Bu Web İşi Başa Bela (Webcilerden Yardım)
-
Selam arkadaşlar,
Ben bir türlü webe alışamadım. Asp.net MVC yi sevdim ilerledim biraz ama acayip ağır hissettim kendimi ve bıraktım.. Basit bir web sayfasını bile hazırlamak saatlerimi alıyor, yok html sine ayar çek, yok jquery-ajax kullan yok js ile kontrol yap.. kastıkça kastırıyor beni.. işin c# kısmı sıkıntı değil benim için ama onu view tarafına aktarmak problem, aradaki ilişki çok farklı..
http://www.pluralsight.com/training/Courses/TableOfContents/mvc4-building
bu seti bitirdim ama hala %1 ini bildiğimi iddia edemiyorum... bi kaç tane ingilizce e-kitap a baktım ama onlar da sıkıcı geldi..
neden web diyorum? çünkü gelecek web'de ve bu konuda açığımın büyük olduğunun farkındayım ve hala da kapatamadım.. bu konuda ne önerirsiniz .. çok zorlanıyorum web yazılımı konusunda.. tavsiyelerinizi bekliyorum
-
aslında zor değil, işi yapması gereken'e vermek lazım ne gibi Front End Designer, Front End Developer, Back End Developer bu 3'lü ile hiç bi zaman sorun olmaz sen hangisi yapmak istiyorsan orada kal dallanıp budaklandırma :)
-
bu 3 lü sanırım türkiyede geçerli değil hocam çünkü iş ilanlarıan baktığımızda adamlar senden html de css de istiyor js de istiyor php/asp.net de istiyor, photoshop bilgisi de istiyor..
ben zaten türkiyeyi düşünmüyorum, masaüstü alanında kendime güveniyorum ama artık işler spesifik hale geldi.. mesela bi örnek vereyim
- Abgeschlossenes Fachhochschul-, Hochschulstudium oder fundierte Fach-Ausbildung mit Spezialisierung Applikationen.
- Idealerweise mindestens ein bis zwei Jahre Arbeitserfahrung
- Sehr gute Kenntnisse in objektorientierter Programmierung mit .NET/C#, relationalen Datenbanken und Internettechnologien (HTML5, CSS 3)
- Praktische Erfahrungen in der Konzeption und Umsetzung von Applikationen
- Alter 20 bis 40 Jahre
- Kommunikative Persönlichkeit und gute Deutsch-Kenntnisse in Sprache und Schrift
benden c# bilmemi istiyor, veritabanını bilmemi istiyor ve genel internet teknolojisini bilmemi istiyor html5, css 3 demiş
c# veritabanı problem değil zaten yıllardır yaptığım şeyler, html yi biliyorum genel itibariyle ama html5 ile hiç deneyimim olmadı. css i de üniv de gördük mantığını biliyorum ama üstüne çok düşmedim, css 3 ün farkı sanırım baya fazla..
genelde .net cilerde masaüstü yazılım bilen çok aranmıyor. o yüzden ben de web e kaymak istiyorum..
ilana bak mesela
- 4+ years of experience in developing complex financial applications
- Strong experience in:
- .NET
- WPF
- Silverlight
- HTML5
- ASP.NET
- T-SQL programming
- MS SQL Server programming
- Design Pattern hands-on experience
- XML/XSD/XSLT
- working experience in an Agile, SCRUM, TDD team
- Knowledge of the following technologies are a big plus:
- Jira, TeamCity, Confluence Wiki
- WCF, SOAP, REST, WebAPI
- Dependency Injection, IoC, StructurMap, Dapper
bunlar için muhtemlen verilecek maaş aylık 20-25 bin tl civarıdır
üstteki istenilen şeylerin yarısını biliyorum ama yeterli gelmiyor işte.. ve en büyük açığı da asp.net oluşturuyor.. asp.net web form yerine mvc öğrenmek daha mantıklı geliyor bana..
daha önce çalıştığım yurtdışı firmalarında her yazılımcının bölüm görevi vardı, orda web işini bölmüşlerdi, tester ı ayrı, coder ı ayrı, js cisi ayrı, grafikeri ayrıydı, ben de wpf tarafındaydım ama şimdi gideceğim bölgede işte yukardaki gibi ilanlar var ve türkiyeye benziyor ilan içerikleri.. all in one.. o yüzden web açığımı kapatmak niyetindeyim
-
hocam bende o seti bitirdim faydasını da gördüm ama uzun süredir bakamadım neyse
sana sormak istediğim bir iki soru var
kaç tane proje bitirdin yada sıfırdan bi örnek yaptın, birde mesela html'li css'i yazarken izlediğin bi yöntem var mı?
belki bu sorular sorularının cevabı olur. yani seni forumdan az çok tanıyorum yapabilirsin diye düşünüyorum.
edit: bu arada ajanslarda çalırken senden hepsini istemezler(html,css, vs),
tamam saçma ilanlar var ama iyi bi yerde zaten senin ilgilendiğin alan yazılım olacaktır...
