Bugün Aldığım AMD İşlemcinin İğneleri Kırıldı
-
Aslında düşündümde, biraz daha pratik çözüm hiç mi getirlmemiş bu olaya? Kırılmış pinin soketteki karşı noktasına pin görevi görecek tam soket kalınlığında olacak pin parçasını oturtmak gibi. Ama tabi burada pinin sıfırdan kırılmış olması ve o noktada birazcık kabartma çalışması yapılması gerekecektir. Hatta ek olarak başka birşeylerde geliştirilebilir. Örneğin bir soket katmanı daha katıp bu parçada pini eksik olan yere biraz daha uzun bir pin parçası takılması gibi. Buna dair bir proje geliştirilebilir ama en iyisi işlemcide değil anakart üzerinde olan pinler.
-
PcK0 bunu yazdı:
-----------------------------
Aslında düşündümde, biraz daha pratik çözüm hiç mi getirlmemiş bu olaya? Kırılmış pinin soketteki karşı noktasına pin görevi görecek tam soket kalınlığında olacak pin parçasını oturtmak gibi. Ama tabi burada pinin sıfırdan kırılmış olması ve o noktada birazcık kabartma çalışması yapılması gerekecektir. Hatta ek olarak başka birşeylerde geliştirilebilir. Örneğin bir soket katmanı daha katıp bu parçada pini eksik olan yere biraz daha uzun bir pin parçası takılması gibi. Buna dair bir proje geliştirilebilir ama en iyisi işlemcide değil anakart üzerinde olan pinler.
-----------------------------
Bu dediğin güzel ama pin görevi görecek o parçanın altın olması gerekiyor :)) -
kayserideyim yoksa ben yapardım yinede yaptıramaz isen son çare bana gönder ben yaparım hadi kolay gelsin
-
Hocam, fiziksel hasar var, alet garanti dışı...
Bizdede cok oldu kırdığımız kırık gelen işlemciler...
Öncelikle öle bi tak calışabilir, 3 bacağı olmadan calışan 463 pin athlon xp 2500 biliyorum...
Eğer olmazsa sağlam bir kuyumcu ustasına götüreceksin, lehimleyecekler...
-
Eğilmiş olanları boş uçlu kalemi sokarak düzelt , kırık olanlara allahtan rahmet dile
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Öncelikle öle bi tak calışabilir, 3 bacağı olmadan calışan 463 pin athlon xp 2500 biliyorum...
Eğer olmazsa sağlam bir kuyumcu ustasına götüreceksin, lehimleyecekler...
-----------------------------iki durum da aklımın ucundan geçmezdi :| kuyumcu ustası bayağa mantıklı. benim de bu şekilde 4 işlemci heba olmuştu ne bacaksız çalıştırmayı denedim ne lehimlemeyi.
-
hocam o eşyaları alırken sana bi imza attırdılar, aldığım eşyalar tam ve eksiksizdir. değiştirmezler.
-
Hele tak bi anakarta çalış çalışmadığını gör çalışmazsa vatana git iade etmeye çalış büyük ihtimal almazlar oda çözüm olmazsa ince lehim yapanlara götüreceksin,
-
Vatandakiler Salak değil anlamazlar mı sanıyorsun.
Hem madem Anlamıyorsun bilmiyorsun kasa toplamak senin neyine.Zaten aldığın parçaları adamlar ücretsiz topluyup sana veriyorlar..
Sana geçmiş olsun yapabileceğin tek şey yeni bir işlemci almak
-
götür hacı böyle çıkdı de açdıgımda parçalandı de :D alırlar inkar et ben yapmadım de şilayet ederim sizi de