C Diskindeki İos Yedeğini Silme İşlemine İlişkin
-
Merhabalar,
iphone telefon üzerinden galerideki fotoğraflar eş zamanlı olarka pcye de kayıt ediliyor.
pc den sildiğimiz fotoğraf da telefondan siliniyor. haliyle bilgisayarın C sinde 300 mb yer kalıyor. biz bunu el D'ye de aktaramadık.
İphone'daki hangi ayarı kapatırsak pc den sildiğimiz vakit telefondan silinmez ? bundan emin olmadan bir şey de yapmak istemedik.
Neticeten, pc den silinince ios tan silinmesin istiyoruz.
ikincci bir talebimiz de C'deki yedekleri imkan var ise kolay yoldan D'ye nasıl atarız ?
telefondaki ayar da bu şekilde https://hizliresim.com/oohxxug
rapidhacker550 tarafından 24/Mar/26 18:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam amaç sadece fotoğraf ve video yedekleme ise telefonu kabloyla pc ye bağlayıp dosya yöneticisinden içine flashdiske girer gibi girin orada her ay için otomatik oluşturulmuş media klasörlerini göreceksiniz, bunları kopyalayın tamamdır. Bir sonraki ay yeni oluşturulmuş klasörü yedeklersiniz aynı şekilde.
Ya da şu yönteme bi bakın
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
Hocam amaç sadece fotoğraf ve video yedekleme ise telefonu kabloyla pc ye bağlayıp dosya yöneticisinden içine flashdiske girer gibi girin orada her ay için otomatik oluşturulmuş media klasörlerini göreceksiniz, bunları kopyalayın tamamdır. Bir sonraki ay yeni oluşturulmuş klasörü yedeklersiniz aynı şekilde.
Bu yöntemi bende kullanmistim. Ise yaramisti. C diski sismisti baya.
Yedekleme dizinini D ye refere ederek yer acabilmistim.
-
ister iphone kullanın ister android.
fotoğraf yedekleme için en büyük nimet google fotoğraflar. (cihazda ve itunes de icloud da yer kaplamadan cihazınız şişmeden yedekleme yapmak için en iyisi)
isterseniz dropbox veya lifecell gibi alternatifler de kullanabilirsiniz.
yedeklemeyi bulut a yaptığınız için ne pc de ne telefonda yer kaplamayacak yedeklemeler ( direk cihazın kendisini yedeklemek ) çok daha seri ve tasarruflu olacaktır.
6 ayda bir bulut depoalama verilerinizi indirip fiziki yedek alırsanız da istediğiniz yere oluşabilecek güvenlik risklerini de yok etmiş olursunuz.
-
PanxeR bunu yazdı
fotoğraf yedekleme için en büyük nimet google fotoğraflar. (cihazda ve itunes de icloud da yer kaplamadan cihazınız şişmeden yedekleme yapmak için en iyisi)
yedeklemeyi bulut a yaptığınız için ne pc de ne telefonda yer kaplamayacak yedeklemeler ( direk cihazın kendisini yedeklemek ) çok daha seri ve tasarruflu olacaktır.
6 ayda bir bulut depoalama verilerinizi indirip fiziki yedek alırsanız da istediğiniz yere oluşabilecek güvenlik risklerini de yok etmiş olursunuz.
hiçbir zaman buluta fotoğraf yedeklemem. hiç gerek yok internette yaymaya.
-
LynXMaSTeR bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
bende senin gibi düşünüyordum bir zamanlar 1 tb harddisk im içerisindeki tüm lise fotoğraflarım ile birlikte bozulup silinince (kimsede olmayan anılarım ile birlikte) aklım başıma geldi.
tek yedek her zaman risk.
fiziki yedek tek başına lazım olduğunda görseli bulmayı zorlaştırıyor.
bulut + fiziki yedek sayesinde 1. her an her yerde ulaşılabilir 2. güvenli saklama bir arada.
10 sene önce çektiğim bir araba fotoğrafını ''kırmızı araba'' yazarak anında bulabiliyorum.
telefonda da 0 mb yer kaplıyor.
Tabiki herkesin tercihi farklıdır.
PanxeR tarafından 25/Mar/26 14:41 tarihinde düzenlenmiştir -
PanxeR bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
bende senin gibi düşünüyordum bir zamanlar 1 tb harddisk im içerisindeki tüm lise fotoğraflarım ile birlikte bozulup silinince (kimsede olmayan anılarım ile birlikte) aklım başıma geldi.
tek yedek her zaman risk.
fiziki yedek tek başına lazım olduğunda görseli bulmayı zorlaştırıyor.
bulut + fiziki yedek sayesinde 1. her an her yerde ulaşılabilir 2. güvenli saklama bir arada.
10 sene önce çektiğim bir araba fotoğrafını ''kırmızı araba'' yazarak anında bulabiliyorum.
telefonda da 0 mb yer kaplıyor.
Tabiki herkesin tercihi farklıdır.
hocam silinmesini istemediklerini DVD ye yaz, onu çizmediğin sürece bozulmaz, verilerin ömür boyu kalır.
internete attığın hiçbir şey güvende değil.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
aynen hocam bu yöntemi gördüm ama benim isteğim pc den sileceğim ama telefondaki silinmesin.
-
rapidhacker550 bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
aynen hocam bu yöntemi gördüm ama benim isteğim pc den sileceğim ama telefondaki silinmesin.
eşzamanlama yapmayacaksın o zaman hocam. eşzamanlama yapınca iki tarafı da sürekli eşitlemeye çalışıyor. ilk dediğim şekilde manuel yedek alırsan, direkt dosya olarak depolamış olursun pc ye, diğer yöntemde ise telefonu yedekleme için kullanılabilir, yedekler kalır, telefondan silersin, daha sonra yedeği yüklediğinde yedeklediğin fotoğraflar gelir, ancak sonradan telefona eklenmiş varsa onlar gider tabi.
en temizi ilk yöntem, flash diskten aktarır gibi media dosyalarını pc ye aktarmak.
-
LynXMaSTeR bunu yazdırapidhacker550 bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
eşzamanlama yapmayacaksın o zaman hocam. eşzamanlama yapınca iki tarafı da sürekli eşitlemeye çalışıyor. ilk dediğim şekilde manuel yedek alırsan, direkt dosya olarak depolamış olursun pc ye, diğer yöntemde ise telefonu yedekleme için kullanılabilir, yedekler kalır, telefondan silersin, daha sonra yedeği yüklediğinde yedeklediğin fotoğraflar gelir, ancak sonradan telefona eklenmiş varsa onlar gider tabi.
en temizi ilk yöntem, flash diskten aktarır gibi media dosyalarını pc ye aktarmak.
işte hocam onu pc tam açmıyor ki ios olunca windowsta aptal saptal çalışıyor.
şimdi ben telefondan eş zamanalamayı kapatırsam veriler ne olacak
-
hocam iphone u windows pc ye usb den bağlayıp cihaza güven dedikten sonra flashdisk gibi çıkıyor bilgisayarımda, oradan içine girip media dosyalarını alabilirsin, başka dosyalar görünmüyor zaten, sadece video ve fotoğraflar yıl/ay ismiyle klasörlü halde duruyor. 3 yıllık fotoğraf varsa 36 ayrı klasör vardır.