folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Call Of Duty 5 Yavaş Oynama

Call Of Duty 5 Yavaş Oynama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

arkadaşlar pc min özelliklerii

p4 3.0 tek çekirdek işlemci

1,5 gb ram

yeterli disk alanı

512 mb geforce 6600 Ekran Kartı

ekran kartım yetersız gelıomus..bu yüzden hızlı oynamıyo oyunu.. en azından hangi kartla cok iyi oynarım? bu kartı werip üzerine ne kadar para koysam alabilirim yeterli bir ekran kartını.. fikirleriniz için tşkler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    minimum sistem gereksinimleri buysa demekki bundan daha iyi bir ekran kartı alman gerekiyor..

Processor: Intel Pentium 4 3.0Ghz /AMD Athlon 64 3200+
    Video Card: NVIDIA Geforce 6600 GT 256MB / ATI Radeon X1600 XT 256MB
    Memory: 1024MB (512 for XP)
    Free Disk Space: 8GB
    Operating System: Windows XP SP2 / Windows Vista
    Sound Card: DirectX Compatible
    DirectX: 9.0c
    Keyboard & Mouse
    DVD Rom Drive

[22817//kaanabak]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

NVIDIA Geforce 6600 GT 256MB demiş minumum sistemde..

benimkisi daha iyi değil mi bundan?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

[22817//kaanabak]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

canyourunit ile de denedım minumumdan düşükmüş ekran kartım ama NVIDIA Geforce 6600 GT 256MB demiş minumum sistemde..

benim ekran kartım daha iyi değil mi bundan?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

aslında ekran kartlarını bilgisayar içinde bilgisayar gibi düşün

insanların yaptığı en büyük hata ekran kartının belleğine kanıyorlar (burada bellek önemliği değil demiyorum)

onun gpu da önemlidir

bir bilgisayar aldığını düşün ramin 4 gb ama işlemcin 600 mhz gibi bir sistem olduğunu düşün işe yararmı o bilgisayar

ekran kartlarındada öledir sadece belleğe bakmamak lazım gpu nun özelliklerinide incelemek lazım 

nvidianın sitesinde baktım ama eski ürünlerin teknik özelliklerini bulamadım sadece geforce 8-9 olanların vardı ama bir sitebunu buldum

-------------------------------------------

6600 adında bir yonga mevcut ve hatta benim kullandığım ekran kartının yongası 6600.
    http://img71.imageshack.us/img71/6236/gf66003yc.jpg

GeForce 6600 ile GeForce 6600 GT arasındaki temel farklar şunlar:
    - GeForce 6600'de DDR veya DDR2 bellek varken GeForce 6600 GT'de DDR3 bellek var.
    - AGP bir GeForce 6600'ün çekirdek/bellek hızları 300/500 MHz iken AGP bir GeForce 6600 GT'nin çekirdek/bellek hızları 500/900 MHz.
    - PCI Express bir GeForce 6600'ün çekirdek/bellek hızları 300/550 MHz iken PCI Express bir GeForce 6600 GT'nin çekirdek/bellek hızları 500/1000 MHz.
    - GeForce 6600, yaklaşık 2000 civarı 3DMark05 puanı alıyorken GeForce 6600 GT yaklaşık 3500 civarı 3DMark05 puanı alıyor.

sistem06 için söyleyeceklerim ise şunlar:
    Ekran kartınız için ödediğiniz para ile 4-5 ay önce bir GeForce 6600 GT almak genelde mümkün değildi. Bu durumda GeForce 6600 GT yerine GeForce 6600 almış olduğunuz doğru oluyor ve ekran kartını satın aldığınız firmanın bir yanlışı bulunmuyor.
    ---------------------------------------------

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek
    öle bakınca da minumum sistem kadar en azından..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

baktığım siteden arkadaşın iddasına göre 

6600gt ile 6600 arasında 2 kat fark var

ben bulmadım nvidia nın sitesinde 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek
    la  yere bakınca oyun hızlanıor yere baka baka tanklı bölüme kadar geldim tankdan alev sıkınca cok pis kasıyor sistem yetiyor neden bu oyun herkesde sorun yaptı :| hemde su ana kadar cod4 den iyi bi yanını göremedim :|

