folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C++ Öğrenmek İstiyorum



C++ Öğrenmek İstiyorum

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    derya
    derya's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2003
    Dişi
    Forum katılımcılarına Merhaba!
    Ben C++ öğrenmek için yola çıkmış biriyim. Elimde sadece 2 kitap var:
    1. Nesneye Yönelik Programlama_Yalçın Özkan-Alfa Yayınları
    2- C/C++ Programcının Rehberi_Chris H.Pappas, William H.Murray-Sistem Yayıncılık
    Elimdeki program, Microsoft Visual C++ 6.0
    Daha yeni olduğum ve elimdeki kitaplarda da yazmadığı için, bilenlere göre basit bir sorum var: Programı açtığımda, yazarların verdiği c++ kodlarını yazıp bunları önizleme olarak görmek istiyorum. Programı açıp NEW diyorum. Karşıma çıkan tabloda değişik formatlar var. Active Server Page, C++ Source File gibi seçenekler var. Hangi formatı seçmeli ve kodlarımı hangisinde yazmalıyım. Önizleme için menüde bir seçenek bulamadım. bu nasıl yapılacak. Şimdilik bunu öğrenmek istiyorum. Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Guest_X
    Guest_X's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2003
    Erkek
    Selam,
    Visual C++ da genelde once bir proje olusturulur ve gerekli dosyalar bu projeye ilave edilir. Denemek istedigin kaynak kodlar verdigin kitaplardan ise bunlar buyuk ihtimalle basit konsol uygulamalaridir. Bunun icin once New Project"den Console Aplication secenegini kullanarak projeyi olusturabilirsin. Eger isaretliyse MFC destegini iptal etmelisin ve Projeni Blank olarak secmelisin. Proje olusturulduktan sonra buna New File"dan gerekli olan header yada cpp dosyalarini olusturup ilave edebilirsin. Bendeki 7 surumu oldugu icin,6 surumunde tam olarak nasil yapman gerektigini su an hatirlayamiyorum. Ama yazdiklarim ise yaramaz ve baska cevap veren olmadigi taktirde buraya not dusersen tam olarak nasil olduguna bakip yazabilirim.
    Kolay gelsin.

    Onu da Sonra Yazarim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    derya
    derya's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2003
    Dişi
    Merhaba,
    Proje açmayı ve .cpp dosyası açmayı öğrendim. Kitaptan verilen kısa örnekler vardı, onları da yazdım. Execute yaptım. MSDOS modunda gördüm. Bu oldu. Başlangıçtayım henüz. Bundan sonrası için, çalışıyorum ama bayağı yorucu ve emek istiyor. Nasıl çalışmamı önerirsin? Yada önce nereden başlamalıyım. Kutap karışık gidiyor çünkü.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicassianhorserider
    cicassianhorserider's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Nisan/2003
    Erkek
    belki dil tutmaz,

    ama burda güzel güzel ögretiyorlar, anlamassanda dilini, bagri bakarsin, hangi comutlarla basliyor ilk

    http://www.tutorials.at/html/c01.html

    burda örenkde veriyorlar ha bide birsey daha var

    bunlarda sorun oldumu? }{ ?

    eger bunu yapamiyorsan } CtrlGR + 0 bas

    kolay gelsin, kesin ´basarirsin ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Guest_X
    Guest_X's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2003
    Erkek
    Selam,

    Senin de yazdigin gibi bu is zor degil ama emek ve zaman isteyen bir is. Bunun icin vakit ayirabileceksen, cok acelen yoksa her seyin bir anda olmayacaginin farkindaysan ve olsun diyede her gun bir seyler yapabiliceksen ogrenmemen icin hic bir sebep yok demektir. Her insanin kendine gore bir ogrenme yontemi vardir. Eskiden bu ise baslayanlar kaynak eksikliginden yakinirdi, simdi ise farkinda olmadan kaynak bollugu icinde boguluyorlar, ayni seyleri tekrar etmekten bir yere varamiyor yerlerinde sayiyorlar. Benim gosterecegim yol belki bende ise yaramis olabilir ama sana faydasi olurmu bilemem, ben yine de bir seyler yazayim.
    1. Internet"den indirecegin tutorial"ler yada kaynak kitaplar icerik acisindan hemen hemen ayni seyleri sunuyorlar. 3 tanesini yada 30 tanesini bitirmis olman sana fazladan bir sey kazandirmaz. Bence onemli olan baslangic asamasi icin iyi yada kotu bir kac tanesini bulup bunlari roman okur gibi okuman. Ilk hedefin program yazmak degil, okudugun kaynak kodlarini anlayacak duzeyde fikir sahibi olmandir.
    2. Bir cok derleyicinin yardim dosyalari insanin baska hic bir yerde bulamayacagi kalitede bilgi ve ornek kaynak kodlari icerir ama nedense cogu kisi bunlara bakmaya usenir ve elinin altinda olani daha uzaklarda arar. Ozellikle senin kullandigin Visual C++ 6.0 bu konuda bence gercek bir hazine icerir. MSDN desteginide yuklediysen ve kullanabiliyorsan bence ikinci yapman gereken bunlari incelemek, sana sunulan kaynak kodlarini derleyip uzerinde calismak ve kafana estigi gibi bu kodlar uzerinde oynamak istedigin baska sekillere sokmak olmali.
    3. Yazilim konusunda deneyimin olup olmadigini yazmamissin. Eger daha once baska bir programlama dili ile uygulama gelistirmediysen ve c++ da artik kendi basina bir seyler yapmaya basladiysan sana en onemli tavsiyem veri isleme teknikleri ve algoritma kurulumu konusunda ciddi bir kac kaynak temin edip bunlari iyice incelemen olacak.
    4. Son olarakta sunu yazabilrim ki, artik bir cok ciddi programin kaynak kodlari acik ve internet uzerinden dagitilmaktadir. Hazirlanmakta olan bir cok proje icin olusturulan gruplarin calismalari internet uzerinden takip edilebilmektedir.Bu gruplardan birine katilmani yada calismalarini takip etmen sana hem yazilim teknigini gelistirmen, hem bir cok seyden zamaninda haberdar olman ve en onemlisi bir projenin nasil tasarlanip, hazirlanip ve uygulamaya gecirildigi konusunda fikir sahibi olmanda cok yardimi olacaktir. Bunu yapmaktan hic cekinme ve yapmakta da gec kalma derim cunku baslarda ne olup bittigi konusunda bir fikir sahibi olamasanda zamanla her seyin yerine oturdugunu fark edeceksin.

