C# Ftp Üzerindeki Accdb'e Bağlantı
-
C# da form ortamında ftp üzerinde bulunan bir access veri tabanına nasıl bağlanabilirim?
Provider = Microsoft.ACE.OLEDB.12.0 ; Data Source = ipadresi/bulunduğu_Klasör/veritabanı.accdb ; Persist Security Info = False
yaparak bağlanmaya çalışıyorum ama belirtilen yol bulunamadı diyor. veritabanı dosyasının izinlerini 777 yaptım. Visual Studio' da data kısmından eklemeye çalışınca veritabanını template klasörüne indiriyor ordan çalıştırmaya çalışıyor bu kez de ftpdeki veri tabanında güncelleme yapmıyor.
ftpdeki veri tabanına nasıl ulaşacam ekleme silme güncelleme yapacam ?
-
bi kere benımde ihtiyacım olmustu buna yapamayınca mssqle aktarmıştım dataları :D
Bakalım çözüm neymiş.
Cızık
-
bendeki hostta ta mysql paneli var dataları olmadı oraya aktaracam ama mysql öğrenecek vakit yok sorun orada :D
-
ipadresi/klasör demek, o klasöre aynı ağda isen ağ bağlantılarından bağlanıyormuş gibi bağlanmak demek...
kaldıki ftp bu şekilde dosya düzenleme işlemini desteklemez, yapmaya çalıştığın şey mantıksız...
mysql mssql gibi server bazlı bi veritabanı sistemi kullanman gerek.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------ipadresi/klasör demek, o klasöre aynı ağda isen ağ bağlantılarından bağlanıyormuş gibi bağlanmak demek...
kaldıki ftp bu şekilde dosya düzenleme işlemini desteklemez, yapmaya çalıştığın şey mantıksız...
mysql mssql gibi server bazlı bi veritabanı sistemi kullanman gerek.
-----------------------------hocam peki mappath gibi bir şey ile oluşturulamaz mı ?
-
ftp adı üstünde file transfer protocol sadece dosya transferi yapabilirsin.
istersen accdb yi pcne indir. değişikliği yap sonra yine ftypye at ftp download upload konusunda dökümanlarda çok yararlı dökümanlar var. sürekli bir projeyse sakın böyle bir işe girişme mssql yada mysql'e geç.
mappath olayı sadece kodun çalıştığı serverdaki gerçek yolu verir. mesela kod www.xxxxx.com da çalışıyor bile olsa mappath ile yol verdiğimzde "c:/domains/xxxxx.com/www/" şeklinde yol döner. kısacazı işini görmez :)
-
manglerman bunu yazdı:
-----------------------------ftp adı üstünde file transfer protocol sadece dosya transferi yapabilirsin.
istersen accdb yi pcne indir. değişikliği yap sonra yine ftypye at ftp download upload konusunda dökümanlarda çok yararlı dökümanlar var. sürekli bir projeyse sakın böyle bir işe girişme mssql yada mysql'e geç.
mappath olayı sadece kodun çalıştığı serverdaki gerçek yolu verir. mesela kod www.xxxxx.com da çalışıyor bile olsa mappath ile yol verdiğimzde "c:/domains/xxxxx.com/www/" şeklinde yol döner. kısacazı işini görmez :)
-----------------------------ftp yi ben mi yanlış kullandım anlamadım valla (: şimdi elimdeki acsess dosyasını hosta attım burada güncelleme değiştirme işlemi yapamaz mıyım?
-
dosyanın adresini ftp://kullanıcıadı:şifre@ftpadresi şeklinde göstersene denemek amaçlı??
-
UCANTENEKE bunu yazdı:
-----------------------------dosyanın adresini ftp://kullanıcıadı:şifre@ftpadresi şeklinde göstersene denemek amaçlı??
-----------------------------yok hocam yemedi :D halen uğraşıyorum microsoft msdn de de sordum ama cevap gelmedi hala :D
-
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------manglerman bunu yazdı:
-----------------------------ftp adı üstünde file transfer protocol sadece dosya transferi yapabilirsin.
-----------------------------ftp yi ben mi yanlış kullandım anlamadım valla (: şimdi elimdeki acsess dosyasını hosta attım burada güncelleme değiştirme işlemi yapamaz mıyım?
-----------------------------yapamazsın.
access'te remote connection yok. en azından şimdiye kadar bir tane örneğini bile bulamadım :)
ancak aynı pc de kodun yanında olması lazım
-
MySqlConnection bag = new MySqlConnection("Server=localhost;database=derstakip;user=root;password=");
MySqlCommand kmt = new MySqlCommand();
bağlanman için gerekn bu localhost yerine web sunucusuna yazıcaksın yardımcı olmazsa özel iletişime geçersin