C# Switch Ödevi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EscDewil
    EscDewil's avatar
    Erkek

Selamün aleyküm. Algoritma dersinde hocanın verdiği ödevi bi türlü yapamadım yardım edebilecek var mi.

klavyeden girilen 2 sayıdan

1. tek 2. tek ise birinci sayi büyükse cıkarma
    1. tek 2. cift ise 2. sayi büyükse çarp
    1. cift 2. tek birinci kücükse modunu al
    1. cift 2. cift 2. sayi 10 dan büyükse 2. sayiyi 3 e böl

switch case yapısı ile yapılacak.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Nerde takıldın merak ediyorum yoksa sadece hoca bana bunu verdi bu yapılacak gibi bişi mi ? C# bilmiyorum ama bu çok kolay bir soru Algoritma dersi aldığında göre IT alanında okuyorsun eğer ki bunu yapamıyorsan büyük sorunların var demektir. Yardım kısmına gelince

http://www.csharptr.com/c%E2%80%99ta-switch-case-kullanimi             burda switch case yapısı

http://forum.delicay.net/index.php?topic=4.0                   burdada console.read() fonksiyonu örneği var. Klavyeden gireni okuman için

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı

Nerde takıldın merak ediyorum yoksa sadece hoca bana bunu verdi bu yapılacak gibi bişi mi ? C# bilmiyorum ama bu çok kolay bir soru Algoritma dersi aldığında göre IT alanında okuyorsun eğer ki bunu yapamıyorsan büyük sorunların var demektir. Yardım kısmına gelince

http://www.csharptr.com/c%E2%80%99ta-switch-case-kullanimi             burda switch case yapısı

http://forum.delicay.net/index.php?topic=4.0                   burdada console.read() fonksiyonu örneği var. Klavyeden gireni okuman için

arkadaş zannedersem  swich'e 2 value almakta sorun yaşamış gibi

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

aklıma şu geldi,

int durum; tanımla daha sonra hocanın belirlediği conditions'ları 1-2-3-4 (her ihtimal için) diye durum'a tanımla

daha sonra switch(durum) case 1: //1.tek 2.çift ...... 

şekline yap.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

çok açıklayıcı olmamış dediklerin terror un dediği gibi durum değişkeni kullanarak yaptım (enum olabilirdi ama onları görmediğinizi düşündüğüm için kullanmadım) + bir tane de tek mi çift mi kontrolü yapan fonksiyon yazdım aynı şeyleri tekrar yazmamak adına. çalışıp çalışmadığını denemedim hata varsa düzeltirsin.. mantık bu şekilde 

not: resim formatı şeklinde verdim kodu, kopyala yapıştır yapıp her şeyin kolay içinden çıkma diye

namsespace deki fordongusu yazısına takılma birine bir şey anlatırken kalmış o :) consolda yaptım uygulamayı ve açıklamalarını yazdım. kolay gelsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EscDewil
    EscDewil's avatar
    Erkek

hocam if else kullanmışın sadece switch ile olacak. klavyeden girilen 2 sayıda zaten sorunum. sorunum ihtimallerde.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    EscDewil bunu yazdı

hocam if else kullanmışın sadece switch ile olacak. klavyeden girilen 2 sayıda zaten sorunum. sorunum ihtimallerde.

google da aradım ve benim bildiğimde switch'e 2 tane value giremezsin. dışarıda bir şekilde sayıların çift-tek durumuna göre hangi işlemi yapacağını  berlirlemeli, bu belirlenen işleme göre switch'e girmen gerekiyor. 

@unbalanced harbi psikosun hocam kodu yazi, resim çek, upload filan :) ama iyi oluyor orası ayrı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EscDewil
    EscDewil's avatar
    Erkek

ben yanlıs anlamısım o zaman ödevi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    EscDewil bunu yazdı

yanlış anlamışsın demiyoruz hacı, belki bizim bilmediğimiz atladığımız birşey vardır belki ancak 2 akılla bu yönteme gidebildik.

madem if kullandırmıyor hocan yöntemi şöyle kurgulamaya çalış

durum döndüren if-else yapısı varya, onu başka bir function'a al,

switch(durumGetir(sayi1,sayi2))

case....

böyle yaparak main program içinden if-else yi çıkartmış olursun. ama dikkat et bu önerilerimiz sizin bilgi ve beceri seviyenizin üstüne çıkıyorsa yapma hocayla papaz olma.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EscDewil
    EscDewil's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı
    EscDewil bunu yazdı

yanlış anlamışsın demiyoruz hacı, belki bizim bilmediğimiz atladığımız birşey vardır belki ancak 2 akılla bu yönteme gidebildik.

madem if kullandırmıyor hocan yöntemi şöyle kurgulamaya çalış

durum döndüren if-else yapısı varya, onu başka bir function'a al,

switch(durumGetir(sayi1,sayi2))

case....

böyle yaparak main program içinden if-else yi çıkartmış olursun. ama dikkat et bu önerilerimiz sizin bilgi ve beceri seviyenizin üstüne çıkıyorsa yapma hocayla papaz olma.

evet hocam bunlar beni aşıyoruz dediğim şeyi verdi. switch ile yapın dedin. neyse o kadarda önemli değil. ders zamanı öğrenirim artık cevabını.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

1. tek 2. tek ise birinci sayi büyükse cıkarma 
    1. tek 2. cift ise 2. sayi büyükse çarp
    1. cift 2. tek birinci kücükse modunu al
    1. cift 2. cift 2. sayi 10 dan büyükse 2. sayiyi 3 e böl

sadece switch case kullanıcaksa nested switch case yani iç içe switch case kullanabilirsin. ilk switchte 1.sayının çift mi tek olduğuna karar versin. çift ve tek koşullarındada başka 2 tane switchle bunu halledebilirsin. psuedo kod gibi olcak ama  

fnumber=fnumber%2
    snumber=snumber%2

switch(fnumber)

case 1 //1.tekse

switch(snumber)

case 1 //2.tekse

//1.tek ve 2.tekse yapılcak işlem

case 0 //2.çiftse

//1.tek ve 2.çiftse yapılcak işlem

case 0 //1.çiftse

switch(snumber)

case 1 //2.tekse

//1.çift ve 2.tekse yapılcak işlem

case 0 //2.çiftse

//1.çift ve 2.çiftse yapılcak işlem

gibi

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
Toplam Hit: 1970 Toplam Mesaj: 12