C# Basit Bir Text Boş İşlemi Yapdırmak İstiyorum
-
Merhaba arkadaşlar formda 2 adet txtbox var 1. olan txtbox a verileri girdiğim zaman mesela önceden ayarlıyıcam bunu
www.1tahribat.com diye ayar çekicem 1. textbox a ekleyince bu yazıyı otomatik tahribatla başlayan satırı 2. textbox a geçiricek 1. den temizliyicek acemiyim ona göre anlatın nasıl yapabilirim :D
yani şöyle olucak
İçerik şu
resim
resim
tahribat.com
tahribat2.com
textbox1 de gözüken text
resim
resim
textbox2 de gözüken sadece tahribatla başlayan satırlar
-
bilen yokmu yaw :S
-
kardeş sanırım kimse ne istediğini anlamamış
madde madde daha açık ve net bir şekilde yazar mısın?
Benim anladığım sen bir textbox a www.tahribat.com yazacaksın 2. textbox ta bu www1.tahribat.com olacak:)
düşün yani sadece bunu anladım ki doğruluğundan emin değilim..
-
rappermcs bunu yazdı:
-----------------------------kardeş sanırım kimse ne istediğini anlamamış
madde madde daha açık ve net bir şekilde yazar mısın?
Benim anladığım sen bir textbox a www.tahribat.com yazacaksın 2. textbox ta bu www1.tahribat.com olacak:)
düşün yani sadece bunu anladım ki doğruluğundan emin değilim..
-----------------------------aynen öyle ama tahribatla başlayan satırlar olucak yani ban metin + tahribat geçen bir yazı yapıştırdım textbox1 e otomatik tahribatları algılayıp 2. textbox a ekliyicek :S
-
TextBox1 TextChanged eventine
textbox2.text = textbox1.text
textbox1.text = ""
gibi bir şey yapacaksın arada içeriği değiştirmek istiyorsan
string processed = textbox1.text
işlemler...
işlemler
textbox2.text = processed
şeklinde yapacaksın.
Edit: tahribat ı algılama işlemini Regex ile yapabilirsin. O zor diyorsan
mystring = "amele";
int location=mystring.indexof("el");
sonra
substring alarak işlem yapabilirsin
veya
string split tarzı bir method kullanabilirsin -
{
string veri = "merhana-Dünya-Merhaba-Nalan.";
string[] parcalanmis = veri.Split("-".ToCharArray());
MessageBox.Show("Parça :" + parcalanmis[0]);MessageBox.Show("Parça1 :" + parcalanmis[1]);
MessageBox.Show("Parça2 :" + parcalanmis[2]);
MessageBox.Show("Parça3 :" + parcalanmis[3]);
}Anlatmaya çalıştım ama baktım daha zorlaştırıyor boşver dedim kodları yapıştır bi formun loadına sonra çalıştır ne yaptıgını göreceksin.
tam aradığın birşey değil ama işine çok yarayacak bişey.
-
saolun arkadaşlar çözmeye çalışcaz artık .d
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------saolun arkadaşlar çözmeye çalışcaz artık .d
-----------------------------Pc ye format attım vs kurulu değil onun için bişi yazamadım kusura bakma.
-
RebelliouS_SouL bunu yazdı:
-----------------------------Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------saolun arkadaşlar çözmeye çalışcaz artık .d
-----------------------------Pc ye format attım vs kurulu değil onun için bişi yazamadım kusura bakma.
-----------------------------bende acemiyim hocam zaten ögrenmeye zamanımda olmuyor uploaddan dolayı onun için işime yarıyıcak ufak bir program yazmıştım onu editliyordum tbt e sorayım dedim bir :D
-
cidden hiç bir şey anlaşılmıyor hacım. düzgün anlatabilirsen yardımcı olurum
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------cidden hiç bir şey anlaşılmıyor hacım. düzgün anlatabilirsen yardımcı olurum
-----------------------------hocam textbox1 e ben metin yapıştırıcam satır satır ama altta dogru o metinin içinde tahribat.com , tahribat.com/murid-sharshooter gibi linkler olucagını farzet ben bu yazıyı textbox1 e eklediğim zaman tahribat.com ve tahribat.com mürid linkini alıp textbox 2 e aktarıcak sadece url nin tamamı eşleşirse değil ben tahribat.com yazııcam textbox1 eklediğim tüm metinde tahribat geçen satırları textbox2 e aktarıcak textbox1 den silicek