Calculus İntegral Sorusu
-
Bende yazmayı denedim harbi sech fonksiyonunun integralini alamıyor. Daha da kötüsü bende alamıyorum :|
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
Bende yazmayı denedim harbi sech fonksiyonunun integralini alamıyor. Daha da kötüsü bende alamıyorum :|
sech fonksiyonun integralini ben aldım kendimşu çıkıyor : ln(tanx+sechx)
-
hoca hangi okuldasın sen ?
-
Istanbul Arel Üniversitesi, ilk öğrencisiyim üniversiteyi bilmememiz gayet normal bu ne demeyin :P
-
Ya hoca çarpımın integrali falan kafa şişirir şimdi boş ver çözme :D İleri analiz dersini alıyorum bu sene halen böyle bir fonksiyonun integralini almam istenmedi :D
-
oha lan integralin içindeki fonksiyon bizim kuantum mekaniğindeki dalga fonksiyonuna benziyor :S
-
wert bunu yazdı:
oha lan integralin içindeki fonksiyon bizim kuantum mekaniğindeki dalga fonksiyonuna benziyor :S
-----------------------------olm o daha kolay lan :) koyuyorsun yerine bitiyor :)
en güzeli rasyonel sayılar :F
-
TheLastWar bunu yazdı:
Istanbul Arel Üniversitesi, ilk öğrencisiyim üniversiteyi bilmememiz gayet normal bu ne demeyin :P
-----------------------------bizim sorulara zor diyenlere şunu bi göstereyim
-
integration by parts(yanlış hatırlamıyosam kısmi integral deniyo) yontemini kullanmak doğru olur mu bilmiyorum ama kullanırsak şöyle bir şey bulabildim:)
bu arada x yerine 4-2x olacak :)edit: ehehhe kontrol ettim de sıçmışım sanırım :)
edit2 : hmm sıçmamış da olabilirim. hocam sen de bi kısmi integral uygulasana bakalım ne bulacaksın
-
TheLastWar bunu yazdı:
-----------------------------hangi bölüm