C# İle Mysql'e Bağlanırken;
-
C# ile Mysql'e bağlanıp veri alışverişi yapmak istiyorum. Local'de çalışırken sorun yok fakat. Webserver'a geçerken adres kısmına ne yazacağımı bulamadım :) Aşağıdaki "server=localhost" kısmına ne yazmam gerek?
MySqlConnection bag = new MySqlConnection("Server=localhost;database=program;user=root;password=");
-
bu site sana tüm veritabanı sağlayıcıların connectionstringleri hakkında yardımcı olur .)
http://www.connectionstrings.com/mysql
edit connection stringinde bir problem görülmüyor.. server kısmına da sunucunun ip adresini yazman lazım. bu bilgi hostundaki panelde olması gerekli?
unbalanced tarafından 21/Şub/13 16:10 tarihinde düzenlenmiştir -
using System;
Yigit tarafından 21/Şub/13 16:35 tarihinde düzenlenmiştir
using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; using System.Windows.Forms; using MySql.Data.MySqlClient; namespace yigitdem { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { try { MySqlConnection baglan = new MySqlConnection("Server=95.173.190.231;database=yigitdem_c;user=yigitdem_cuser;password=tahribat"); MySqlCommand kmt = new MySqlCommand(); baglan.Open(); kmt.ExecuteNonQuery(); baglan.Close(); MessageBox.Show("Bağlandım"); } catch (Exception) { MessageBox.Show("Olmadı"); } } } } -
böyle yapınca bağlanamıyorum.
-
Webde mysql ile host ayrı sunucularda mı?
Yoksa aynı makinede mi?
-
aynı makine olması lazım. Kendi Reseller'ıma bağlanıyorum
-
verdiğin bilgiler doğru mu hocam? ben uzaktan bağlanmaya çalışayım bi. eğer orda vermemişsen pm den yollar mısın deneyeyim..
koddaki verilerle denedim bağlanamdı.
-
Bilgiler doğru :) Bi yerde yanlış yapıyorum ama nerde :)
panelde ip adres
böyle görünüyor.
-
MySQL'i dışarıya açman gerekecek birde.
-
SPY-CX5 bunu yazdı
MySQL'i dışarıya açman gerekecek birde.
Bundan kasıt; http://img40.imageshack.us/img40/4898/fb64153b35f74641a39822c.png
bu ise bunu da yaptım :/
-
konu takip.