Ercan tarafından 28/Kas/13 16:53 tarihinde düzenlenmiştir -
evt o setin faydası oldu hocam tabi ama öğrendim diyemiyorum..
basit bir iki site yaptım gibi oradaki örnekleri yaptım ve kendi başıma yaptım bi tane ama çok çok ağır olduğumu hissediyorum ve çok uğraştırıyor, nerdeyse her adım için internetten yardım alıyorum, milletin 1-2 dk da yazacağı şeyi ben 1-2 saatte yazıyorum :)
ajansa falan girme derdim yok, türkiyede çalışma gibi bir düşüncem de yok.. işte iş ilanlarına baktığımda web de isteniyor. kodlama ile işin biteceğini sanmıyorum biraz bunu tasarım tarafına dökmek gerekiyor. mesela db den verileri çeken bir katman yazarım ama bunu web tarafında gridde göstermek gerek bunun için de web bilgisi lazım, bu grid i de biraz özelleştirmeye kalktığında sıkıntı.. ee adam bi de diyecek ki efendim asenkron olsun ajax kullan o da başka bi mecraya giriyor, ajaxdan gelen veriyi işle,filtrele diyecek v.s. karışık geliyor bana bu web tarafı. çok fazla şey olduğundan dolayı mı öyle bilmiyorum ya da cidden hala büyük bir ön yargım var gözümde çok büyütüyorum
-
unbalanced bunu yazdı
bu 3 lü sanırım türkiyede geçerli değil hocam çünkü iş ilanlarıan baktığımızda adamlar senden html de css de istiyor js de istiyor php/asp.net de istiyor, photoshop bilgisi de istiyor..
ben zaten türkiyeyi düşünmüyorum, masaüstü alanında kendime güveniyorum ama artık işler spesifik hale geldi.. mesela bi örnek vereyim
- Abgeschlossenes Fachhochschul-, Hochschulstudium oder fundierte Fach-Ausbildung mit Spezialisierung Applikationen.
- Idealerweise mindestens ein bis zwei Jahre Arbeitserfahrung
- Sehr gute Kenntnisse in objektorientierter Programmierung mit .NET/C#, relationalen Datenbanken und Internettechnologien (HTML5, CSS 3)
- Praktische Erfahrungen in der Konzeption und Umsetzung von Applikationen
- Alter 20 bis 40 Jahre
- Kommunikative Persönlichkeit und gute Deutsch-Kenntnisse in Sprache und Schrift
benden c# bilmemi istiyor, veritabanını bilmemi istiyor ve genel internet teknolojisini bilmemi istiyor html5, css 3 demiş
c# veritabanı problem değil zaten yıllardır yaptığım şeyler, html yi biliyorum genel itibariyle ama html5 ile hiç deneyimim olmadı. css i de üniv de gördük mantığını biliyorum ama üstüne çok düşmedim, css 3 ün farkı sanırım baya fazla..
genelde .net cilerde masaüstü yazılım bilen çok aranmıyor. o yüzden ben de web e kaymak istiyorum..
ilana bak mesela
- 4+ years of experience in developing complex financial applications
- Strong experience in:
- .NET
- WPF
- Silverlight
- HTML5
- ASP.NET
- T-SQL programming
- MS SQL Server programming
- Design Pattern hands-on experience
- XML/XSD/XSLT
- working experience in an Agile, SCRUM, TDD team
- Knowledge of the following technologies are a big plus:
- Jira, TeamCity, Confluence Wiki
- WCF, SOAP, REST, WebAPI
- Dependency Injection, IoC, StructurMap, Dapper
bunlar için muhtemlen verilecek maaş aylık 20-25 bin tl civarıdır
üstteki istenilen şeylerin yarısını biliyorum ama yeterli gelmiyor işte.. ve en büyük açığı da asp.net oluşturuyor.. asp.net web form yerine mvc öğrenmek daha mantıklı geliyor bana..