    Perl, C, C++ ve Java konularindan birine yeni basladim, yada bunlardan birini zaten biliyorum bir digerine gecmek istiyorum bu gecis asamasi icin uygun kaynak kod, tutorial yada eBook sikintisi cekiyorum yada bu konularda aradigim seyi biliyorum ama bulamiyorum ( Bunun icin tabiki garanti yok )diyen ardaslar eger zaman bildirirlerse bunlari benden acacagim ftp araciligi ile indirebilirler. eBook ve Tutorial"ler ingilizce ve almanca.

    Onu da Sonra Yazarim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    derya
    derya's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2003
    Dişi
    Merhaba,
    Sağolun. {}[]yapabiliyorum, bir sorun yok.
    Guest_X arkadaşada ayrıca teşekkür ederim. Hiç programlama deneyimim yok. İlk defa böyle bir işe girişiyorum. Haklısın, işin kodlarından çok mantığı önemli aslında. Mantığını tam olarak kavrayabildiğimi söyleyemem. Home Site programını kullanıp web sitesi yaparken aynı şekilde kodlarla iş yapıyorsun, sanırım aynı mantık ama içerik farklı. Progralama elbetteki daha zor. Çok basit, zamanını almayac şekilde bana işin mantığını anlatabilir misin? Sorum çok zor değildir umarım.
    Görüşürüz, selamlar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prefetch
    prefetch's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek
    eğer c++ diline yeni giriyorsan visual c++ ile girmen biraz zahmete sokacaktır seni. ilk başlangıçta pek tavsiye edilmiyor. nedeni ise C++ ye öncelikli hakim olup bir süre borland c++ builder tarzı bir derleyici ile çalışman seni visual c++ için daha iyi hazırlayacaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo
    abi bedava dokuman yeri bilen bana iletsin
    Ramsofttr@hotmail.com

    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
    prefetch katılıyorum.Başlangıç için borland c++ iyidir ama visual c++ yerini tutmaz.

    Bende merak için C++ öğrendim ama ne zaman bir proje tasarlamaya kalksam hemen Visual Basic veya Delphi ye sarılıyorum.Çok daha kolay ve hızlı.
    Bence bu saatten sonra C++ öğrenmek anlamsız.
    Onun yerine nesnel tabanlı C#,j# veya delphi tavsiye ederim.Öğrenmesi ve proje geliştirmesi çok daha kolay ve pratik.

    Birde tavsiye olarak, tek bir proglama mantığında uzmanlaşmaya çalış.Örneğin veritabanı,network, grafik(3D).Örneğin ben vb"de çok iyi db projeleri geliştiriyorum ama hiç vb"nin çizim toolslarını kullanmadım ve directx bi haberim.Her konuyu aynı anda öğrenmeye kalkma sakin.Aksi halde her konu hakkında biraz bilgin olur ama hiçbirinde tam anlamda uzmanlaşamazsın.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLpina
    aLpina's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek
    harbiden görüldügü gibi koaly degil bencede borland ile baslaman daha iyi olur direk visual kasabilir seni ve ilk baslarda ufak tefek yazilimlardan basla c++ kütüphanesinin filan ne işe yaradını cin cout fout bu terimlerin nelere yaradını filan örenmeye bak ne bilim döngüleri kap cabala bir anda olmaz

    (½x½-¼+1+½-2+½)²y(4x½-2)²x³¼=0
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trbigbang
    trbigbang's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek
    abicim bence c++ program yazmak istiyorsan Borlan C++ kullanmalısın

    KANLA ALINAN TOPRAKLAR KANLA VERİLİR
Toplam Hit: 6170 Toplam Mesaj: 13