Bulmaca (Matematik)
-
bulmaca no 1 ===> 25 32 37 ? 58 71 ( bu soru çözüldü çözüm bekleyen soru alttaki )
bulmaca no 2 ===> 1 2 3 4 5 6 7 8 9 bu rakamların her birini en fazla birer defa kullanarak bir bölünen bir de bölen oluşturacaksınız. sonuç 3 çıkacak (hepsini kullanmak zorundasınız )
-
buldum ben hemen vereyim mi :D
düzenleme: 8. sınıftayken buna benzer bi soru çıkmıştı denemede yapamamıştım. sınav çıkışı ilk işim sorunun cevabını öğrenmek oldu ve yöntem buna benzerdi. o gün bu gün bu tarz sorularda ilk işim o yöntemi uygulamak oldu.
21 ^ 5 = 34
13 ^ 2 = 20
34 ^ 1 = 50
45 ^ 3 = ?
bu tarz bir şeydi.
-
her sayı kendisinden bi önceki sayının basamaklarının toplamı kadar fazla.
yani 2+5 = 7 = 32-25
3+2 = 5 = 37-32
gibi. oraya da 47 gelmesi gerekiyor.
-
25+(2+5)=32
32+(3+2)=37
37+(3+7)=47
47+(4+7)=58
58+(5+8)=71
-
47
-
bu tarz bulmacalarda nasıl geliştiririz kendimizi . bu tarz sıralı sayı bulmacalarında belli bi kaç yöntem mi vardır ?
-
raul bunu yazdı:
-----------------------------
bu tarz bulmacalarda nasıl geliştiririz kendimizi . bu tarz sıralı sayı bulmacalarında belli bi kaç yöntem mi vardır ?
-----------------------------hayır yoktur sonuçta karşındaki insanın onları ne mantıkla yazdığını bulmaya çalışıyorsun
-
belli bir kaç yöntem vardır ama yeterli olmaz. görme işi biraz, geometri gibi. tüm formülleri alırsın yanına oturursun ama soruyu çözemezsin, o misal.
-
daha ne kadar kolay bi yöntemi olabilir ki :D
-
twiN35 bunu yazdı:
-----------------------------
daha ne kadar kolay bi yöntemi olabilir ki :D
-----------------------------bu soru için sormadım bu tarz diğer sorular için sordum genel olarak
-
15 sn almıyor zaten cevabın 47 oldugunu görmek. sayının rakamları toplamı ile kendinisin toplanması sonucu bir sonra ki sayı bulunuyor.. binlerce yöntemi olabilir..
2nin üs'leri şeklinde katlanır asal sayılarla çarpılır karekökten gidilir.. her birine bi öncekinin yarısı eklenir, sonsuz tane yöntem vardır ve kimi dizilişleri çözmek imkansız derecesinde zordur..