daha önce çalıştığım yurtdışı firmalarında her yazılımcının bölüm görevi vardı, orda web işini bölmüşlerdi, tester ı ayrı, coder ı ayrı, js cisi ayrı, grafikeri ayrıydı, ben de wpf tarafındaydım ama şimdi gideceğim bölgede işte yukardaki gibi ilanlar var ve türkiyeye benziyor ilan içerikleri.. all in one.. o yüzden web açığımı kapatmak niyetindeyim
Aslında senden HTML&CSS istenmesini sebebi yazman için değil ben daha önce hiç HTML&CSS bilmeyen adamlarla bi çalıştım gerçekten zor Java yazıyorlardı ve benim yazdığım <div>'ler vs. herşeyi karıştırıyorlardı :) maksat bilgi sahibi olman bukadar kasmana gerek yok açıkçası sadece bilgi sahibi ol ilanlardaki abartıları geç çok'ta düşünme bu şekilde iş bulamassın diye bir sorunun olmaz az biraz bilgi sahibi olman yeterli ekip'te zaten bu işleri üstlenecek bir arayüz geliştirici olacağı için bilemediğin yerleri onunla tartışarak çözmen gerekir. ben Java yazanlarla iş yaparken soruyordum siz şu yapıdamı vereyim yoksa böylemi diye, Ekip işi kısacası çok kafanı kurcalama öğreneceğim HTML&CSS çok üst düzey olupta CSS3 vs. bunlarla ceberleşmeni istemezler, isterlerse emin ol o firma gerçektende bu iş için bilgi sahibi bir adam aramıyordur daha önce bende web yazılımcısı aramıştım konusu var mesela orada konuyla ilgili olarak bir sürü şey isteniyordu bazı arkadaşlar all in on demişti ilana aslında değil ilanlarda yanlış cümlelerin kullanılmasından kaynaklı :) küçük ölçekli işletmeler genelde herbojoloji uzmanı arar her şeyi yapsın network çeksin gitsin tasarım yapsın gidip kod yazsın bu şekilde düşün. Web yazılımı konusuna masaüstü yazılımdan geçmek zordur alışkanlık meselesi bir kaç proje sonrasında adapte olduktan sonra zor olmadığını anlarsın :)
-
sağol hocam cevabın için, evet dediğin mantıklı onları çok detaylı bilmek gerekmiyor ama strong experience diyor mesela adamlar..
demin bi arkadaşla konuştum, bilgi eksikliğinden kaynaklı sendeki sorun dedi.. mvc ile devam etmek istiyorum, normal asp.net öğrenmeme ya da
bulaşmama gerek var mı? ve bu konuda yerli yabancı kitap tavsiyeniz var mı? kitap ile devam edeyim en iyisi, bu görsel setler eksik kalıyor.. appress in
mvc pro kitabı güzele benziyordu biraz onla gittim ama görsel eğitim daha zevkli geldiği için sıkıldım kitaptan ama sağlam bi kitap bulabilirsem sadece
kitapla devam etme niyetindeyim.. webi bitirdikten sonra bi de ios a el atmaya karar verdim. mac var,iphone var, c bilgim var (çok ileri olmasa da), o
zaman ona da bi el atmak gerek en azından hobi amaçlı
-
hocam winform da iyi isen webform aynı gibi birşey çok rahat çözersin.
-
web form ile daha önce web programlama dersinde e-ticaret sitesi yapmıştık ve gayet gelişmişti ama mvc çok farklı geldi. orda kontroller yerine elle yazıyorsun ya kodu belki ondan sıkıntı, ama webde çok eksiğim var ve de sıkıcı, şimdi emniyet için bir yazılım geliştiryorum google maps kullanarak, çok zorluyor o işin web tarafı :)
-
Hoca canın hiç istemiyormuş gibi mi geliyor yaparken? Öyle ise takıntı yapmışsın hocam :) Takıntın daha da büyümeden bi ilaç falan kullanıp düzeltebilirsin. Kullan bak dediğimi anlayacaksın :)
-
hocam zaten piyasa işi yapmıyorsan. kurum kuruluşlarla iş yapıyorsan web form iyidir. bende senin gibi mvc den bir bok anlayamayanlardanım. Ama en azından takıntı yapmadım. Eğer web form u kullanmasını bilirsen. En olmadık şeylerde bile takla makla atarak bir şekilde işini yürütürsün.