folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder C# OOP Classlarla İlgili Çok Basit Bir Soru



C# OOP Classlarla İlgili Çok Basit Bir Soru

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2014
    Erkek

    Sorun çok basit.
    Form1 adlı classtan yeni oluşturduğum Rectangle adlı class'a erişip içerisindeki herhangi bir fonksiyonu çalıştırıyorum. AMA
    Rectangle adlı classtan Form1 tipinde bir obje oluşturup label1.text / textboxt.text / this.text gibi komutları kullanamıyorum. Farkedebildiğim komutlar bunlar. Elbette daha fazlası vardır.

    Bu sorunun sebebi nedir ? Nasıl çözerim ? yardım lütfen :D

    label1'in modifiers kısmından public olarak değişimini sağladım. 


    Yiğit Bin Gün Yaşar , Fırsat Bir Gün Düşer.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    Hocam 2.kez Form1 isimli sınıftan bir nesne yarattığında artık farklı bir Form1 nesnesi yaratmış oluyorsun. Program başladığında ekranında gözüken Label , textbox vs bunlar program ilk kez çalıştığında yaratılan Form1 in veri elemanları.

    Sen sonra başka bir nesne yaratıyosun bu sefer o nesnenin elemanlarını değiştirmiş oluyorsun.

    Yaptığın değişiklikleri görmek için frm.Show() yaz 2. bi form çıkar ekrana muhtemelen o zaman işte o textbox yada label da yapmış olduğun değişiklikleri görebilirsin.

     

    Hannibal_King tarafından 28/Oca/18 04:26 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2014
    Erkek

    Peki hocam ne yapmam lazım ? 

    frm.Show(); dediğim zaman bahsettiğin yeni form açıldı ve yaptığım değişiklikleri gördüm. Ama ben hali hazırda kullandığım penceredeki değişiklikleri görmek istiyorum (:

    Yani Form1'in objesinin adı ne ? Nasıl erişicem ona ben bilmiyorum bunu.

    C++'ta ClassAdi::FonksiyonAdi(); şeklinde erişiyordukta c# kastı biraz :D

    GodKlaus tarafından 28/Oca/18 12:28 tarihinde düzenlenmiştir

    Yiğit Bin Gün Yaşar , Fırsat Bir Gün Düşer.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Hocam çorba olmuş o kod :) . Tam olarak ne yapmak istiyorsun. Yani aynı formun içinde label1 in text ini değiştirmek için neden farklı class a gidiyorsun? Mantığı kurabilirsem daha net cevap verebilirim :)


    Titanyumun gücü adına!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı

    Hocam çorba olmuş o kod :) . Tam olarak ne yapmak istiyorsun. Yani aynı formun içinde label1 in text ini değiştirmek için neden farklı class a gidiyorsun? Mantığı kurabilirsem daha net cevap verebilirim :)

    +1


    Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Mühendisi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgasen
    tolgasen's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2009
    Erkek

    Hocam sen yeni form oluşturuyorsun, oluşturduğun formun elemanını değiştiriyorsun. O sebeple mevcut form değişmiyor.

    Mevcut formu değiştirmek için yeni form oluşturmana gerek yok ki. Açıkçası arkadaşların dediği gibi kod çorba olmuş. :)


    ¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2014
    Erkek

    Edit : 

    Form1'deki herhangi bir listbox label textbox button cart curt bir nesneye FARKLI BİR CLASS'TAN nasıl erişicem ? 

    Olay tamamen bu :D

    GodKlaus tarafından 28/Oca/18 15:15 tarihinde düzenlenmiştir

    Yiğit Bin Gün Yaşar , Fırsat Bir Gün Düşer.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2014
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı

    Edit : 

    Form1'deki herhangi bir listbox label textbox button cart curt bir nesneye FARKLI BİR CLASS'TAN nasıl erişicem ? 

    Olay tamamen bu :D

    yazmissin zaten hocam.

    http://bfy.tw/GHu2

     

     

    herlocksholmes tarafından 28/Oca/18 15:26 tarihinde düzenlenmiştir

     
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif Esra
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    Hocam sen turetmemiş yeni bir instance yaratmişsin. türeme icin soyle olmali :

     

    class Rectangle : Form1
    {

    public Rectangle()

    {

    this.label2.Text = DateTime.Now.ToString();

    }

    }


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. || Kişisel : Http://blog.rakkoc.com // Kurumsal : http://www.Yoroca.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2014
    Erkek

    hala sorunu çözemedim. Bir allahın kulu yok mu şu kodu yazıpta halledeceksin diyen :D

    edit : bu kodu yazdım düzeldi 

    Form1 mainForm = (Form1)Application.OpenForms[0];
    GodKlaus tarafından 28/Oca/18 18:38 tarihinde düzenlenmiştir

    Yiğit Bin Gün Yaşar , Fırsat Bir Gün Düşer.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Hocam aslında benim demek istediğim buttonun click eventinda label1 e erişebilirsin zaten. label1.text yapınca istediğini yaparsın zaten. Neden tekrar class a gidiyorsun? Anlamadığım nokta bu. OOP ta böyle bir şey değil :(. Rectangle classın form1 bağımlı. Form1 in rectangle bağımlı. Bağını koparmaya çalışıyor kodlar kendi kendine :)

    Yazilimci tarafından 28/Oca/18 21:32 tarihinde düzenlenmiştir

    Titanyumun gücü adına!!!
Toplam Hit: 714 Toplam Mesaj: 18
c# oop class