folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# Ftp Üzerindeki Accdb'e Bağlantı

C# Ftp Üzerindeki Accdb'e Bağlantı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

C# da form ortamında ftp üzerinde bulunan bir access veri tabanına nasıl bağlanabilirim?

Provider = Microsoft.ACE.OLEDB.12.0 ; Data Source = ipadresi/bulunduğu_Klasör/veritabanı.accdb ; Persist Security Info = False 

yaparak bağlanmaya çalışıyorum ama belirtilen yol bulunamadı diyor. veritabanı dosyasının izinlerini 777 yaptım. Visual Studio' da data kısmından eklemeye çalışınca veritabanını template klasörüne indiriyor ordan çalıştırmaya çalışıyor bu kez de ftpdeki veri tabanında güncelleme yapmıyor. 

ftpdeki veri tabanına nasıl ulaşacam ekleme silme güncelleme yapacam ?

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

bi kere benımde ihtiyacım olmustu buna yapamayınca mssqle aktarmıştım dataları :D

Bakalım çözüm neymiş. 

Cızık

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

bendeki hostta ta mysql paneli var dataları olmadı oraya aktaracam ama mysql öğrenecek vakit yok sorun orada :D 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

ipadresi/klasör demek, o klasöre aynı ağda isen ağ bağlantılarından bağlanıyormuş gibi bağlanmak demek...

kaldıki ftp bu şekilde dosya düzenleme işlemini desteklemez, yapmaya çalıştığın şey mantıksız...

mysql mssql gibi server bazlı bi veritabanı sistemi kullanman gerek.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

ipadresi/klasör demek, o klasöre aynı ağda isen ağ bağlantılarından bağlanıyormuş gibi bağlanmak demek...

kaldıki ftp bu şekilde dosya düzenleme işlemini desteklemez, yapmaya çalıştığın şey mantıksız...

mysql mssql gibi server bazlı bi veritabanı sistemi kullanman gerek.

hocam peki mappath gibi bir şey ile oluşturulamaz mı ? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

ftp adı üstünde file transfer protocol sadece dosya transferi yapabilirsin.

istersen accdb yi pcne indir. değişikliği yap sonra yine ftypye at ftp download upload konusunda dökümanlarda çok yararlı dökümanlar var. sürekli bir projeyse sakın böyle bir işe girişme mssql yada mysql'e geç.

mappath olayı sadece kodun çalıştığı serverdaki gerçek yolu verir. mesela kod www.xxxxx.com da çalışıyor bile olsa mappath ile yol verdiğimzde "c:/domains/xxxxx.com/www/" şeklinde yol döner. kısacazı işini görmez :)

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

manglerman bunu yazdı:

istersen accdb yi pcne indir. değişikliği yap sonra yine ftypye at ftp download upload konusunda dökümanlarda çok yararlı dökümanlar var. sürekli bir projeyse sakın böyle bir işe girişme mssql yada mysql'e geç.

mappath olayı sadece kodun çalıştığı serverdaki gerçek yolu verir. mesela kod www.xxxxx.com da çalışıyor bile olsa mappath ile yol verdiğimzde "c:/domains/xxxxx.com/www/" şeklinde yol döner. kısacazı işini görmez :)

ftp yi ben mi yanlış kullandım anlamadım valla (: şimdi elimdeki acsess dosyasını hosta attım burada güncelleme değiştirme işlemi yapamaz mıyım?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

dosyanın adresini  ftp://kullanıcıadı:şifre@ftpadresi şeklinde göstersene denemek amaçlı??

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

UCANTENEKE bunu yazdı:

dosyanın adresini  ftp://kullanıcıadı:şifre@ftpadresi şeklinde göstersene denemek amaçlı??

yok hocam yemedi :D halen uğraşıyorum microsoft msdn de de sordum ama cevap gelmedi hala :D 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:

manglerman bunu yazdı:

ftp yi ben mi yanlış kullandım anlamadım valla (: şimdi elimdeki acsess dosyasını hosta attım burada güncelleme değiştirme işlemi yapamaz mıyım?

yapamazsın.

access'te remote connection yok. en azından şimdiye kadar bir tane örneğini bile bulamadım :)

ancak aynı pc de kodun yanında olması lazım

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

MySqlConnection bag = new MySqlConnection("Server=localhost;database=derstakip;user=root;password=");

MySqlCommand kmt = new MySqlCommand(); 

bağlanman için gerekn bu localhost yerine web sunucusuna yazıcaksın yardımcı olmazsa özel iletişime geçersin

arbeit macht frei
Toplam Hit: 4462 Toplam Mesaj: 24