Bu Teleskop Alınır Mı ?
-
Şurdan da bilgi edinebilirsin:
http://forum.gokyuzu.org/index.php?board=6.0
-
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------
DJ_Alper bunu yazdı:
efrasyapa sor dürbün röntgencilik v.s dallarda adamın diploması var adamın işi o :PPpp
-----------------------------sdafasdfd
hacı konu dısı olucak ama imzan supermiş :D biliyorsun ben romantik adamımdır etkilenirim boyle şeyhlerden :P
-----------------------------imzalarım hep süperdir ağa :) hatta tbtde bir grup takipçisi :)
-
180 x diyor gökyüzü için yetersiz olabilir ama dikizlemek için idaal al derim fiyat iyi şimdiden hayırlı olsun
-
DJ_Alper bunu yazdı:
efrasyapa sor dürbün röntgencilik v.s dallarda adamın diploması var adamın işi o :PPpp
-----------------------------nineni eşekler kovalasın emi
-
helyum hoca evde bi dürbün var hepsi o deneyimim o da 2 km mesafeyi gayet net gösteren bi alet :D
yoksa böyle boru dürbün kullanmadım hiç
-
karşı apartmandaki hatunları dikizliyeceksen bence işini fazlasıyla görür ama yıldız fln izliycem diyosan sorun çıkarabilir
-
efrasyap bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------nineni eşekler kovalasın emi
-----------------------------avatarın bile seni yansıtıyo len :)
-
Facebook bunu yazdı:
helyum hoca evde bi dürbün var hepsi o deneyimim o da 2 km mesafeyi gayet net gösteren bi alet :D
yoksa böyle boru dürbün kullanmadım hiç
-----------------------------hocam demek istedigim şu. mesela gok yuzunde jupiteri gozlemlemek istiyorsun. cıplak gozle gorundugu gibi kolay bulamıyosun maalesef. eger durbunle gokyuzu deneyimin yoksa teleskop işine su aralar hic bulasma. eziyetle berber keyfini kacırır. sana onerebilecegim bir drbun var hocam.
http://www.cimri.com/konus-2110-20x80-giant-durbun
bu durbun harika gozlem deneyimi yapmanı saglar. hele birde tripod alırsan tadından yenmez.
bununla ilk once alıs derim.
sonra teleskopla acılırsın :D
-
peki helyum hacı bu sahibinden deki alet nasıl, ne derece iş görür ?
abi birde dürbünle gözlemleme ne kadar olur ki :| açıkcası ilk defa duydum, yani jupiteri ay gibi göreceksem dürbün almak istemem ama ayı en azından haritasına bakar gibi görmek istiyorum
ayrıca bendeki dürbünde en az bunun kadar kaliteli sanırım 1000 metreyi 48 metre yapar diyo, ben 1,5 km ötedeki tırın üstündeki yazıları okuyorum benim dürbünle ama tripoda bağlanmıyor sanırım
umarım anlatabilmişsimdir derdimi
-
dürbünü zorlar ama..
alınır :)