Bu Yeni Nesile Noluyor ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Şunu çok merak ediyorum,

Ekşiyi filan takip ediyorum. Algoritma şöyle işliyor.

1-Bir konu açılır.

2-Üç beş kişi o konuya sayar söver.

3-Sonra gelen üç beş kişi sayan sövenlere söver onlardan 180 derece farklı düşünüyordur.

4-Bağımsızlar gelir bunların ikisine de söver.

Herkesin farklı görüşü olabilir ama ülke olarak öyle bir hale gelmişiz ki, bariz terbiyesiz bir olayı bir şekilde haklı gösteren yorumlar oluyor.

Bence ülke olarak buna itildik.

Mesela siyasi irade %100 yanlış bir şey yapsa bir şekilde yine bir kesim onu %100 haklı çıkarıyor.

Yok mu bunun psikolojide bir açıklaması bu insanlar nasıl bu hale geldi.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

tek bir örnek üstünden yürümek pek doğru değil, tüm gençlik böyle değil ama azımsanamayacak bir kısmı böyle. yine de kendi neslimin çok iyi olduğunu savunmuyorum.

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Hocam böyle konularda hocanın da otoritesini sorgulamak gerekiyor suç sadece yeni nesilde değil.

Bazı öğretmenler vardır; öğrenciyi ne tokatlar ne bağırır ama öğrenci ona saygı duyar ve dersini dinlemese bile adam akıllı oturur.

Öğretmen sınıfta hakim kişidir, otoritesini kurmak zorundadır.

Videoda izlediğim kadarıyla öğretmen gayet yaşlı. Büyük ihtimalle emekliliğini geçmiş, öyle çok öğretmen var. Bırakmaları gerekiyor.

Bu mevcut sistemde de adama bırak git diyemezsin emekli maaşının fiyatı belli adam bu yaşına kadar o veletleri çekiyorsa vardır ihtiyacı.

Bence öğretmenin hatası videonun bi yerinde koltuğuna çocuk oturuyor hadi onu geçtim çocuklar kavga ediyor, onları dışarı atmalıydı.

16 yaşında çocuk bunlar ergenlikten kanları kaynıyor ne yaptıklarını bilmiyorlar böyle durumlarda öğretmenin gücü devreye girer.

Bu konu üzerinden de siyasi iradeyi sorgulamak ne kadar doğru bilemiyorum. AKP karşıtı olduğumu herkes bilir forumda ama bu olayın akpnin eğitim sistemi ile alakası yok.

Eğer suçlanacaksa günümüzde öğretmenlerin yetiştirilme tarzına bakalım. Formasyonla herkes öğretmen yapılmıştı bunları eleştirelim.

iktidarı eleştireceksek de bu adam o yaşında neden bu mesleği bırakmadı? Maddi imkansızlıklardan. Emekli öğretmenlerin hali ortada. Eğer eleştireceksek bu noktayı eleştirmeliyiz.

Dentist tarafından 09/May/15 22:03 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

12 Yıl önceki benim nesilde aynı boktu açıkçası.

Yeni nesilde genel bir öküzlük olduğu doğru. Ama çok ta bir fark yok. Hepimiz ergendik. Allah2tan bizim zamanımızda bu kameralı telefonların kameraları 50 cm mesafeye kadar net çekim yapabiliyordu.

DrKill tarafından 09/May/15 22:04 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

https://www.facebook.com/ATuncayOzkan/videos/vb.252457876168/10152636714911169/?type=2&theater

Videokaki bebelere bakın.Bir hocaya yumruk atmadıkları kaldı.Bu yenilere  noluyor aga.Bizim zamanımızda hoca tokatlayınca anamız babamız hak etmişindir derdi.Şimdi amk veli hocayı tokatlamaya gidiyor.Sonuç bu.

Bunlar hadi 16 yaşında velet de.Bu mallar 25 inde de çok değişmeyecek amk.

Liseye giden kardeşim var geçen onun okuldan işte başka kızlar çıkıyor kızların muhabbeti "hayalimdeki erkek nasıl biri" . .

Ukraynalı çocukların hocalar ağzına sıçıyor kimse başını bile kaldırmıyor.Bizim türkiyeninse haline bak amk.Yazık.

DrKill'in dedigi gibi yeni nesile pek bisey oldugu yok. Ben 2003 lise mezunuyum. Bizde de bu kadar olmasa da olurdu. Sinifca kapida bizi engelleyen hocayi ittiripte kactigimizi bilirim. Kiz kavgalari, irk kavgalari girla olurdu. Senin dedigin ar edep ilkokul, orta okul caglarinda oluyodu. O zamanlari mi hatirlarimda bi hocalara asker selami vermedigimiz kalirdi. Saygi da kusur etmezdik. Tabi simdi orta okullarin durumu nedir bilmiyorum.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

her nesilde böyleleri var, nesille alakası yok. anaları sıçıp sokağa atar, baba desen sabah çıkar akşama kadar okey oynar.

