C# Programı Sorular
-
---
1. Kullanıcı tarafından girilen bir pozitif tamsayıyı alan ve bu sayının tüm pozitif bölenlerini bulup yazan bir program yazınız?
2. Tamsayılardan oluşan 10 elemanlı bir dizi içerisindeki sayıların 2’ye, 3’e veya 5’e tam olarak bölünebilenlerle, tam olarak bölünemeyen sayıları bulup yazdıran ve bu sayılardan kaçar tane olduklarını bulup yazdıran bir program yazınız?
3. 1’en 10’a kadar olan sayılar için çarpım tablosunu ekrana yazan bir program yazınız?
4. Faktöriyel alabilen bir static class tasarlayın?
5. İstenilen sayıya kadar olan asal sayıları bulan bir program yazınız?
6. 100 elemanlı bir diziye 1-200 arasında rastgele sayılar üreterek aktaran , bu sayılar üzerinde;
a)sayıları büyükten küçüğe doğru sıralayın
b)100'den büyük sayıların sayısını bulan
c)200'den küçük sayıların ortalamasını bulan
d)bütün sayıların aritmetik ortalamasına en yakın sayıyı bulan
e)Çift sayıların sayısını bulan
7. Dört işlem yapabilen (toplama, çıkarma, çarpma, bölme) bir class tasarlayın?
8. Birinci, ikinci ve üçüncü dereceden deklemleri çözebilen bir static class tanımlayınız? Örnek : 3x -2 = 0 x’i bulup fonksiyon ile döndürecek.
9. Sıralı olan bir diziye sıralı halini bozmayacak şekilde bir değer ekleyen bir program yazınız?10. Sıralı bir dizide aranan bir veriyi ikili ağaca göre bulan bir program yazınız?
---Bu soruların cevaplarnı aramaktayım arkadaşlar yardımcı olacak müridlere şimdiden teşekkürler..
-
Sen nerede takıldıysan hocam yaz buraya elimzden geldigince yardım edelim.
-
ByFox bunu yazdı:
-----------------------------
Sen nerede takıldıysan hocam yaz buraya elimzden geldigince yardım edelim.
-----------------------------Sorular benim değil bi arkadaşın soruların cevaplarına ulaşması gerektiğini söyledi bende buraya yazdım yani kısacası hepsi gibi
-
up
-
tahribatta armut piş ağzıma düş yoktur hocam biyrden başlasın yapmaya takıldığı yerde yardımcı oluruz
-
Arkadaşlar tek 6. 7. ve 8. sorularda zorlandık birşey yapamadık :S Yardımlarınızı bekliyoruz Nasıl çözebiliriz :S
-
up
-
MrAmor millet haklı önce uğraşcak o şahıs kimse sonra takıldığınız yerleri elbet burda yapan çıkar o zaman merak etme
-
emineker bunu yazdı:
-----------------------------
MrAmor millet haklı önce uğraşcak o şahıs kimse sonra takıldığınız yerleri elbet burda yapan çıkar o zaman merak etme
-----------------------------Bende öyle dedim kendisine ama zor geldi yapamadım demişti daha yenimi başlamışlar ne öyle birşeyler diyordu
bu arada Kod teşekkür ederim
-
Birinci, ikinci ve üçüncü dereceden deklemleri çözebilen bir static class tanımlayınız? Örnek : 3x -2 = 0 x’i bulup fonksiyon ile döndürecek.
abi bu soru bize acil lazım yarın ögleden önce bi el atı verseniz -
abi ne olur acil lazım bize o soru