C# Vs Java ~ Neden ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky_Lab
    Sky_Lab's avatar
    Erkek

Selam çok muhterem tahribat kodıları =P

Kafamda herzaman olan ve kafamda cevap bulamassam ölene kadar böyle gidecek :)

Sorum , başlıktanda anlaşılıyor.

Ben 1 sene gibi bir süredir .NET teknolojileriyle uğraşıyorum. XNA , C# , ASP.NET , SmallBasic , VB.NET falan da filanda. Ve açıkçası ben devam etmek istiyorum. C# bana çok tatlı bir dil olarak geliyor. İş imkanlarıda var tabi iyi olarak C# 'da.

Ama son dönemlerde yapılan  yorumlara bakıyorumda, Java iş bulma konusunda olsun sonra bu işlerdeki alınan maaşlar olsun C# 'ı ezip geçtiğini söylüyorlar.

Yaf, bakıyorum C# bana göre daha güzel ama iş imkanları , ekonomi falanda filanda diyince Java , C# 'ı bu yarışta mağlup edermi ? 

Yani C# ilede biz ei para kazanamazmıyız ? Neden Java , Neden Open Source :@ Forever Microsoft diyip bizde yıllık 6-7 milyar kazanamazmıyız ? 

adam ol adam desinler permatik ullan seni yesinler (h)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky_Lab
    Sky_Lab's avatar
    Erkek
    ( yıllık 6-7 demişim. Aylık olucak. )

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

java tost makinesinde bile çalışır :|

underzero nun sözüydü sanırım, hatırlamıyorum :|

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hoca sen alaninda uzman ol gerisine karisma. ;)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky_Lab
    Sky_Lab's avatar
    Erkek

Compu hocam haklısnız ama nasıl desem Javayla 6.000 kazanırken millet ben C# ile aylık 2.000 kazanmak istemem açıkçası :D 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kışın geldiği tescillendi.[:kaşkaldırankro]

parada havalardan dökülecek çuvallara neyin! oley.. oley oley!

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky_Lab
    Sky_Lab's avatar
    Erkek
    buyur ? :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Özellikle yazılım mühendisliği dersinde tartıştığımız bi konuydu bu...

Bişey az bilindiği zaman kıymetli oluyor mevzusu var burada :)

Java mükemmel bir dil, özellikleri ve artıları sayılamayacak kadar fazla, motor üzerince calıştığından her şey ile uyumlu vs vs...

Fakat asıl avantajı, java bilen sayısının, c# bilen sayısından az olmasından dolayı, javacıların biraz daha değerli olması :)

devamını yazacam işim var şimdi :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky_Lab
    Sky_Lab's avatar
    Erkek

Java mükemmel bir dilde , belki bilirsiniz şu Paul Graham adlı bir koder , yazar , ressam olan şahsiyet var.

Adamın Hackers & Painters diye bir kitabı var. Okudum kendisini. Adam 1958 yılında icat edilmiş olan Lisp dilini göklere çıkartıyor , bu modern , güzel , mainstream olan Java yı nasıl eziyor bilemessiniz.

Ondan etkilendim birazcık sanırım. İşleriniz bittiğinde bekliyorum abey mesajını :) 

Sanırım Javaya başlıcam bu konudan sonra. Hem Java + C# daha güzel olur gibi. Programlama Fanatizm 'ine ne hacet varkine. 

( Ayriyeten daha az kullanıcısı olan dilleri bilmek daha avantajdır bu iş konularında derken , Assembly öğrenirsek dahamı çok kazanırız hocam ? )

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

bence java c#a göre 10 kat zor (ikisindede hesap makinası gibi küçük şeyler yaptım) ama iyibir java üstadı için aylık 2 milyar bile az bir rakam 3 milyar falan kazamır. Evinde nerdeyse kullandığın herşey java. En iyisi java ama zor işte :(

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Öncelikle Java piyasaya daha erken girmiş bir dildir.Girdigi zaman bir alternatifi yada ona benzer birşey yoktu.Bunun haricinde Sun sadece mobil programlamanın yanında bir çok yenilikler(JDBC mesela) ve kurumsal çözümler için özel yöntemlerle çıktılar.Dogal olarak bir çok kurum bu yeni teknolojiye bayıldı ve kullanmaya başladı.Karşı tarafta .net 2002 yılında çıkıp bizim bildigimiz hali yani 1.1 2003 yılında piyasaya çıktı.Tam oturması ve insanların bekledigi kıvama gelmesi içinse 2005 yılını bekledik.Ms hızla .Net'in kalitesini artırıyor bunu inkar edemem ve Javadan bariz üstünlükleride var en basitinden Java gibi en küçük birşey için 100 tane kütüphane eklemiyor olmamızdır.İş kurumsal çözümlere gelince zaman içersinde hem oturmuş olması hem Ms alternatiflerinde de sorunsuz çalışması,IBM,Oracle gibi firmaların bariz bir şekilde kayırması kurumsal çözümde baskın kılıyor.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 9544 Toplam Mesaj: 39