folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder C# OOP Classlarla İlgili Çok Basit Bir Soru



C# OOP Classlarla İlgili Çok Basit Bir Soru

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2014
    Erkek

    Sorun çok basit.
    Form1 adlı classtan yeni oluşturduğum Rectangle adlı class'a erişip içerisindeki herhangi bir fonksiyonu çalıştırıyorum. AMA
    Rectangle adlı classtan Form1 tipinde bir obje oluşturup label1.text / textboxt.text / this.text gibi komutları kullanamıyorum. Farkedebildiğim komutlar bunlar. Elbette daha fazlası vardır.

    Bu sorunun sebebi nedir ? Nasıl çözerim ? yardım lütfen :D

    label1'in modifiers kısmından public olarak değişimini sağladım. 


    Hey sen !. Konuların altına polemik yaratacak cevaplar yazıyorsun. Evet yazıyorsun. Yazma.. İşe yaramayacaksan git işe yarayan konularda kendini geliştir. Ot geldin sap gitme...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    Hocam 2.kez Form1 isimli sınıftan bir nesne yarattığında artık farklı bir Form1 nesnesi yaratmış oluyorsun. Program başladığında ekranında gözüken Label , textbox vs bunlar program ilk kez çalıştığında yaratılan Form1 in veri elemanları.

    Sen sonra başka bir nesne yaratıyosun bu sefer o nesnenin elemanlarını değiştirmiş oluyorsun.

    Yaptığın değişiklikleri görmek için frm.Show() yaz 2. bi form çıkar ekrana muhtemelen o zaman işte o textbox yada label da yapmış olduğun değişiklikleri görebilirsin.

     

    Hannibal_King tarafından 28/Oca/18 04:26 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2014
    Erkek

    Peki hocam ne yapmam lazım ? 

    frm.Show(); dediğim zaman bahsettiğin yeni form açıldı ve yaptığım değişiklikleri gördüm. Ama ben hali hazırda kullandığım penceredeki değişiklikleri görmek istiyorum (:

    Yani Form1'in objesinin adı ne ? Nasıl erişicem ona ben bilmiyorum bunu.

    C++'ta ClassAdi::FonksiyonAdi(); şeklinde erişiyordukta c# kastı biraz :D

    GodKlaus tarafından 28/Oca/18 12:28 tarihinde düzenlenmiştir

    Hey sen !. Konuların altına polemik yaratacak cevaplar yazıyorsun. Evet yazıyorsun. Yazma.. İşe yaramayacaksan git işe yarayan konularda kendini geliştir. Ot geldin sap gitme...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Hocam çorba olmuş o kod :) . Tam olarak ne yapmak istiyorsun. Yani aynı formun içinde label1 in text ini değiştirmek için neden farklı class a gidiyorsun? Mantığı kurabilirsem daha net cevap verebilirim :)


    Titanyumun gücü adına!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı

    Hocam çorba olmuş o kod :) . Tam olarak ne yapmak istiyorsun. Yani aynı formun içinde label1 in text ini değiştirmek için neden farklı class a gidiyorsun? Mantığı kurabilirsem daha net cevap verebilirim :)

    +1


    Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Mühendisi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgasen
    tolgasen's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2009
    Erkek

    Hocam sen yeni form oluşturuyorsun, oluşturduğun formun elemanını değiştiriyorsun. O sebeple mevcut form değişmiyor.

    Mevcut formu değiştirmek için yeni form oluşturmana gerek yok ki. Açıkçası arkadaşların dediği gibi kod çorba olmuş. :)


    ¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2014
    Erkek

    Edit : 

    Form1'deki herhangi bir listbox label textbox button cart curt bir nesneye FARKLI BİR CLASS'TAN nasıl erişicem ? 

    Olay tamamen bu :D

    GodKlaus tarafından 28/Oca/18 15:15 tarihinde düzenlenmiştir

    Hey sen !. Konuların altına polemik yaratacak cevaplar yazıyorsun. Evet yazıyorsun. Yazma.. İşe yaramayacaksan git işe yarayan konularda kendini geliştir. Ot geldin sap gitme...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2014
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı

    Edit : 

    Form1'deki herhangi bir listbox label textbox button cart curt bir nesneye FARKLI BİR CLASS'TAN nasıl erişicem ? 

    Olay tamamen bu :D

    yazmissin zaten hocam.

    http://bfy.tw/GHu2

     

     

    herlocksholmes tarafından 28/Oca/18 15:26 tarihinde düzenlenmiştir

     
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif Esra
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    Hocam sen turetmemiş yeni bir instance yaratmişsin. türeme icin soyle olmali :

     

    class Rectangle : Form1
    {

    public Rectangle()

    {

    this.label2.Text = DateTime.Now.ToString();

    }

    }


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. || Kişisel : Http://blog.rakkoc.com // Kurumsal : http://www.Yoroca.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2014
    Erkek

    hala sorunu çözemedim. Bir allahın kulu yok mu şu kodu yazıpta halledeceksin diyen :D

    edit : bu kodu yazdım düzeldi 

    Form1 mainForm = (Form1)Application.OpenForms[0];
    GodKlaus tarafından 28/Oca/18 18:38 tarihinde düzenlenmiştir

    Hey sen !. Konuların altına polemik yaratacak cevaplar yazıyorsun. Evet yazıyorsun. Yazma.. İşe yaramayacaksan git işe yarayan konularda kendini geliştir. Ot geldin sap gitme...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Hocam aslında benim demek istediğim buttonun click eventinda label1 e erişebilirsin zaten. label1.text yapınca istediğini yaparsın zaten. Neden tekrar class a gidiyorsun? Anlamadığım nokta bu. OOP ta böyle bir şey değil :(. Rectangle classın form1 bağımlı. Form1 in rectangle bağımlı. Bağını koparmaya çalışıyor kodlar kendi kendine :)

    Yazilimci tarafından 28/Oca/18 21:32 tarihinde düzenlenmiştir

    Titanyumun gücü adına!!!
Toplam Hit: 777 Toplam Mesaj: 18
c# oop class