folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C++ Kaynak Kodlarina Nasil Ulasabilirim



C++ Kaynak Kodlarina Nasil Ulasabilirim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bayrak
    Bayrak's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek

    Abiler, bende kucuk bir program var ve bu programin C++'la yazildigina eminim.Benim sorunum su; bu programin kaynak kodlarini nasil gorebilirim?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    bahsettiğin işlem decompile... günümüz compilerlarının %99 unda compile edildikden sonra kodlarını tekrar çıkarman mümkün değil. bu çok eski vbasic qbasic lerde oluodu C de falan hiç böyle bi olay yok(bildiğim kadarıyla)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bayrak
    Bayrak's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek

    Ulan harbidende boyle bisey imkansiz gibi yaw...Iki gundur okumadigim dokuman girmedigim forum kalmadi...yok, yok...


    Neyse ir2, cevabin icin tesekkurler ustad

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkzeuS
    TurkzeuS's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek
    Programı ver, belki fikir yürütüp kaynak kodlarına yakın değerlendirmelerde bulunabiliriz.

    Ey Türk İstikbalinin Evladı..! ... Muhtac olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkonur
    mkonur's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek

    dostum bu çok basit:


     inndir.com'da bulabilirsin!!!


    bir sürü hazır kod falan var


    hayat tarafından banlanmış kişi!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zombieone
    zombieone's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek
    asm ye dönüştüren decompilerlar var ama hex içerik çok fazla. baba gibi assembly bilsende için den çıkmak  çok zor..

    Ölüler ağlıyor
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanskaans
    kaans
    kaans's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2003
    Erkek

    ASPack gibi sıkıştırma programlarıyla sıkıştırılıp boyutu küçültülen exelerin içeriğini ne yazıkki göremiyoruz,   DeDe adlı debug programıyla sıkıştırılmayan exelerin eventlerini görmen mümkün


     


    Software Developer
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    ir2 bunu yazdı:


    bahsettiğin işlem decompile... günümüz compilerlarının %99 unda compile edildikden sonra kodlarını tekrar çıkarman mümkün değil. bu çok eski vbasic qbasic lerde oluodu C de falan hiç böyle bi olay yok(bildiğim kadarıyla)


    evet eskiden vardı ancak C de bende yeni duydum bencede yok..www.programala.com sitesine bir git araştır

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek

    Bu mümkün. Her haliyle mümkün. Fakat bunu üretmek için komutların kullandığın compiler'da nasıl derlendiği hakkında bilgiye sahip olmak gerekiyor. Daha sonra benzer assembly'ye ulaştığında o komutu verecek. AMa tabiki değişken isimlerine kadar ulaşmayı beklemeyin. imkansız olan o. Fonksiyon isimleri  Exe dosya içinde saklanıyor. Fakat değişkenler adres olarak saklanıyor. Hexworkshop'ta deneyebilirsiniz.


    Böyle birşey yapmak mümkün ama bunu yapana kadar araştırma yapıp aynı programı oluşturmak tabiki çok daha mantıklı..


    Düşünüyorum, o halde varım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    truvaa
    truvaa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    prorat hangı dille yazıldı acaba sımdı merak ettım...

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_albatros
    code_albatros's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    sevgili kardeşim sanırım programlama hakkında biraz bilgiye ihtiyacın var


    1 senin yazdığın kaynak kod derlendikten sonra *.obj haline sonrada *.exe haline gelir exe kod tamamen makina dili olduğu için açınca binary kod tümceleri görürsün


    2 ama dediğin sey eskiden beri varolan bir olay ve inan benimde cok istediğim bir sey


    bunun için bu aralar DEV C++ yada ASIL DİLİYLE LINUX DERLEYICISI OLAN GCC GPP G++ nın decomplierini yazmaya çalışıyorum complierin kaynak kodları elimde olduğu için decompliere çevri yapmam kolaylaşıyor ( 3.5 aydır uğraşıyorum artık ne kadar kolay olduğunu sen düşün) ama sonuçta yapsam bile onlar bir sonraki linux çekirdeğine daha farklı bir derleyici paketi yerleştirecekler ve sonuçta onca emeğim boşa gidecek (bunu bilmekten nefret ediyorum )


    ha  bide şu var firmalar genellikle derleyici paketlerini satın aldıklarını düşünürsek (çoğunlukla os olarak windows için kod yazılıyor visual c++ derleyici paketinin decomplierini yazarsak eminim bir çok programın açığını cok basit bir şekilde buluruz )bu arada unutmamak lazım her yıl 7 ayda microsoft firması (bill amcam (kendisini çok severim ın firması ))  derleyicinin versiyonunu bir yükseltiyor bunuda aşmamız lazım zor ama tek kişi ile değil bir grup olarak yapılabilir. mesela 1 grup visual c++ nın kaynak kodunu çalacak 2 grup kaynak kodu okuyup decomplier yazacak 3 grup sezdirmeden exe dosyalara ulaşacak ve decomplierini yazdığımız derleyici paketinin exelerini bulacak sonra 4 grup kodları inceleyecek  açıkları bulacak VE SİSTEMLER BOYUN EĞECEK VAY BE NE HAYAL KURDUM AMINA KOYİM


    yazık olmuş
Toplam Hit: 2121 Toplam Mesaj: 13