C De Akış Grafikleri Önemli Mi?
-
Deitelden çalışıyorum akış grafiklerine hiç bakmadım doğrusu kareler elmaslar çemberler pek dikkat etmiyorum derstede anlatılmadı.
Eminim yazıldıysa bi bildikleri vardır da bunu çalışmamak bir şey kaybımı dır ?
-
Akış diyagramları programlama dilinin bir parçası değildir algoritmayı ve işlemleri açıklamak için kullanılan yöntemdir
gerek yok boşver tabi üniversitede hocanız sınavda algoritmayı akış çizip gösterin derse bilemem
DeadSoul tarafından 10/Mar/13 18:53 tarihinde düzenlenmiştir -
DeadSoul bunu yazdı
Akış diyagramları programlama dilinin bir parçası değildir algoritmayı ve işlemleri açıklamak için kullanılan yöntemdir
gerek yok boşver tabi üniversitede hocanız sınavda algoritmayı akış çizip gösterin derse bilemem
bu üniversitedeki hocalar önemsiz diye derste anlatmazlar ondan sonra da bunu sizin zaten görmüş olmanız lazım diye konuşurlar:)
sen en iyisi az bişey bak madem aklına geldi en azından hangi şekil neyi temsil ediyo ona bak
onun dışında hiç bi haltına yaramaz
-
d0gan92 bunu yazdıDeadSoul bunu yazdı
bu üniversitedeki hocalar önemsiz diye derste anlatmazlar ondan sonra da bunu sizin zaten görmüş olmanız lazım diye konuşurlar:)
sen en iyisi az bişey bak madem aklına geldi en azından hangi şekil neyi temsil ediyo ona bak
onun dışında hiç bi haltına yaramaz
Aynen öyle yapıyorum elmas ın karenini ne olduğunu bakıp bıraktım :)
Teşekkürler :)
-
Bak onlara.
-Bu bölüm atlama olayı alışkanlığa dönüşür, ilerde ipuçlarını önemli detayları falanda atlarsın.
-O zımbırtıları belki çoğu yerde görmezsin kullanmazsın ama zihin jimnastiğidir onlar. Özellikle "matematiği ne yapıcam ben yaa" fikrini ortadan kaldırır =)
edit:
ben şekil çizdirmeleri diyosun diye algılamışım, akış diyagramları tabikide gerekir. Akış diyagramlarını, uml diyagramlarını illaki görürsün. Hangi şekil ne anlama geliyo bil yeter.
wasd tarafından 10/Mar/13 20:07 tarihinde düzenlenmiştir -
bilgisayar müh. olacaksan lazım kodunun sonradan güncellenmesini falan dahada kolaylaştırır ama mühendis olamaycaksan gerek yok sen git kodları öğren :D
-
wasd bunu yazdı
Bak onlara.
-Bu bölüm atlama olayı alışkanlığa dönüşür, ilerde ipuçlarını önemli detayları falanda atlarsın.
-O zımbırtıları belki çoğu yerde görmezsin kullanmazsın ama zihin jimnastiğidir onlar. Özellikle "matematiği ne yapıcam ben yaa" fikrini ortadan kaldırır =)
edit:
ben şekil çizdirmeleri diyosun diye algılamışım, akış diyagramları tabikide gerekir. Akış diyagramlarını, uml diyagramlarını illaki görürsün. Hangi şekil ne anlama geliyo bil yeter.
Ne demek istediğini anlıyorum usta. Allahtan öyle bir adam değilim her konunun dibine kadar öğrenmeye çalışıyorum bu soruyu sorma sebebim deitel dışında C kitaplarında bunu görmemiş olmam A dan Z ye C ve C programlama dili kitabında yer almıyordu demekki C için önemli değil diye düşündüm ondan sordum.
Birde soru sorayım:
switch (deger%2) yazılabilir mi ?
case 0:
printf ("sayi cift");
denlebilir mi ? notlarıma sadece karakter ve tamsayilar gibi sabit terimler test edilir demişim
-
Lazım bence. Hem akış diyagramını okumayı falan iyi öğrenirsen o akış diyagramını inceleyerek programı dilin elverdiği ölçüde istediğin dille yazabilirsin. Bazen çok iyi bilmediğin bir dilin kodlarını okurken kodların yapısını çözmek zor olabiliyor ama yanında akış diyagramı da verilmişse şak diye çözüyorsun kodları.
Bize elektrik müh. bölümünde programlama dersinde ilk akış diyagramlarını gösterdiler, bize gösterme ihtiyacı hissediyorlarsa bilg müh. falan baya gerek duyulur bence
-
yapılır hocam if le aynı mantık if (deger % 2) diyorsak switch tete deriz
DeadSoul tarafından 10/Mar/13 21:00 tarihinde düzenlenmiştir -
DeadSoul bunu yazdı
yapılır hocam if le aynı mantık if (deger % 2) diyorsak switch tete deriz
case'ler tam sayı olmak zorundadır. switchin çalışma mantığıyla ifin ki çok farklı. If ile switch-case e aynı demek büyük küfürdür derdi hocamız (:
-
kalın bir programa girdiysen eğer bence yapılması gereken en önemli şeylerden birisidir. aynı zamanda not almana gerek bile kalmayabilir.
ve program yazılımı bittikten sonra kullanıcılara akış diyagramını iş sonu detaylı rapor haline çevirip verebilirsin