C# Switch Ödevi
-
Selamün aleyküm. Algoritma dersinde hocanın verdiği ödevi bi türlü yapamadım yardım edebilecek var mi.
klavyeden girilen 2 sayıdan
1. tek 2. tek ise birinci sayi büyükse cıkarma
1. tek 2. cift ise 2. sayi büyükse çarp
1. cift 2. tek birinci kücükse modunu al
1. cift 2. cift 2. sayi 10 dan büyükse 2. sayiyi 3 e bölswitch case yapısı ile yapılacak.
-
Nerde takıldın merak ediyorum yoksa sadece hoca bana bunu verdi bu yapılacak gibi bişi mi ? C# bilmiyorum ama bu çok kolay bir soru Algoritma dersi aldığında göre IT alanında okuyorsun eğer ki bunu yapamıyorsan büyük sorunların var demektir. Yardım kısmına gelince
http://www.csharptr.com/c%E2%80%99ta-switch-case-kullanimi burda switch case yapısı
http://forum.delicay.net/index.php?topic=4.0 burdada console.read() fonksiyonu örneği var. Klavyeden gireni okuman için
-
hypnot1c bunu yazdı
Nerde takıldın merak ediyorum yoksa sadece hoca bana bunu verdi bu yapılacak gibi bişi mi ? C# bilmiyorum ama bu çok kolay bir soru Algoritma dersi aldığında göre IT alanında okuyorsun eğer ki bunu yapamıyorsan büyük sorunların var demektir. Yardım kısmına gelince
http://www.csharptr.com/c%E2%80%99ta-switch-case-kullanimi burda switch case yapısı
http://forum.delicay.net/index.php?topic=4.0 burdada console.read() fonksiyonu örneği var. Klavyeden gireni okuman için
arkadaş zannedersem swich'e 2 value almakta sorun yaşamış gibi
-
aklıma şu geldi,
int durum; tanımla daha sonra hocanın belirlediği conditions'ları 1-2-3-4 (her ihtimal için) diye durum'a tanımla
daha sonra switch(durum) case 1: //1.tek 2.çift ......
şekline yap.
-
çok açıklayıcı olmamış dediklerin terror un dediği gibi durum değişkeni kullanarak yaptım (enum olabilirdi ama onları görmediğinizi düşündüğüm için kullanmadım) + bir tane de tek mi çift mi kontrolü yapan fonksiyon yazdım aynı şeyleri tekrar yazmamak adına. çalışıp çalışmadığını denemedim hata varsa düzeltirsin.. mantık bu şekilde
not: resim formatı şeklinde verdim kodu, kopyala yapıştır yapıp her şeyin kolay içinden çıkma diye
namsespace deki fordongusu yazısına takılma birine bir şey anlatırken kalmış o :) consolda yaptım uygulamayı ve açıklamalarını yazdım. kolay gelsin

-
hocam if else kullanmışın sadece switch ile olacak. klavyeden girilen 2 sayıda zaten sorunum. sorunum ihtimallerde.
-
EscDewil bunu yazdı
hocam if else kullanmışın sadece switch ile olacak. klavyeden girilen 2 sayıda zaten sorunum. sorunum ihtimallerde.
google da aradım ve benim bildiğimde switch'e 2 tane value giremezsin. dışarıda bir şekilde sayıların çift-tek durumuna göre hangi işlemi yapacağını berlirlemeli, bu belirlenen işleme göre switch'e girmen gerekiyor.
@unbalanced harbi psikosun hocam kodu yazi, resim çek, upload filan :) ama iyi oluyor orası ayrı.
-
ben yanlıs anlamısım o zaman ödevi.
-
EscDewil bunu yazdı
yanlış anlamışsın demiyoruz hacı, belki bizim bilmediğimiz atladığımız birşey vardır belki ancak 2 akılla bu yönteme gidebildik.
madem if kullandırmıyor hocan yöntemi şöyle kurgulamaya çalış
durum döndüren if-else yapısı varya, onu başka bir function'a al,
switch(durumGetir(sayi1,sayi2))
case....
böyle yaparak main program içinden if-else yi çıkartmış olursun. ama dikkat et bu önerilerimiz sizin bilgi ve beceri seviyenizin üstüne çıkıyorsa yapma hocayla papaz olma.
-
TeRRoR bunu yazdıEscDewil bunu yazdı
yanlış anlamışsın demiyoruz hacı, belki bizim bilmediğimiz atladığımız birşey vardır belki ancak 2 akılla bu yönteme gidebildik.
madem if kullandırmıyor hocan yöntemi şöyle kurgulamaya çalış
durum döndüren if-else yapısı varya, onu başka bir function'a al,
switch(durumGetir(sayi1,sayi2))
case....
böyle yaparak main program içinden if-else yi çıkartmış olursun. ama dikkat et bu önerilerimiz sizin bilgi ve beceri seviyenizin üstüne çıkıyorsa yapma hocayla papaz olma.
evet hocam bunlar beni aşıyoruz dediğim şeyi verdi. switch ile yapın dedin. neyse o kadarda önemli değil. ders zamanı öğrenirim artık cevabını.
-
1. tek 2. tek ise birinci sayi büyükse cıkarma
1. tek 2. cift ise 2. sayi büyükse çarp
1. cift 2. tek birinci kücükse modunu al
1. cift 2. cift 2. sayi 10 dan büyükse 2. sayiyi 3 e bölsadece switch case kullanıcaksa nested switch case yani iç içe switch case kullanabilirsin. ilk switchte 1.sayının çift mi tek olduğuna karar versin. çift ve tek koşullarındada başka 2 tane switchle bunu halledebilirsin. psuedo kod gibi olcak ama
fnumber=fnumber%2
snumber=snumber%2switch(fnumber)
case 1 //1.tekse
switch(snumber)
case 1 //2.tekse
//1.tek ve 2.tekse yapılcak işlemcase 0 //2.çiftse
//1.tek ve 2.çiftse yapılcak işlemcase 0 //1.çiftse
switch(snumber)
case 1 //2.tekse
//1.çift ve 2.tekse yapılcak işlemcase 0 //2.çiftse
//1.çift ve 2.çiftse yapılcak işlemgibi