli değil. Birisi ulu önder, birisi ulusal mücadeleyi mükemmel şekilde şiire dökmüş bir şair. İkisi de vatansever. Önemli olan nokta bu. Ne dinine bağlı olmak cumhuriyet ve laiklik karşıtı olmak demektir ne de cumhuriyetçi ve laik olmak dinsizlik demektir. Bu forumdaki insanların en azından çoğunluğu en azından bi yere kadar okumuş insanlar. Bari siz karıştırmayın şu işi. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUARDIAN
    GUARDIAN's avatar
    Erkek
    ecstatic_60 bunu yazdı:

Mehmet Akif dindar bi insan olarak bilinir. Böyle birşey yazması şaşırtmaz. Atatürkle arası iyidir yada kötüdür önemli değil. Birisi ulu önder, birisi ulusal mücadeleyi mükemmel şekilde şiire dökmüş bir şair. İkisi de vatansever. Önemli olan nokta bu. Ne dinine bağlı olmak cumhuriyet ve laiklik karşıtı olmak demektir ne de cumhuriyetçi ve laik olmak dinsizlik demektir. Bu forumdaki insanların en azından çoğunluğu en azından bi yere kadar okumuş insanlar. Bari siz karıştırmayın şu işi. 

Arkadaş çok iyi özetlemiş.Başka söze gerek yok bencede...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

okuduğum bir yazının linki veriyorum 

http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/haber-29989-26-otur-bastan-yaz-beni.html

SAFAHAT’IN BAŞINA  GELENLER

kısmını bire bir yapıştırıyorum,

Yeniden yazımın kurbanlarından biri de Mehmet Akif. “Hakkın Sesleri” kitabının 1928 tarihli 3. baskısında; “Karadağ haydudu, Sırp eşşeği, Bulgar yılanı / Sonra Yunan iti, çepçevre kuşatsın vatanı…” ve “ Türk Arapsız yaşamaz, kim ki “yaşar” der delidir! / Arabın, Türk ise hem sağ gözü, hem sağ elidir.” beyitleri yer almıyor. Kitabın ilk iki baskısında bulunan “Ne hilafet kalıyor ortada billâhi ne din!” mısraındaki “hilafet” kelimesi, “hükümet”le yer değiştiriyor. Çünkü hilafet ilga edilmiş. Bu mısra Akif’in vefatından 7 sene yapılan 1944 tarihli ilk Latin harfli Safahat baskısında hiç yer almıyor.

Bir örnek de “Fatih Kürsüsünde” şiirinden. “Hilafetin, o henüz pâyidar olan arşın, / Sukûtu müthiş olur... Düşmesin aman yapışın!” beytindeki “Hilafetin” kelimesi 1924 baskısında “Bu kudretin”e inkılap ediyor. Aynı kitaptaki "Yıkılsa arş-ı hilafet, tıkılsa kabre vatan" mısraındaki "arş-ı hilafet" de "arş-ı hükümet"e iniyor.

mesaj anlaşıldı herhalde?

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

İstikal Marşı'mızın yazarı olması birşey değiştirmez. Bu adamdan oldum olası nefret ederdim, bu mısraları gördükten sonra ne kadar haklı olduğumu anladım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

edit.

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Oskar
    Oskar's avatar
    Erkek

Yazmayacağım, yazarsam tartışma çıkabilir, kendisini severdim, benim için bitti.

neoplanın üstüne otobüs tanımam.
Toplam Hit: 4529 Toplam Mesaj: 23