folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder C# Kontrollerin Panelde Hizalanması



C# Kontrollerin Panelde Hizalanması

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Erkek

    Merhaba Arkadaşlar;

    Formda panelde bulunan labellerin texleri değiştiği zaman doğal olarak hizalamaları bozuluyor. Labelin textine "Ali" de yazsa "HACI AHMET OĞLU ALİ" de yazsa hizalamada ortalamasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim form üzerinde?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Erkek

    oha forograf ne kdr büyük çıkmış :D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Erkek

    konu biraz acil arkadaşlar bilgisi olan veya öneride bulunacak kimse yokmu?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2007
    Erkek

    Pc ye format attım daha studio yu kurmadım ama textBox1.TextAlign özelliği vardı sanırım onu kullanmayı denedin mi _?

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Erkek
    coder2 bunu yazdı

    Pc ye format attım daha studio yu kurmadım ama textBox1.TextAlign özelliği vardı sanırım onu kullanmayı denedin mi _?

    Evet textalign ve imagealign özelliğini denedim olmadı maalesef 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2007
    Erkek

     lbl.TextAlign = ContentAlignment.BottomCenter;  denesene bi ya da propertiesden textalig ni düzenle

     

    coder2 tarafından 15/Eki/15 18:32 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Erkek
    coder2 bunu yazdı

     lbl.TextAlign = ContentAlignment.BottomCenter;  denesene bi ya da propertiesden textalig ni düzenle

     

    Denedim hocam text uzunluğu değişince maalesef ortalı olmuyor :(

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lazz
    lazz's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ekim/2007
    Erkek

    bırde textboxları manuel boyuta getırıp panelın boyu kadar buyutup text alıgn de center yapmayı denermısın

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MagaraAdami
    MagaraAdami's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2015
    Erkek

    Label yerine textbox ekle panel boyutunda. Text align center yap ve border sil. Enable olarakta false yap. 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Erkek
    MagaraAdami bunu yazdı

    Label yerine textbox ekle panel boyutunda. Text align center yap ve border sil. Enable olarakta false yap. 

    Denedim textbox ile oluyor ama o formu yazdırınca textbox içinde çıkmaz değil mi? Yani sadece içindeki text çıktıda görünmeli?

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MadJack
    MadJack's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2014
    Erkek

    Ortalama işlemini label'ın içeriği değiştikten sonra yapsan olabilir. İlgili label'da onTextChanged gibi bi event olması lazım(adını yanlış hatırlıyor olabilirim), onun içinde @coder2 nin verdiği kodu denersen olur diye tahmin ediyorum.

Toplam Hit: 556 Toplam Mesaj: 19
c# hizalama