C Ye Başlamam Lazım Birazcık Yardım
-
öncelikle başlama sebebim bilgisayar olimpiyatlarına katıldım ve c soracaklar onun için başlıyorum şimdi öncelikle adam akıllı bir yazma programı lazım php için dreamviewer çok iyi idi onun gibi bir şey lazım ne öneririsniz birde anlatım için site önerisi bekliyorum saygılarla
-
Çoğunu denedim editorlerinde en rahatı dev-cpp içlerinde
-
imzaaa
-
hocam biraz önce baktım da hiç yardım etmiyor ki sistem dreamviewer da php yazarken $ koyuyorum tüm değişkenleri söylüyor yada e yazıyor e ile başlayan bütün kodlar önemde onun gibi arıyorum
ayrıca bu kodda ne hata var direk açılıp kapanıyor
--------------
#include <stdio.h>
main()
{
printf("hello world!\n");
}
--------------
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------hocam biraz önce baktım da hiç yardım etmiyor ki sistem dreamviewer da php yazarken $ koyuyorum tüm değişkenleri söylüyor yada e yazıyor e ile başlayan bütün kodlar önemde onun gibi arıyorum
ayrıca bu kodda ne hata var direk açılıp kapanıyor
--------------
#include
main()
{
}
--------------
-----------------------------hata yok hocam.. printf(); den sonra programı durdurman gerekıyor. onu da kullanıcıdan bir değer girmesini bekleterek yapabilirsin
yani printf den sonra
getch(); yazarsan consol ekranında bekleyecek sonra kapanacaktır.
-
#include <stdio.h>
#include <windows.h> // bunu ekle
main()
{
system("pause"); // bunuda ekle bir tuşa basmadan kapanmaz program
}
-
hocam kodda bir yanlışlık yok. program komutları tamamlıyıp penceresini kapatıyor :)
#include<windows.h> kütüphaneyi ekleyip
programın sonuna " system("pause"); "
koyarsan hello world yazdıgını görebilirsin.
-
ctrl + boşluk basında intellisense çıkıyor dev-cpp de gerçi text editorlerde standart kombinasyon
tuşlara basınca çıkar o :)
-
bende katılmıştım zamanında. programlama sorucaklar diye girdik komple matematik sorusu vardı. programlama bilen adam pek bi halt yapamıyo ilk aşamada. komple matematik var. böyle programlamaya yakın soruların içine de matematik sokmuşlar. yani programlamaya kasacağına matematiğe kasman lazım. ikinci aşamada matematik yok, programlama var. ilk aşamaya çalış önce.
-
çok enteresan sorular vardı sanırım tubitak sayfasında hiç bişi anlamazdım :)
http://www.tubitak.gov.tr/sid/542/pid/453/index.htm
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------bende katılmıştım zamanında. programlama sorucaklar diye girdik komple matematik sorusu vardı. programlama bilen adam pek bi halt yapamıyo ilk aşamada. komple matematik var. böyle programlamaya yakın soruların içine de matematik sokmuşlar. yani programlamaya kasacağına matematiğe kasman lazım. ikinci aşamada matematik yok, programlama var. ilk aşamaya çalış önce.
-----------------------------olasılık sorularını bir kısmına baktım yapıyordum