C# Da Tek Satırda Programlama Yarışması
-
bir adet int arrayimiz var (icindeki sayilar sonradan girilebilir 10 dan buyuk boyutta olabilir)
int[] sayilar = new int[] { 9, 2, 4, 3, 5, 7, 6, 10, 1, 8};
aşşağıdaki değerlerin hesaplanmasını istiyoruz
HESAPLAMA
- Toplamını [Yapıldı]
- En büyük olanı [Yapıldı]
- Çarpımını
- Büyükten küçüğe göre sıralamasını (1,2,3,4 gibi çıktı versin )
fakat diyelimki harddiskimizde hiç yer yok ve her işlemi tek satırda yapmamız gerekiyor( dördünü ekrana basmak için toplam 4 satır) :PP yada ole bi gereksiz sebebimiz var tek satirda yapmak için diyelim.Visual studio 2008 ve .net 3.5 kullanıyoruz
for içindeki ";" karakteri disinda (mecburi 2 tane olcak onun icinde) satirinizda 1 tane ";" olmalı if .... ; else durumundaki ; da yasak
yani int a=1;int b=3;Console.write(..) gibi 1 satirdan bahsetmiyorum. trick soru değil=)
Array.Sort(sayilar) olmaz cunku ayni zamanda ekrana da bastirmaniz gerekiyor bu 1 satirda işleminizin sonucun.
tek satırda yazacağınız kodla hem hesaplama hemde ekrana basmayı yapmalısınız.
using satırlarınızda .net standart namespaceleri dışında kullanmak yasssahh
48 saatte bu 4 işten yapilamayan olursa yazacam buraya=) sadece 1 tanesine çözüm bulursanızda yazınız
Kolay gelsin... - Toplamını [Yapıldı]
-
cevap büyük ihtimal framworkun getirdiği yeni bir yenilikle ilgili.. :) bende 2005 var o yüzden katılamıyorum :)
-
bazıları yenilikler olmadan da yapılır ama sıkı kasarsın=) linq kullanmanız tawsiye edilir, linq bilmeyen arkadaslara da tanışmaları için iyi bir firsat olur bu
-
linq bende bilmiyroum ya ama daha önce karşıma çımıştı fazla öğrenme fırsatı bulamadım
-
Hmm. LinQ her eve lazımmış.
-
büyük ödül ne ? :D
-
Çarpımı yapamadım ama;
int[] sayilar = new int[] { 9, 2, 4, 3, 5, 7, 6, 10, 1, 8 };
Response.Write("Toplam = " + sayilar.Sum().ToString() + ". En Küçük Sayı = " + sayilar.Min().ToString() + ". En Büyük Sayı = " + sayilar.Max().ToString());Çıktı ------------------------
Toplam = 55. En Küçük Sayı = 1. En Büyük Sayı = 10
-
Diller karışmış ama response yerine Console olursa doğru :D
-
kullandığın metodlar statik metod. bunlarla yapılmayacak diye biliyorum.
-
mamii bunu yazdı:
-----------------------------Çarpımı yapamadım ama;
Response.Write("Toplam = " + sayilar.Sum().ToString() + ". En Küçük Sayı = " + sayilar.Min().ToString() + ". En Büyük Sayı = " + sayilar.Max().ToString());Çıktı ------------------------
-----------------------------Birde Sayilar.OrderBy diye birşey var onun kullanımı nasıl acaba?
-
aSdFgH bunu yazdı:
-----------------------------mamii bunu yazdı:
-----------------------------Çarpımı yapamadım ama;
-----------------------------Birde Sayilar.OrderBy diye birşey var onun kullanımı nasıl acaba?
-----------------------------IntelliSense okuyarak anlayabilirsin.