çocuğa bir bok öğretilmediği için saygı nedir bilmez. herşey ana babadan geçiyor. öğretmen ağırlığı hikaye arkadaşlar. 

benim de ağırlığını koyamayan vasıfsız öğretmenlerim oldu ama çıkıp tepesine sıçmadım, ben niye yapmıyorum ?

insanlar eşit doğar. kilden yapılan bir çömlek gibi düşünün. onu ailesi şekillendirir. ailesi şekillendirmezse aha böyle birşey çıkar ortaya.

bunlar da ileride anne baba olacak. çocuklarına herşeyi öğretecekler ama saygıyı öğretmeyecekler. onların da çocukları olacak... böyle devam edecek.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Janitschar
    Janitschar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sorun her ilkokulu bitirenin zorunlu eğitim dayatmasıyla ortaokula-lise'ye kayıd edilmesi...

O çocuklara Lise diploması versen ne değişicek ?

Sınıfta sırasında adam gibi oturmasını beceremeyen adamı hemen okuldan kovacaksın,okul sıralarında zaman kaybedeceğine erken yaşta meslek edinmesi çocuk için de bir iyi olur...

Hoca'ya kızıyorsunuzda Hoca'nın hiçbir yaptırım gücü YOK...yarım gün çalışıyor,senede 3 ay tatil yapıyor dedilen öğretmenlerin % 70'i psikolojik sorunlarla boğuşur...Her gün eğitmeye çalıştığı çocuklar tarafından alay-taciz edildiğinizi düşünün,Her GÜN...

normal hayatta birisiyle kavga edersin belki bir hafta dengen kayar,bu Öğretmenler her gün çocuklar tarafından tacize uğruyor...

Bunun Öğretmenlik meslek bilgisiyle otoriteyle alakası yok...

Sorun çocukların ailesinde başlayıp ailesinde bitiyor

Aile Aile Aile

Aile müessesesi internetin esiri durumunda,siz sanıyormusunuz ki O çocuklar evde anne ve babalarının yanında MUM gibi saygılı duruyorlar...

EĞİTİM ŞART ??? iyi de,Hangi eğitim ??? 

Eğitim seviyemiz artıkça çocuklarımız-insanımız hayvanlaşıyor

ŞU YUkarıdaki çocukları artık kimse EĞİTEMEZ...Askerde bol bol dayak yiyen tipler bunlar işte...

Acaip derecede agresifim !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Gerçek satanizm bu değil arkadaşlar.

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    zeybekustasi bunu yazdı

Şunu çok merak ediyorum,

1-Bir konu açılır.

3-Sonra gelen üç beş kişi sayan sövenlere söver onlardan 180 derece farklı düşünüyordur.

Herkesin farklı görüşü olabilir ama ülke olarak öyle bir hale gelmişiz ki, bariz terbiyesiz bir olayı bir şekilde haklı gösteren yorumlar oluyor.

Mesela siyasi irade %100 yanlış bir şey yapsa bir şekilde yine bir kesim onu %100 haklı çıkarıyor.

Sosyal hayatta kalma korkusu deniyor kabaca.

Hayatta kalma korkusunun uzantisi olarak toplumda yer edinme davranisi. Bir alfa gelir ortaya bir sey atar, betalar destekler. Farkli fikirde bir alfa geldiginde konu doner, farkli betalar onu destekler, bu sekilde ilerlenir. Hayvanlarin bircogunda gozleniyor.

Edit: Konuya bulasmak istemiyorum sadece bu yoruma istinaden verilmis bir yanit.

izzmarit tarafından 09/May/15 23:13 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Janitschar
    Janitschar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Şunu çok merak ediyorum,

1-Bir konu açılır.

Sosyal hayatta kalma korkusu deniyor kabaca.

Hayatta kalma korkusunun uzantisi olarak toplumda yer edinme davranisi. Bir alfa gelir ortaya bir sey atar, betalar destekler. Farkli fikirde bir alfa geldiginde konu doner, farkli betalar onu destekler, bu sekilde ilerlenir. Hayvanlarin bircogunda gozleniyor.

Edit: Konuya bulasmak istemiyorum sadece bu yoruma istinaden verilmis bir yanit.

Evren boşluk kabul etmez,

biri saçma sapan bir şey yazıp boşluk yaratır

Öteki akıllılarda o boşluğu doldurmak sanki kendi üzerlerine vazifeymişçesine didinir...Twitter üzerinden provokasyonları bu teknikle yapıyorlar

Sonra iki grup karşı karşıya gelir ve amaca ulaşılmış olur :)

Acaip derecede agresifim !
Toplam Hit: 8782 Toplam Mesaj: 69