(:
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eselcuker
    eselcuker's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:
    -----------------------------

aslında ekran kartlarını bilgisayar içinde bilgisayar gibi düşün

insanların yaptığı en büyük hata ekran kartının belleğine kanıyorlar (burada bellek önemliği değil demiyorum)

onun gpu da önemlidir

bir bilgisayar aldığını düşün ramin 4 gb ama işlemcin 600 mhz gibi bir sistem olduğunu düşün işe yararmı o bilgisayar

ekran kartlarındada öledir sadece belleğe bakmamak lazım gpu nun özelliklerinide incelemek lazım 

nvidianın sitesinde baktım ama eski ürünlerin teknik özelliklerini bulamadım sadece geforce 8-9 olanların vardı ama bir sitebunu buldum

-------------------------------------------

+1

ekran kartı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus yonga seti dir ve ondan sonrda bellek yoluna dikkat etmeniz gerekir

ekran kartı belleğine kanılmamak gerekir bugun 512 mb bellekli bir ge force 6600 ü 256 mb bellekli bir geforce 8600 e tercih etmelisiniz (örnek) 

bütün olayı yonga seti çözer arkadaşın değindiği gibi işlemci gibi düşünün 2 gb ram kullandığınız bir amd 3000+  ü ve 1 gb ram kullandığınız bir amd 5000+ i düşünün sizce hangisi daha iyi?

tabiki amd 5000+ bazı durumlarda bellek miktarını fazla önemi yoktur bellek miktarı çalıştırma durumu ile ilgili (aptalca oldu :D) açıklamasını yaparsak ;

bellek miktarı kullanılar uygulamalar ile ilgili her uygulamanın çalışma esnasında kullandığı belllek miktarı war dır bu miktar sürekli değişkendir yapılan işleme göre

örnek verecek olursak bugun GTA 4 her makinanın oynayamadığı oyun options menüsünde kullanılan bellek miktarını gösterir düşün ki GTA 4 COD 5 dediğin dünün oyunu GTA 4 bende en düşük ayarlarda 300 e yakın bir bellek kullanıyor

sonuç olarak ekran kartı alırken bellek boyutuna değilde yonga setine ve veri yoluna dikkat ederseniz daha iyi olur

bu arada belki çözüm getirebilir

oyun grafik ayarlarını en alt seviyeye indir daha az yorar makinanı biraz düzelme olabilir özellikle çözünürlüğü 640 * 480 yap o yoksa 800 * 600 60 hz olarak ayarla çözünürlük ne kadar düşer işlenen piksel sayısı azalır ve buda ekran kartını ve makineni daha az yorar ve daha iyi çalışmasını sağlar çözünürlüğü bulunan en alt seviyeye getir sadece çözünürlükle oynaman performasın %90 ını değiştirir geriye kalan %10 lık kısım detaylarla ilgilidir ki bunun fazla bi önemi yok çözünürlüğü düşürmen oyundan zevk almama na da sebeb olmaz bu arada bunu da belirteyim 

bu arada üstüne para koyarak yeni bi ekran kartı ne almalıymı felan gibi bşyler yazmışsın onu görmemiştim şimdi o sorunada bi cevap vereyim şayet ekran kartın agp ise sen bu ekran kartı değiştirme işinden fazgeç saten olabileceğinin en iyisi o ama pci express 2.0 ise çok şanslısın en kısa zamadna bi en az 8600 veya üstü olmak şartıyla bi ekran kartı alabilirsin bu aralar fiyatlarda fazla uçuk değil malum dolar yükselmesinden dolayı firmalar ürünlerin dolar fiyatlarında bi geri çekme yaptılar marka olarakda sana PALİT tavsiye ederim ve şunu da unutmamak lasım eklemeyi unutmuşum BİT miktarı aynı şekilde gidipde bir 64 bitlik 8600 alma :D en az 128 olmak şartıyla 256 da olabilir ama 256 bit olan kartlar şu anda 100 dolar + kdv altında değil 128 BİT olan bi ekran kartını tercihh et

Yonga Seti(6600,7200,8600,8800,9400,9600 vb)

Veri Yolu ( ddr,ddr2,ddr3 v.b)

BİT miktarı (64,128,256 v.b)

bu arada bit miktarı ile veri yolu arasında bi alaka warmı ekran kartında bilmiyorum aynı şeylermi tam olarak bilmiyorum yanlışım warsa düzeltin

AMD Rulezzz =)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    kerim bunu yazdı:
    la  yere bakınca oyun hızlanıor yere baka baka tanklı bölüme kadar geldim tankdan alev sıkınca cok pis kasıyor sistem yetiyor neden bu oyun herkesde sorun yaptı :| hemde su ana kadar cod4 den iyi bi yanını göremedim :|

versiyon 1.0 da o sorun var evet.. fps sorunu var..

1.0.2 patch'ini yükle geçer.

[22817//kaanabak]
Toplam Hit: 2971 Toplam Mesaj: 15