Bundan Sonra Milliyet Gazetesi Okumam!
-
Valla Hayvancığım Gazete Okuma Alışkanlığını Kaybedeli Yıllar oldu. Ama Okusamda Okumayacam. Hayden Boykota.
-
bölücülük faliyeti onların eseri değil.Okuyunm konuyu ısrarla öyle olduğunu düşünen kaç adam var.Onlarda suçludur onlarda haindir.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
bölücülük faliyeti onların eseri değil.Okuyunm konuyu ısrarla öyle olduğunu düşünen kaç adam var.Onlarda suçludur onlarda haindir.
-----------------------------tabi her nevrozda apoya saygı mitingleri düzenlenen şehir de diyarbakır değil yalova dimi.. 1 eylülde pkk ateşkesi sona erdiriyormuş bunun adına dtpnin miting düzenleyeceği şehir de diyarbakır değil dimi
-
tayinim diyarbakıra çıktı.5 aydır diyarbakırdayım.buraya kafamda bazı düşüncelerle geldim ama medyada anlatıldığı kadar değilmiş
-
Nefis bir metot
Bizim saygı duruşlarında yaşadıklarımız mâlum. Zaten hiçbiri bir dakika sürmüyor, çoğunun son saniyeleri de bağırış/çağırışlar içinde, tezahüratlar eşliğinde bitiyor. Hatta şimdilerde saygı bunalımımız zirve yaptı, Diyarbakır’da, İstiklal Marşı ıslıklanır duruma geldi. Herkes ıslıklamıyor, hatta belki tribünlerin yüzde 90’ı bu ıslıktan rahatsız. Ama ne çare, birileri ıslıklıyor işte! O birileri, milli maçlarda rakip ülkenin ulusal marşını da ıslıklıyor şimdilerde! İstanbul gibi modern bir kente gelen Bosnalıların, Belçikalıların milli marşlarını birileri ıslıklıyor, taraftarın yüzde 90’ı utanıyor, sıkılıyor; bitişiğimizde oturan Belçikalı meslektaşımıza bu durumu açıklayamıyoruz! Geçen sene Çek Cumhuriyeti’yle oynanan ümit milli maçta bile ıslıklandı Çeklerin ulusal marşı... Nedenini anlayan beri gelsin.
O zaman eğer bu tribündeki futbolsevmezlerin içinde kendi ulusal marşı dahil hiçbir milli/manevi değere saygısı olmayanlar varsa ve siz bunları tespit edemiyorsanız; daha gerçekçi metotlar geliştirmek lazım. Belki İngilizler gibi saygı duruşlarında susmak değil alkışlamayı tercih etmeliyiz. Belki gelecek sezon artık ligde oynanan 306 maçın hepsinde milli marş söylemeyi bırakmak lazım. Milli/manevi değerlerimizi gerçekten korumak/yıpranmasını engellemek istiyorsak, böyle yılın her günü lüzumlu/lüzumsuz İstiklal Marşımızı okuyup saygısızlara fırsat vermemek, sözcüklerin de içini boşaltmamak lazım.
* * *yazının tamamını okuyarak yorum yap hayvan
-
düzenli olarak hergun okurum bu gazateyı gerçektende yanlış yapmıslar istiklal marşına bu ülkede herkesın saygısı vardır olmak zorundadır
ben türkiye liyim diyen herkesin marşıdır
-
EfEkSiYoN bunu yazdı:
-----------------------------diyarbakırspora 1 yıl hak mahrumiyeti ve maçları trabzon avni aker stadında oynama cezası verilsinde görelim bkalım :D
-----------------------------Haha savaş cıkar :D
-
doğrudur belki ıslıklanmamıştır ama o marş okunurken kaç kişinin rahatsız olduğunu da tahmin etmek pek zor değil. Birbirimizi kandırmayalım, nerdeyse diyarbakırda kötü insan yok hepsi sapına kadar milliyetçi diceniz. Hiç mi gösterileri, pkk cenazelerini seyretmiyosunuz?
-
Marşımızı şevkle okuyorum orası ayrı,yıllardır andımızı da okuyoruz ama kim küçüklerini koruyup büyüklerini sayıyor o.O
(bu cümleyi son zamanlarda çok kullanıyorum sanki :|)
Bilmem ama bu tarz şeylerin içi boşalmasın,en azından geçmişe dair tarih bilgisi olmayan çoğu kişiye diretiliyor zorla...ben de olsam ben de özünü bilmediğim bir şeye tepki gösterebilirdim...
Bu kadar aleyhe fikir türedi,artık bizim de "nerede hata yapıyoruz?" diye düşünmemizin vakti geldi diye düşünüyorum...
Ve buradan sistemi oluşturanlara da sesleniyorum,karşımıza geçip fikirlerinizi dayatmayın;tarihin özü hakkında fikir verin...işte o zaman engebeler bize sağlam düşünürler ile düzlük gözükecektir...
Bu arada,gazeteyi okumam etmem ama bu da nice okumayacağım günlerin habercisidir =)
-
diyarbakır da oldugu söyleniyorsa dogruluk payı vardır.