C# Programımda Çıkan Değeri Normal Bir Sayıya Dönüştürmek ?
-
Hocalar merhaba tekrardan.
Need For Speed oyununda aracın anlık hızını ramde tutan sabit değeri buldum ve c#'ta yazdığım programda gösteriyorum ama biraz tuhaf bir şekilde gösteriyor :D

Aracın hızı 74mph ama programımda çıkan değer 1117061270
Yani 74 = 1117061270 bu sayı ama nasıl oluyor :D
Şimdi hızı 80 yapıyorum yine farklı bri sayı çıkıyor mesela 1178539380 gibi
1117061270/74 diyorum ve X değerini buluyorum
1178539380 / 80 diyorum ve Y değerini buluyorum ama X ve Y birbirine eşit değil.
Bunlar mesele 16lık mı 10luk sayımı diye bi öneri sundu arkadaşım. İnternetten çevirdim ve yine alakasız değerler çıktı.
" EE bizene ne allah allah " diyenler için :)
Şimdi benim aklıma gelenler bunlar. Sayılar farklı tabanlarda yazılmış olarabilir dedim ve 1 - 36 arası bütün tabanlarda değiştirdim ama hala istediğim 74 yada 80 sonucunu alamadım.
Sizin aklınıza gelen " Büyük sayılara şu işlemi uygula bide öyle dene bakalım" dediğiniz şeyler varsa fikirlere açığım.
Şimdiden Teşekkürler :D
mod abiye not : Abi projem öyle hack/trainer cart curt değil. Konuyu lütfen en azından 3 4 gün silme. Çünkü sadece ramdeki değeri bulmak için 3 gün uğraştım :) yani çok önemli bişey benim için
-
Bulduğun değer pointerın pointerı olmasın?
-
doganaydin bunu yazdı
Bulduğun değer pointerın pointerı olmasın?
2 3 kere aradım en sonunda bu değeri buldum. Sonra c# projeme ekledim oyunu kapadım pc yi tekrar başlattım oyunu açtım c# programını açtım ve hız olarak böyle saçma değeri gösterrdi.
Dediğin doğru olabilir hocam. Ben biraz daha arıyayım Cheat Engine ile.
-
Hocam
50 ile ggiderken x degerini gosteriyorsa
programi ac kapa yaptiginda tekrar x degerini gostermesi lzm. Bi oyle dene. Tekrar actiginda da ayni rakami mi veriyor.
pointer gibi duruyor.
Birde eger ayni degerse bak bakalim
100 icin 1321988303 mi gosterecek
-
dhmm bunu yazdı
Hocam
programi ac kapa yaptiginda tekrar x degerini gostermesi lzm. Bi oyle dene. Tekrar actiginda da ayni rakami mi veriyor.
pointer gibi duruyor.
Hocam oyundaki aracın hızı int değil float yani ben burda 50 diyorum ama aslında Cheat Engine'de gösterdiği değer 50.1319201 gibi bir değer.
Böyle olunca benim tekrardan bu 50.1319201 değerini tutturmam imkansız. Oyunun hızını 0 yapıyorum ama aracın hızı farklı olduğundan ben c# proramında daha farklı bir değer gösteriyor hemde zaten aracın o anki hızı farklı.
Ayrıca değeri " Freeze " et ve 50.0000 sayısısa sabitlemeyide denedim. Olmuyor.
İşin garibi arabanın hızını 0 yapıyorum ve stop ediyorum. programda yazan değer mesela 1123890190 gibi bir rakam. arabayı çalıştırıp 10 metre ileriye gidiyorum ve tekrar stop ediyorum bu seferde yazan rakam 1123094302 gibi başka bir değer.
Acaba yanlış yoldamıyım ?
Not : Aracın hızını ilk başta int olarak aradım ve bulamadım. İllaki float olarak bulabiliyorum. Double'da kabul etmiyor malesef :(
Edit : Ve ayrıca aracın hızını diyelimki 50mph iken Cheat Engineden pseed'i 0 yaptım yani oyunu durdurdum. c# Programında yazan değer diyelim ki A. c# programını kapatıp açtığımda yazan değer tekrardan A yani oyun sabitken c# programında yazan değerde bir değişiklik olmuyor.
GodKlaus tarafından 19/Şub/16 18:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Yanlış değer.
-
doganaydin bunu yazdı
Yanlış değer.
team viewer ID PW versem yardım edebilirmisin hocam ?
-
GodKlaus bunu yazdıdhmm bunu yazdı
Hocam
pointer gibi duruyor.
Hocam oyundaki aracın hızı int değil float yani ben burda 50 diyorum ama aslında Cheat Engine'de gösterdiği değer 50.1319201 gibi bir değer.
Böyle olunca benim tekrardan bu 50.1319201 değerini tutturmam imkansız. Oyunun hızını 0 yapıyorum ama aracın hızı farklı olduğundan ben c# proramında daha farklı bir değer gösteriyor hemde zaten aracın o anki hızı farklı.
Ayrıca değeri " Freeze " et ve 50.0000 sayısısa sabitlemeyide denedim. Olmuyor.
İşin garibi arabanın hızını 0 yapıyorum ve stop ediyorum. programda yazan değer mesela 1123890190 gibi bir rakam. arabayı çalıştırıp 10 metre ileriye gidiyorum ve tekrar stop ediyorum bu seferde yazan rakam 1123094302 gibi başka bir değer.
Acaba yanlış yoldamıyım ?
Not : Aracın hızını ilk başta int olarak aradım ve bulamadım. İllaki float olarak bulabiliyorum. Double'da kabul etmiyor malesef :(
Edit : Ve ayrıca aracın hızını diyelimki 50mph iken Cheat Engineden pseed'i 0 yaptım yani oyunu durdurdum. c# Programında yazan değer diyelim ki A. c# programını kapatıp açtığımda yazan değer tekrardan A yani oyun sabitken c# programında yazan değerde bir değişiklik olmuyor.
Bu deger hic dusmuyor mu ?
Yani dedigin gibi 0 dasin.
hizlandin ve durdun. deger oncekinden yukaida mi ?
oyleyse katettigi yolu fln bulmus olmiyasin ?
-
ardışık olarak gidersen belki bi aydınlanma olur
50 => 1235214
51 =>
52 =>
vs.
-
dhmm bunu yazdıGodKlaus bunu yazdıdhmm bunu yazdı
Bu deger hic dusmuyor mu ?
Yani dedigin gibi 0 dasin.
hizlandin ve durdun. deger oncekinden yukaida mi ?
oyleyse katettigi yolu fln bulmus olmiyasin ?
al sana 3 tane 0mph taki değer :)
hız : 0.04462498799 c# Değeri : 1027000497
hız : 0.04361981899 c# değeri 1026730674
hız : 0.04287611693 c# değeri : 1026531038
olduğum yerde patinaj çektim ve stop ettim arabayı
snnyk bunu yazdıardışık olarak gidersen belki bi aydınlanma olur
50 => 1235214
51 =>
52 =>
vs.
Hıcam hız değeri int değil ya o sebebten ardışık olarak gidemiyorum.
50mph yok yani :) 50.9842304 gibi bir değer var :D ve bu değeri kendim el ile değiştiremiyorum orası sıkıntı :(
GodKlaus tarafından 19/Şub/16 18:33 tarihinde düzenlenmiştir -
o değer koordinat olmasın.