C 'De Bir Kod
-
beyler baya uraştım bu kodu yazmak için ama çalıştırdığımda bi tek 370 sayısı çıkıyo ekrana nerde hata yapıorum allah aşkına biri sölesin deli etti beni amk.
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
/*(a^3+b^3+c^3)=abc bu eşitliği sağlayan 100 ile 1000 arasındaki tüm sayıları ekranda göstericek*/
int main()
{ int x,y,z,top,d,sum;
for(top=101;top<200; ){
x=(top)%10;//sayının birler basamağı alınıyor
d=top/10;//top integırının değerini deiştirmemek için d değişkeninde işlemler yapılıyor
y=d%10;//sayının onlar basamağı alınıyor
z=d/10;//sayının yüzler basamağı alınıyor
sum=x*x*x+y*y*y+z*z*z;//küpleri alınıp sum' a atanıyor
if (sum==top){//eşitlik kontrol edilip sayı ekrana bastırılıyor
printf("%d\n",top);}
top++;
return 0;
}
-
top++ ?
-
mesajım olsun bu kodlar lazım olur ilerde..
-
top++ döngü dışında yazmışsın
pardon return 0 döngünün içindeymiş parantezler çok karışık
onu dışarı at
-
topu niye arttırdın bidaa
Şu değil mi istediğin :
class deneme{
public static void main(String[] args){
for(int i = 100; i < 1000; i++){
if(Math.pow((i%10),3) + Math.pow((i/10)%10, 3) + Math.pow(i/100,3) == i) System.out.println(i);
}
}
}
//OUTPUT
153
370
371
407
-
SinusX bunu yazdı:
-----------------------------top++ döngü dışında yazmışsın
onu dışarı at
-----------------------------return 0 dongunun icinde falan degil main metodunun icinde, arkadas sonsuz dongu yapmis topu dongude artirmayi unutmus ve topu da dongunun disinda artirmis ki o artis hic bir zaman gerceklesmez
-
beyler 100 den 1000 kadar olacak en başta 200 yazmışım orası 1000 olcak gerçi gene sonuç değişmiyo 370 çıkıyo sadece 'top++'yapmamın sebebi topa en başta 101 atadık 1000 e kadar sürekli değerinin 1 artması için top++ yaptım
-
frt bunu yazdı:
-----------------------------beyler 100 den 1000 kadar olacak en başta 200 yazmışım orası 1000 olcak gerçi gene sonuç değişmiyo 370 çıkıyo sadece 'top++'yapmamın sebebi topa en başta 101 atadık 1000 e kadar sürekli değerinin 1 artması için top++ yaptım
-----------------------------birader for da for( i=0; i<=100; ) desende i++ yapıyor zaten..
-
geniuss bunu yazdı:
-----------------------------SinusX bunu yazdı:
onu dışarı at
-----------------------------return 0 dongunun icinde falan degil main metodunun icinde, arkadas sonsuz dongu yapmis topu dongude artirmayi unutmus ve topu da dongunun disinda artirmis ki o artis hic bir zaman gerceklesmez
-----------------------------hocam top döngünün içine dahil ettim sonuç gene deişmedi çözemedim hala
-
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> /*(a^3+b^3+c^3)=abc bu eşitliği sağlayan 100 ile 1000 arasındaki tüm sayıları ekranda göstericek*/ int main() { int x,y,z,top,d,sum; for(top=101;top<1000; ){ x=(top)%10;//sayının birler basamağı alınıyor d=top/10;//top integırının değerini deiştirmemek için d değişkeninde işlemler yapılıyor y=d%10;//sayının onlar basamağı alınıyor z=d/10;//sayının yüzler basamağı alınıyor sum=x*x*x+y*y*y+z*z*z;//küpleri alınıp sum' a atanı if (sum==top){//eşitlik kontrol edilip sayı ekrana bastırılıyor printf("%d\n",top);} top++; } system("pause"); return 0; }
-
frt bunu yazdı:
-----------------------------geniuss bunu yazdı:
-----------------------------SinusX bunu yazdı:
onu dışarı at
-----------------------------hocam top döngünün içine dahil ettim sonuç gene deişmedi çözemedim hala
-----------------------------bırak topu unut sen sil o top++ yı