Çakralar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Çakra ne aq Kendimi çok kültürsüz hissettim :l

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Enerji aktarım organlarına çakra deniyor, hormon üreten tüm organlar çakradır, sinir sistemini tetikleyen organlara bağlı bezler de çakradır, mesela timüs bezi kalp çakrasıdır, iyi kullanabilirsen vücudun kardiyo sistemini doping almış gibi çalıştırabilirsin.

edit: çok detaya girmeden meditasyon yaparken ağzımızda yoğunlaşan sıvıyı yutarız, uykuya yakın dinginlik halini yakaladığımızda ortaya çıkan bu sıvıyı tekrar tekrar yuttuğumuz meditasyon sonrasında ensemizin alt kısmında bir bollaşma rahatlaşma ve orta kulağımızda da bir rahatlama olur, tıbbi açıdan istediğimiz sonuç budur, vücut enerjisini pozitife çevirmek.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek
    Yok öyle çakra makra, yalan dolan hikaye bunlar.

Solak Cerrah
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

Enerji aktarım organlarına çakra deniyor, hormon üreten tüm organlar çakradır, sinir sistemini tetikleyen organlara bağlı bezler de çakradır, mesela timüs bezi kalp çakrasıdır, iyi kullanabilirsen vücudun kardiyo sistemini doping almış gibi çalıştırabilirsin.

edit: çok detaya girmeden meditasyon yaparken ağzımızda yoğunlaşan sıvıyı yutarız, uykuya yakın dinginlik halini yakaladığımızda ortaya çıkan bu sıvıyı tekrar tekrar yuttuğumuz meditasyon sonrasında ensemizin alt kısmında bir bollaşma rahatlaşma ve orta kulağımızda da bir rahatlama olur, tıbbi açıdan istediğimiz sonuç budur, vücut enerjisini pozitife çevirmek.

devam et hoca

All is well
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

god bunu yazdı:

devam et hoca

Neyine devam edeyim hocam? Sağlık maksatlı kullanabilirsin ben çok faydasını gördüm, ama zararını da gördüm. Antreman sürelerini uzatmak daha çabuk dinlenmek, daha çabuk iyileşmek sakinleşmek, motivasyon mevzuysa işe yarıyor. Yalnız zararları da yok değil. Sen çakraları açtıktan sonra olumlu düşüncelerin kadar olumsuz düşünce de taşıyorsan olumsuzluk çok daha etkili oluyor, beklenti içindesin çok sevdiğin insandan olumsuz yanıtlar aldın, başın gözün kalbin ağrımaya başladı kafanı toparlayamazsan frekansını düzeltemezsen sağlığını kaybedersin, üzüntü insanı ölüme kadar götürebilir. Kontrol etmekte zorlanan bir adamın meditasyon yapmaması meditasyon yapmasından daha iyidir. Bunların bilimsel olduğunu iddia edemem, ama olmadığını da iddia edemem, beyin vücudumuzu kontrol eden organımız, aldığı veriyi işleyip geri bildirimde bulunuyor, beynimizi kontrol edebildiğimizde vücudumuzu da kontrol edebildiğimize inanıyoruz (meditasyona inananlar) hücrelerimiz elektrikle haberleşiyor, algılarımızın bizi yönetmesine değil de ihtiyaçlarımızı beynimize bildirerek bizim algılarımızı yönetmemiz daha temiz bir yol çünkü vücut alıştığı şeyleri ister, bünyen sana şekerli yeme demez şeker zararlıdır; Sen beynine şeker zehirdir düşüncesini yerleştirirsen algıların kısa sürede değişecek vücudun senden şeker değil meyve isteyecektir, denemesi bedava deneyin görün. Düşüncenin vücut üzerinde sağaltıcı bir etkisinin olduğuna inanıyorum.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

velet çakralarla dünyayı kurtardı.

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Şeytan işi bunlar. Günah, dikkat edin.

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Hocam site içinde ve dışında bir dindarlıktır almış başını gidiyor; O günah bu günah şu günah, her köşe başını atılan her adımı sorgulayan kadılar tutmuş, kimse kendi yaşamına bakmıyor ancak kendi inançları doğrultusunda çevresini şekillendirmeye çalışıyor, bu hiç hoş bir durum değil, bazen tiksinti verici boyutlara ulaşıyor. insanın sadece kendisine yararı yada zararı olabililecek şeyler için günah, caiz değil, haram vs yazılarını gördükçe hoşgörüsüzlüğün ne boyutlara ulaştığını daha rahat gözlemliyoruz; gözlemlemek de değil gözümüzün içine içine sokuluyor. Günah. Neye göre günah? Kime göre günah? Kimin yaşam alanına girdik de kendi dini inancı içinde yorum yaparak bunu genele maletmeye çalışıp  gözümüzün içine sokuyor? Rahatsız edici şeyler bunlar.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

Hocam site içinde ve dışında bir dindarlıktır almış başını gidiyor; O günah bu günah şu günah, her köşe başını atılan her adımı sorgulayan kadılar tutmuş, kimse kendi yaşamına bakmıyor ancak kendi inançları doğrultusunda çevresini şekillendirmeye çalışıyor, bu hiç hoş bir durum değil, bazen tiksinti verici boyutlara ulaşıyor. insanın sadece kendisine yararı yada zararı olabililecek şeyler için günah, caiz değil, haram vs yazılarını gördükçe hoşgörüsüzlüğün ne boyutlara ulaştığını daha rahat gözlemliyoruz; gözlemlemek de değil gözümüzün içine içine sokuluyor. Günah. Neye göre günah? Kime göre günah? Kimin yaşam alanına girdik de kendi dini inancı içinde yorum yaparak bunu genele maletmeye çalışıp  gözümüzün içine sokuyor? Rahatsız edici şeyler bunlar.

olay inanç meselesi değil, kişilik meselesi.

He is finding himself.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

adam taşak geçmiş be hocam çok ciddi cevaplamışsın :|

Hiç bilgim yok konuyla ilgili, birazcık mantıklı geliyorda tam olarak değil çakra aç kapat falan somunumu var bunun :|

ama senin anlattığın gibi mesela değişik etkiler gösteriyor vücut bu biraz ilginç..  son doktora gittiğimde 3-4 sene olmuştur, sigarayı bırakmazsan astım olucan demişti doktor.. bırakamadım halada.. geçenlerde rollercoasterla ilgili bir video izledim alttada yorum olarak bende çok seviyorum ama astımım var falan filan gibi bişey vardı.. onu okudum kalbim sıkıştı nefesim daraldı falan baya bi süre.. böyle bişey olsa gerek çakra denen şeyde |:

Altan naptın oğlum :|
Toplam Hit: 5207 Toplam Mesaj: 31