folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder C# Ta Formlar Arası Veri Aktarımı (Yardım)



C# Ta Formlar Arası Veri Aktarımı (Yardım)

  1. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    verruckt
    verruckt's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    beyler c# ta bir formdan diger forma nasıl verı aktarıcam. bıkac yontem denedım ama basaramadım. mesela form1 dekı textbox1 un ıcerıgını aynen form2 deki textbox1 e gecırmek ıstıorum. bunu nasıl yapıcam. yardımcı olabılır mısınız ???
  2. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Kod olarak yazamayacağım ama mantık olarak fikir verebilirim sana

    Formu gönderdiğin yerde Form2.Show (Form2'yi göster, C# karşılığı neyse artık) yapar daha sonra ise inputlarıın değerini alırsın. 

  3. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    verruckt
    verruckt's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    bak mesela form1 de su kodum war

    public string donem="semih";

     

    dıer formum olan form2 de 

    Form1 frm1 = new Form1();
    textBox14.Text = frm1.donem;

     

    bu sekılde yazdıgım zaman program derlenıp calısıo fakat formları goremıorum :S

    bu konu hakkında nası bı fıkır sunabılırsınız ???

  4. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    verruckt
    verruckt's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    beyler olayı bıraz daha çözdüm.

    form1 de 

     

     public static string yeni="semih";

     

    we form2 de 

     

    textBox14.Text = Form1.yeni;

     

    aslında bu kadar basitmiş. boşuna kasmışım ama sorunum şöle ki. ben yeni isimli değişkeni static tanımdığım için değiştiremiorum. e statik tanımlamazsam da  form2 den form1 dekı yeni değişkenini göremiorum. anlayamadığım saçma bi mantık we sorun war. burda nasıl bı mantık kurabılırm ???

  5. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2007
    Erkek

    verruckt bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------

    static tanımlamanın diğer formlardan erişmek için gerekli olmadığını biliyorum. yanlış biliyor olabilirim tabi.

  6. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    verruckt
    verruckt's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    g2k bunu yazdı:
    -----------------------------

    verruckt bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------

    static tanımlamanın diğer formlardan erişmek için gerekli olmadığını biliyorum. yanlış biliyor olabilirim tabi.


    -----------------------------

    dostum dogru dıosun ben de senın gıbı bılıorum. fakat statıc olarak tanımlayıp denedıgımde form1dekı yenı degıskenını gormuo. o yuzden sacma bı mantık war dedım bende . ama war galıba bı alakası...

  7. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    tomu
    tomu's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mayıs/2007
    Erkek

    InitializeComponent() ile form arası geçişleri kolaylaştırabilirsin.

    Hatta bendeki örnek kodu sana gönderiyorum. Çoğu kişi hala bu yöntemi kullanmıyor, nedenini anlayamıyorum :)

    http://depositfiles.com/files/jgis45m5r

  8. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    static değişken tanımlamak, kod yazarken yapılacak en son şeylerden biridir.

    neden derseniz ?

    static veriler ram'de tutulur. Şöyle ki bir web uygulamanız var. Static olarak etiketlenmiş bir değişkenininz;

    static int urunNo = 0;

    1 kullanıcı geldi; bir ürüne tıkladı sizde kod tarafında,static olarak işaretlenmiş urunNo değişkenine 5 atadınız diyelim. Ardından başka bir müşteri geldi o da bi ürüne tıkladı çat, urunNo 8 oldu. şimdi 5 nolu ürüne tıklayan adam alışveriş yap diyince , sizin programınız urunNo değişkenine bakarsa, orada 5 değil 8 görücek ve 8 nolu ürünü alacak.

    Windows tarafında pek bir sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum, eğer ana server üzerinden bir kontrol yoksa

    static değişken falan görünce aklıma geldi , küçük bi bilgi olsun dedim :)

  9. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Kasım/2005
    Erkek

    ben genelde static kullanıyorum, ama arkadaşlarınn dediği gibi dikkatli kullanmalısıınız. karışıklık olabilir.

     

    public Form1(string x, inty)

     

    diye  tanımlarsanız, bu şekilde de parametre yollayabilirsiniz.

    Form1 myform = new Form ("test",1);

    ve son olarak formu göstermek için

    myform.Show();

    yapmalısınız.

  10. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    verruckt bunu yazdı:
    -----------------------------

    g2k bunu yazdı:
    -----------------------------

    verruckt bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------

    static tanımlamanın diğer formlardan erişmek için gerekli olmadığını biliyorum. yanlış biliyor olabilirim tabi.


    -----------------------------

    dostum dogru dıosun ben de senın gıbı bılıorum. fakat statıc olarak tanımlayıp denedıgımde form1dekı yenı degıskenını gormuo. o yuzden sacma bı mantık war dedım bende . ama war galıba bı alakası...


    -----------------------------

    form2 de yeni bir değişken daha oluştur static olmayan. Daha sonra form1den gelen degeri form2de oluşturduğun değişkene aktar ve sonrada istediğin gibi değiştiriyo olman gerekir.

  11. KısayolKısayol pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

    static değişken tanımlamak, kod yazarken yapılacak en son şeylerden biridir.

    neden derseniz ?

    static veriler ram'de tutulur. Şöyle ki bir web uygulamanız var. Static olarak etiketlenmiş bir değişkenininz;

    static int urunNo = 0;

    1 kullanıcı geldi; bir ürüne tıkladı sizde kod tarafında,static olarak işaretlenmiş urunNo değişkenine 5 atadınız diyelim. Ardından başka bir müşteri geldi o da bi ürüne tıkladı çat, urunNo 8 oldu. şimdi 5 nolu ürüne tıklayan adam alışveriş yap diyince , sizin programınız urunNo değişkenine bakarsa, orada 5 değil 8 görücek ve 8 nolu ürünü alacak.

    Windows tarafında pek bir sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum, eğer ana server üzerinden bir kontrol yoksa

    static değişken falan görünce aklıma geldi , küçük bi bilgi olsun dedim :)


    -----------------------------

    static yerel degiskenler, global degiskenler ve karakter katarlari exe kodun data bolum'unde tutulurlar. yerel degiskenler ise fonksiyona girilince olusturulur ve fonksiyondan cikildiginda yok edililirler. yerel degiskenlerin olusturuldugu bolge ise exe kodun stack kismidir. exe kod genelde uc kisma ayrilir. code, data, stack...

    microsoftun vc++ derleyicisi bi kac bolum daha olusturur. code, bss, stack, data...

    bu kisa bilgiden sonra bi kod blogu[fonksiyon] icerisinde static bir degisken yarattigimizda, aslinda global bir degisken yaratiriz ama global isim alanini kirletmeyiz. mantiksal olarak iliskisi o fonksiyondandir. siniflarin uye elemanlari olarak static degiskenler yarattigimizda da ayni sey gecerlidir. bu yuzden sinif ismiyle ( nesne olusturmadan ), sinifin uye elemanina ulasabilmek icin o elemanin static olarak tanimlanmasi gerekiyor. Bellekte hazir bi durumda olucak ki, biz ona ulasabilelim.

    neden bunlari anlattim biliyomusun. cunku static degiskenler kullanilabilinir bisey :)

Toplam Hit: 7160 Toplam Mesaj: 16