folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C İle Programlama Yardım



C İle Programlama Yardım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2009
    Erkek

    Merhaba bayanlar baylar ben bilgisayar mühendisliği ögrencisiyim ve yeni olarak C ile programlama ya basladım bana yardım eli uzatın bi ödevim var bu konuda bana algoritma veya ödev hakkında fikir kod için yardım edebilirmisiniz http://ibayram.etu.edu.tr/bil114/hafta1_odev.pdf ödevim bu şimdiden teşekkür ederim.


    Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    hocam kod olarak değilde

    algoritma olarak yardım edeyim önce random  fonksiyonu ile sayılar atıcaksın bunları bi dizide tutacaksın ve bir döngü içinde sayıların aynı olp olmadığını kontrol ettirceksin. eğer aynı ise random fonksiyonunu tekrar çağıracaksın. sonra bu diziyi yazdıracaksın ekrana son olarak da dizinin tuttuğu değerleri parametre alan for döngüsü ile histogram da /n kullanarak '*' yazdırabilirsin kolay gelsin. 


    4641544948---53415249544153
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Coiner
    Coiner's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2010
    Erkek

    hocam bu ara herkesin final sınavları var kimse yardım etmiyor . Benimde 2 gün sonra ödev teslim etmem lazım kimse elini uzatmadı kendi çabamla da biyere kadar ...


    http://www.cengizaktas.com.tr
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2009
    Erkek

    Coiner bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam bu ara herkesin final sınavları var kimse yardım etmiyor . Benimde 2 gün sonra ödev teslim etmem lazım kimse elini uzatmadı kendi çabamla da biyere kadar ...


    -----------------------------

    Olur hocam ben şansımı deneyim istedim ugrasılsa baya yapılabilir de hem yeniyim hemde vakit sıkıntısı var dedim olursa olur =)


    Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2009
    Erkek

    kont239 bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam kod olarak değilde
    -----------------------------
    hocam kod olarak değilde derken ? =)


    Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mayıs/2011
    Erkek

    gece gece sıkılıyordum dur yapayım hocam :D

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    DeadLyShadoW bunu yazdı:
    -----------------------------

    kont239 bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam kod olarak değilde
    -----------------------------
    hocam kod olarak değilde derken ? =)


    -----------------------------

    ilk yazdığım yarım çıkmış netten dolayı düzelttim ;)


    4641544948---53415249544153
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2009
    Erkek

    ucenmi bunu yazdı:
    -----------------------------

    gece gece sıkılıyordum dur yapayım hocam :D

     


    -----------------------------
    hocam yaparsan elin dert görmesin ya büyük adamsın derim bak =)


    Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2009
    Erkek

    kont239 bunu yazdı:
    -----------------------------

    DeadLyShadoW bunu yazdı:
    -----------------------------

    kont239 bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam kod olarak değilde
    -----------------------------
    hocam kod olarak değilde derken ? =)


    -----------------------------

    ilk yazdığım yarım çıkmış netten dolayı düzelttim ;)


    -----------------------------

    en kötü ihtimal senin algoritmandan giderim dostum iyisin bence dogru algoritma =) eyv saolasın =)


    Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mayıs/2011
    Erkek

    yanlış mesaj

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mayıs/2011
    Erkek

    DeadLyShadoW bunu yazdı:
    -----------------------------

    ucenmi bunu yazdı:
    -----------------------------

    gece gece sıkılıyordum dur yapayım hocam :D

     


    -----------------------------
    hocam yaparsan elin dert görmesin ya büyük adamsın derim bak =)


    -----------------------------

    hocam aslında direk kodları yazacaktım ama sana işin mantığını anlatmam daha doğru olur.

    şimdi gelelim mantığına işin:

    şimdi senin öncelikle random sayı üretebilmen lazım bunun için dosyana stdlib.h dosyasını include et. şimdi bu kütüphane sayesinde c içindeki rand() fonksiyonunu kullanabileceksin. kullanımını bir örnekte gösterecek olursam.

    int sayi;

    sayi = rand();

    bunu böyle yazarsan integer bir sayı üretir ama senin 1 ile 6 arasında bir sayı üretmen lazım işte bunun için bunu şu şekil kullanmalısın.

    int sayi;

    sayi = (rand()%6)+1;

    buradakini kullanırsan sana 1 ve 6 aralığında random sayı üretir burdaki %6 nın nedeni rand() fonksiyonunun üreteceği integer herhangi bir sayının modunu alıyoruz böylece sayımız 0 ve 5 aralığında oluyor. e sen 1 ve 6 istemiştin işte bunun için +1 dedik.

    şimdi gelelim 20 tane rastgele sayı oluşturup bunların her birinin kaçardefa geldiğini bulmaya

    öncelikle for yapısını kullanman gerekiyor ve ayrıca her sayını tutman içi 6 elemanlı bir dizi tanımlayacaksın ve bütün elemanların ilk değerlerini 0 yapacaksın

    bunu şöyle yaparsı:

    int zar[6] = {0,0,0,0,0,0};

    şimdi gelelim for yapımıza sen 20 defa üreteceğinden for 20 defa çalışacak ve for her döndüğünde üretilen sayının değerine göre zar dizisinde o üretilen sayının değeri bir arttırılacak. sayının değerine göre arttırma işleminide switch case yapısıyla yapacağız.

    yapımıza gelirsek kısaca şöyle olacak:

    int sayi;

    for(int i = 0;i<20;i++){

    sayi = (rand()%6)+1;

         switch(sayi){

         case 1:

               zar[0]++;

               break;

         case 2:

               zar[1]++;

               break;

         case 3:

               zar[2]++;

               break;

         case 4:

               zar[3]++;

               break;

         case 5:

               zar[4]++;

               break;

         case 6:

               zar[5]++;

               break;

         }

    }

    artık elinde hangi sayıdan kaç defa geldiği zar dizisinin içinde mevcuttur ekran çıktısınıda elindeki bu değerlere göre yapman gerekiyor.

    umarım senin için yararlı olur

Toplam Hit: 1069 Toplam Mesaj: 14