folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder C# Basit Bir Text Boş İşlemi Yapdırmak İstiyorum



C# Basit Bir Text Boş İşlemi Yapdırmak İstiyorum

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar formda 2 adet txtbox var 1. olan txtbox a verileri girdiğim zaman mesela önceden ayarlıyıcam bunu

     

    www.tahribat.com

    www.1tahribat.com  diye ayar çekicem 1. textbox a ekleyince bu yazıyı otomatik tahribatla başlayan satırı 2. textbox a geçiricek 1. den temizliyicek acemiyim ona göre anlatın nasıl yapabilirim :D

     yani şöyle olucak

     

    İçerik şu

    resim

    resim

    tahribat.com

    tahribat2.com

     

    **************

    textbox1 de gözüken text

    resim

    resim

    ***********

     

    textbox2 de gözüken sadece tahribatla başlayan satırlar

     

     


    http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek

    bilen yokmu yaw :S

     


    http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek

    kardeş sanırım kimse ne istediğini anlamamış

    madde madde daha açık ve net bir şekilde yazar mısın?

    Benim anladığım sen bir textbox a www.tahribat.com yazacaksın 2. textbox ta bu www1.tahribat.com olacak:) 

     

    düşün yani sadece bunu anladım ki doğruluğundan emin değilim..


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #herseycokguzelolacak
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek

    rappermcs bunu yazdı:
    -----------------------------

    kardeş sanırım kimse ne istediğini anlamamış

    madde madde daha açık ve net bir şekilde yazar mısın?

    Benim anladığım sen bir textbox a www.tahribat.com yazacaksın 2. textbox ta bu www1.tahribat.com olacak:) 

     

    düşün yani sadece bunu anladım ki doğruluğundan emin değilim..


    -----------------------------

    aynen öyle ama tahribatla başlayan satırlar olucak yani ban  metin + tahribat geçen bir yazı yapıştırdım textbox1 e  otomatik tahribatları algılayıp 2. textbox a ekliyicek :S


    http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    TextBox1 TextChanged eventine

    textbox2.text = textbox1.text

    textbox1.text = ""

     

    gibi bir şey yapacaksın arada içeriği değiştirmek istiyorsan

    string processed = textbox1.text

    işlemler...

    işlemler

    textbox2.text = processed

     

     

    şeklinde yapacaksın.

     

    Edit: tahribat ı algılama işlemini Regex ile yapabilirsin. O zor diyorsan

    mystring = "amele";

    int location=mystring.indexof("el");

    sonra
    substring alarak işlem yapabilirsin

    veya

    string split tarzı bir method kullanabilirsin



    Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2015
    Erkek

            {
               string veri = "merhana-Dünya-Merhaba-Nalan.";
                string[] parcalanmis = veri.Split("-".ToCharArray());
     
                MessageBox.Show("Parça :" + parcalanmis[0]);

               MessageBox.Show("Parça1 :" + parcalanmis[1]);

               MessageBox.Show("Parça2 :" + parcalanmis[2]);

               MessageBox.Show("Parça3 :" + parcalanmis[3]);

            }

     

    Anlatmaya çalıştım ama baktım daha zorlaştırıyor boşver dedim kodları yapıştır bi formun loadına sonra çalıştır ne yaptıgını göreceksin.

    tam aradığın birşey değil ama işine çok yarayacak bişey.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek

    saolun arkadaşlar çözmeye çalışcaz artık .d


    http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2015
    Erkek

    Peroksit bunu yazdı:
    -----------------------------

    saolun arkadaşlar çözmeye çalışcaz artık .d


    -----------------------------

    Pc ye format attım vs kurulu değil onun için bişi yazamadım kusura bakma.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek

    RebelliouS_SouL bunu yazdı:
    -----------------------------

    Peroksit bunu yazdı:
    -----------------------------

    saolun arkadaşlar çözmeye çalışcaz artık .d


    -----------------------------

    Pc ye format attım vs kurulu değil onun için bişi yazamadım kusura bakma.


    -----------------------------

    bende acemiyim hocam zaten ögrenmeye zamanımda olmuyor uploaddan dolayı onun için işime yarıyıcak ufak bir program yazmıştım onu editliyordum tbt e sorayım dedim bir :D


    http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    cidden hiç bir şey anlaşılmıyor hacım. düzgün anlatabilirsen yardımcı olurum


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek

    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

    cidden hiç bir şey anlaşılmıyor hacım. düzgün anlatabilirsen yardımcı olurum


    -----------------------------

    hocam textbox1 e ben metin yapıştırıcam satır satır ama altta dogru o metinin içinde tahribat.com , tahribat.com/murid-sharshooter gibi linkler olucagını farzet ben bu yazıyı textbox1 e eklediğim zaman  tahribat.com  ve tahribat.com mürid linkini alıp textbox 2 e aktarıcak sadece url nin tamamı eşleşirse değil ben tahribat.com yazııcam textbox1 eklediğim tüm metinde tahribat geçen satırları textbox2 e aktarıcak textbox1 den silicek


    http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
Toplam Hit: 1177 Toplam Mesaj: 12